Cadeautje: GRATIS mini- patroon #stipprikker

Mijn kennis over stippatronen maken deel ik graag met je. Het is zó leuk om te doen! Met alle liefde geef ik (online) workshops Stipstijl voor elk niveau. Daarnaast staat in mijn boeken alles wat je nodig hebt om zelf aardewerk (of andere ondergronden) om te toveren tot stipkunst.

Ook deel ik regelmatig stiptips aan VIP stipster, via mijn social media kanalen en mijn site. Ben je nog geen VIP stipster? Meld je hier gratis en eenvoudig aan.

Om mijn verjaardag te vieren, trakteer ik jou op een GRATIS mini-patroon, toepasselijk genaamd #stipprikker. Want bij feestjes horen hapjes op prikkers. Hoe leuk is het als je zelf unieke prikkers maakt?

In deze blog leg ik uit hoe je dit doet en welke materialen handig zijn. Wil je meer tips? Bekijk dan één van mijn boeken of volg de online basiscursus Stipstijl. Check ook de tijdelijke aanbieding onderaan deze pagina!

Dit heb je nodig:

  • Papier (ik gebruikte deze kaart, met een laminaatlaagje waarbij je natte verf nog eenvoudig en vlekkeloos kunt weghalen. Correspondentiekaarten van b.v. de HEMA kan ook, alleen kan je dan geen foutjes weghalen.)
  • satéstokjes/ cocktailprikkers, potlood, schaar, lijm, gum
  • verf; ik heb porseleinverf gebruikt maar acrylverf kan natuurlijk ook (gebruikte kleuren: coral, lila en emerald gemengd met wit. De mengflesjes vind je hier.)
  • stokjes die de volgende stipmaten geven: Ø 6, 5, 3, 2.5, 2, 1, 0.5 mm (je kan houten stokjes / spijkers o.i.d. gebruiken. Ik heb deze set gebruikt.)
  • sjablonen Ø 45 en 15 mm. Deze set is handig, maar je kan ook zelf voorwerpen omtrekken.

Veel stipplezier!

Stap 1

Trek met een potlood cirkels op papier van Ø 45 mm. Je hebt het dubbele aantal nodig van het aantal prikkers wat je wilt om een voor- en achterkant van de prikker te maken.

Stap 2

Basisstippen. Stip met stokje Ø2.5 tegen de rand aan. Houd gelijke afstand aan. TIP: twijfel je op het einde of er één of twee stippen passen? Zet er één in de ruimte die er nog is. Gebruik kleur 1.

Stip 3

Plak sjabloon 15 mm in het midden en zet met stokje Ø6 acht stippen. Gebruik kleur 2.

Stap 4

Zet met stokje Ø5 een centrumstip. Gebruik kleur 3.

Laat de verf drogen.

Stap 5

Zet met stokje Ø2.5 kloksgewijs acht stippen om de centrumstip, stap 4. Gebruik kleur 1.

Stap 6

Verbindingsstippen. Zet met stokje Ø1 een stip tussen de stippen van stap 2, aan de bovenkant. Zet daarna met stokje Ø0.5 een stip eronder. Gebruik kleur 3.

Stap 7

Zet met stokje Ø2 een verbindingsstip tussen de stippen van stap 3. Doe dit aan de onderkant. Gebruik kleur 4.

Stap 8

Zet met stokje Ø1 een stip tussen de stippen van stap 5. Doe dit aan de onderkant. Gebruik kleur 2.

Laat de verf drogen.

Stap 9

Verdiepingsstippen. Zet met stokje Ø3 een stip op de stippen van stap 3 aan de onderkant. Zet daarna met stokje Ø0.5 een stip erboven. Gebruik kleur 3. Laat de verf drogen.

Als je het leuk vindt, dan kan je nog met stokje Ø1 een 3e laag verf aanbrengen op de grotere verdiepingsstip. Gebruik dan de basiskleur, zie eindresultaat.

 

Stap 10

Laat de verf goed drogen (in ieder geval een uur) en knip de cirkels uit. Gum eventuele potloodlijntjes weg. Doe op elke achterkant lijm en leg er, voordat je de twee kanten aan elkaar plakt, een coctailprikker tussen. Druk de cirkels stevig aan terwijl de lijm droogt.

Handig

Wil je direct aan de slag met de Stipprikker? Dit patroon is ook voorbedrukt verkrijgbaar met 4 cirkels op één kaart. Je hebt geen sjablonen nodig en de lijnen geven aan welke maat stipstokje je nodig hebt. Superhandig!

Laat jouw stipwerk zien
Heb je dit patroon gemaakt? Deel jouw foto via social media, tag @stipstijl en gebruik de hashtag #stipprikker en #stipstijlvirus. Elke week zet ik een stipster #inthestiplight. Die persoon krijgt een verrassing thuisgestuurd.

Tijdelijke aanbieding
Lijkt het je leuk om samen met mij te stippen en wil je graag alle basistips en tricks van het stippen rustig uitgelegd krijgen? Volg dan mijn online videocursus. In 5 modules leg ik alles uit. Ook jij kan dit! Je krijgt tijdelijk €8 korting en betaalt slechts €41,00. De cursus is 100 dagen onbeperkt toegankelijk.  Lees er hier meer over.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.