Dot along 2021: Dots of Freedom

Eens per jaar organiseer ik een exclusieve ‘dot along’ waaraan iedereen kan meedoen. Het is zo’n tof project! Misschien ken je de eerste editie van vorig jaar. Toen deden meer dan 500 mensen mee met Dots of Hope. Het was geweldig en ik bruis van de energie door de opvolger. Ook deze nieuwe Stipstijl dot along is speciaal. Het werd pas zelfs aangeraden in de populaire blog van Flavourites. Daar ben ik best een beetje trots op!

In deze blog lees je wat de dot along inhoud, wat het bijzonder maakt en hoe je kunt meedoen.

De dot along kan ik het beste omschrijven als een verrassingsproject. Iets dat een goed gevoel geeft. Dat je samen met andere stippers beleeft, terwijl je het toch thuis en op jouw eigen moment ervaart. Je krijgt over een periode van vijf weken elke week een stukje van een nieuw stippatroon. Dit jaar genaamd Dots of Freedom. Tot de laatste mail weet je niet hoe het eindresultaat wordt. En vertrouw mij, die is mooi!

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen aan te steken met het #stipstijlvirus. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderden. Daarom zijn er dit jaar twee versies: de volledige versie van het patroon is ontworpen om een speciale limited edition vaas. Die heeft dus een beperkte oplage. Er is ook een laagdrempelige versie, die je op een vlak voorwerp stipt. Die is onbeperkt verkrijgbaar. 

Stipstijl steunt Amnesty International

Als ik aan vrijheid denk, dan denk ik aan kunnen leven zoals ik dat wil, de vrijheid hebben om mijn eigen keuzes te maken en daarin niet beperkt te worden door onrecht. Zoals je wellicht weet, koppel ik regelmatig goede doelen aan stippatronen. Voor de Dots of Freedom hoefde ik ook niet lang na te denken welke stichting gepast is. Al jaren ben ik lid van Amnesty International. Ik vind het een erg goede organisatie dat belangrijk werk doet: ze strijden dat alle mensen wereldwijd in vrijheid kunnen leven. 

Amnesty maakt schendingen van mensenrechten zichtbaar en zet daders onder druk. Hun acties zijn aansprekend, gedurfd en hebben zin. Ze boeken successen. Achter tralies, in regeringsgebouwen en op straat.

Van elke deelname aan Dots of Freedom doneer ik één euro aan Amnesty. Elke bijdrage helpt slachtoffers wereldwijd. Met donaties onderzoekt de stichting de schendingen van rechten en brengen de buitenwereld op de hoogte. Met rapporten, lobby, acties en campagnes oefenen ze voortdurend druk uit. Belangrijk werk dus. Lees meer over Amnesty International.

De dot along in het kort

 • wekelijkse werkbeschrijving met heldere stap-voor-stap illustraties
 • wekelijkse oefenbladen die je kunt uitprinten
 • het eindresultaat is een verrassing
 • iedereen kan meedoen: er is een laagdrempelige ‘light versie’ voor beginners en een ‘full versie’ die meer uitdaging geeft
 • volledig in jouw eigen tempo en tijd te volgen
 • tot 1 september onbeperkt toegang in een besloten online omgeving
 • mogelijkheid om deel te nemen aan besloten community voor persoonlijk advies, antwoord op vragen en interactie met andere deelnemers
 • inclusief korting op benodigde materialen
 • inclusief korting op online basiscursus Stipstijl

BONUS:

 • het complete patroon Dots of Freedom als handzame download
 • mini e-book Materialen Dots of Freedom
 • startopdracht – hier kan je direct mee aan de slag
 • maak kans op leuke prijzen door winacties
 • downloadbare kaart met 16x kleurinspiratie bij de full version
 • exclusieve limited edition Freedom vaas bij de full version

Je kunt al meedoen vanaf €22 voor de light version en €62 voor de full version.

Bij beide versies wordt het patroon duidelijk uitgelegd met stap-voor-stap werkbeschrijving in tekst en illustratie. Vaak ook aangevuld met handige tips en extra’s. In een besloten community kan je terecht voor persoonlijk advies, feedback en interactie. Toch is de dot along en het lidmaatschap van de community geen basisworkshop in de stiptechniek. Hiervoor verwijs ik je graag naar één van mijn boeken en/of naar de online basiscursus Stipstijl.

Eerste reacties

Inmiddels is het eerste deel van het patroon vrijgegeven. Ik vind het zó bijzonder dat er honderden mensen op dit moment aan hetzelfde patroon werken. Ik geniet van alle leuke reacties die binnenkomen van iedereen die met de dot along bezig is. Ik deel er hier graag één met je.

“Ik heb vandaag mijn ticket voor de dot along besteld. Heel benieuwd naar het eindresultaat maar nu is al zichtbaar hoeveel tijd en liefde hierin is gestopt. De filmpjes, nieuwsbrieven en het strakke bestelproces. Het is top!”

Teamwork

Deze dot along heb ik met geweldige vakmensen gemaakt:

 

 • Marloes en Carin hebben het patroon van A tot Z uitvoerig getest en lieten mij weten wat anders en/of beter kon. Zó dankbaar voor hun hulp!
 • Dankzij Loes is de website en de besloten omgeving technisch helemaal in orde.
 • De mooie vormgeving van het patroon en illustraties zijn gemaakt door Sigrid.
 • Mijn assistent Yvette zette de puntjes op de i en helpt mee om vragen van deelnemers te beantwoorden.
 • Alle bestellingen worden feestelijk ingepakt en met liefde verstuurd door medewerkers van Scalabor, een bedrijf dat mensen in dienst heeft die een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt. 

Goed om te weten

De dot along is een exclusief project dat één keer per jaar plaatsvindt. Het eerste deel is net, heel toepasselijk, op Bevrijdingsdag vrijgegeven. Je kunt tot uiterlijk vrijdag 21 mei 21:00 uur instromen en krijgt direct toegang tot alle informatie die tot nu is gedeeld. Daarna kan je je helaas niet meer aanmelden en moet je wachten tot een volgende editie. Schrijf je dus op tijd in. Alle informatie blijft onbeperkt toegankelijk tot 1 september.