Geen producten in je winkelwagen
Gastblog: zo was de Dot Along 2023
•
Stel je voor, er wordt na lang wachten een grote doos bij je bezorgd, met daarin o.a. een groot wit bord en diverse maten sjablonen. Maar je hebt dan nog geen idee wat je er precies mee gaat doen.
Dat overkwam stipper Chantal. In deze gastblog neemt ze je mee in hoe zij de Dot Along heeft ervaren. Denk je nu; een Dot Along, wat is dat? Ook dat legt Chantal aan je uit.
Lange voorpret
Ik had me in december al aangemeld voor het creatieve verrassingsproject van Stipstijl, dat één keer per jaar door Nienke wordt georganiseerd. Deze Dot Along begon in februari. Toen ik mij aanmelde wist ik eigenlijk niets: niet op welk voorwerp ik een stippatroon zou maken of hoe het eruit zou zien. Wél had ik alle vertrouwen dat het iets moois zou gaan worden.
Omdat ik eerder met de Dot Along heb meegedaan, wist ik dat dit echt een verrassingsproject zou gaan worden met een mooi resultaat. Ik verwachtte weer een mooi uniek object te gaan maken, waarbij ik uitgedaagd zou gaan worden. En dat is absoluut gelukt.
Het leuke is dat het na mijn aanmelding niet stil bleef vanuit Nienke. Wekelijks kwam er een voorpretmail met allerlei informatie over het project. Hierbij moet je denken aan wat het voorwerp ging worden, welk thema, kleurinspiratie, informatie over de Facebook community en nog veel meer.
Kleuren kiezen
Bij de Dot Along kon je uit drie verschillende pakketten kiezen; van basis tot compleet. Ik koos dat laatste. Bij een compleet pakket krijg je alles wat je specifiek nodig hebt om met het project aan de slag te gaan, zoals het voorwerp en de sjablonen. De extra’s zoals de video-uitleg, kleureninspiratie en Facebook community vind ik zeer waardevol om erbij te hebben.
De kleurinspiratie die ik bij het complete pakket kreeg was voor mij zeer waardevol. Want, hoe kies je nu de drie kleuren porseleinverf, die je nodig had voor het patroon Dots of Love, zonder dat je weet hoe het eindresultaat gaat zijn? Gelukkig had Nienke daar hele fijne tips voor.
Ik heb uiteindelijk verschillende combinaties bij elkaar gezocht en deze op patroon Puntvlag uitgeprobeerd. Daaruit kwam voor mij de perfecte combinatie die ik gebruikt heb voor het bord. Voordeel van het uitproberen: nu heb ik allemaal leuke vlaggetjes om bijvoorbeeld in een stukje vlaai te zetten.
Steeds weer verrast
Ik begreep van Nienke dat er bijna 700 mensen meededen aan deze Dot Along. Een speciale gedachte om met zoveel mensen tegelijkertijd aan hetzelfde project te werken.
Op dinsdag 14 februari, heel toepasselijk op Valentijnsdag, dé dag die internationaal bekend staat als de dag van de liefde, kregen we het eerste deel van het nieuwe stippatroon. Weer moest ik even geduldig zijn, want dinsdag is mijn langste werkdag. Pas in de avond kon ik het eerste deel van het patroon eindelijk bekijken. Bij een Dot Along krijg je per week een klein stukje.
Het eerste deel van het patroon vond ik heel verrassend. Door de twee grote cirkels die we als eerste mochten stippen, werd mijn nieuwsgierigheid alleen maar meer. Welke kant zou het patroon uitgaan? E ook hoe zouden de kleuren die ik heb gekozen uitkomen in het patroon? Als ik een stukje van het patroon klaar had, kon ik dan ook niet wachten tot we het volgende stukje zouden krijgen.
Het stippen deed ik op de donderdag als ik vrij was en mijn dochters naar school waren. Ik vond dat wachten heel moeilijk, want mijn handen jeukten om te gaan stippen. Maar dan was het ook écht mijn momentje.
Ideeën uitwisselen
Per week zag ik het patroon groeien en werd steeds meer zichtbaar van het eindresultaat. Wat ik fijn vind aan de Dot Along is dat je je ook kunt aanmelden voor de speciale Facebook community. Er waren meer dan 350 mensen lid. In de community kun je met andere deelnemers ideeën uitwisselen, maar ook kun je er terecht als je vragen hebt. Elke donderdag was er een live sessie,
waarin vragen werden beantwoord door Nienke en vaak nog werd gestipt.
In deze groep las ik ook dat de eerste weken wel pittig waren, omdat je de sjablonen heel goed moet uitmeten en het patroon gelijkmatig verdeeld is. Om eerlijk te zijn zag ik er wel wat tegenop om te gaan beginnen. Een aantal mede-stipsters worstelden wat en daardoor zakte bij mij de moed wel even in de schoenen. Het motto van Nienke klonk geregeld door mijn hoofd: Het komt goed. Dus vol goede moed begon ik en viel het reuze mee! Ik merkte in de groep dat iedereen elkaar hielp en tips gaf. Heel fijn.
Elke week kon je de voortgang van je bord in de Facebook community delen. Iedereen had een eigen kleurencombinatie gekozen. Het is zo leuk om hetzelfde patroon met andere kleuren te zien! En elke week zag je bij iedereen de vooruitgang en werden er complimentjes uitgedeeld. Echt een hele warme groep stipsters zo bij elkaar.
Wekelijks me-time moment
Elke dinsdag kwam weer een nieuw stukje van het patroon beschikbaar in een speciaal deel op de website van Stipstijl en kon ik weer heerlijk aan de slag gaan. Echt, niets is heerlijkers dan een knus plekje creëren met stipstokjes, verfpotjes, sjablonen, het voorwerp en het patroon. En natuurlijk wat lekkers erbij!
Ik vond het dan ook stiekem jammer dat het project er na zes weken opzat en mijn bord klaar was. Door het verrassingseffect elke week omdat je niet weet wat je gaat maken en de facebook community heb ik echt een heerlijke tijd gehad die van mij veel langer had mogen duren.
Mijn Dots of Love bord
En na al die weken is het grote witte bord uit de doos omgetoverd tot een prachtige schaal. Er zijn stippers die het gebruiken als een spiegel of fotolijst. Ik koos een andere suggestie die Nienke gaf en gebruik mijn Dots of Love bord als serveerschaal.
Dit project heeft mij flink uitgedaagd, wat ik heerlijk vind. En het motto van Nienke: het komt goed, is écht iets om in je achterhoofd te houden als de moed je in de schoenen zakt.
Het patroon ga ik zeker vaker stippen. Een tweede bord ligt al klaar. Nu is de volgende vraag: met welke kleuren ga ik dit bord maken?
Eén ding weet ik wel zeker: volgend jaar doe ik weer mee met de Dot Along!
Over de gastblogger:
Ik ben Chantal, 39 jaar en woon samen met mijn man en twee dochters van 10 en 12 in Roermond. Ik ben werkzaam in het onderwijs. Ik stip nu ongeveer drie jaar. Aan het begin van de corona pandemie kreeg ik mijn eerste doos met Stipstijl spulletjes thuisbezorgd. Een nieuwe hobby was geboren.
Via mijn andere hobby haken ben ik bij Stipstijl uitgekomen. Ik volg Annemarie van Studio Hip en Stip al een hele tijd. Via haar kwam ik bij Stipstijl uit. Annemarie is een vriendin van Nienke en had eens over haar verteld via het social media. Ik was meteen enthousiast over het stippen. Nadat ik het pakket had besteld, ging ik met een theetipje aan de slag.
Ondertussen heb ik al heel wat projecten afgerond, waaronder de laatste drie Dot Alongs. Mijn hoogtepunt qua stippen tot nu toe is zeker het privé stippenfeest met Nienke bij ons thuis, dat ik met mijn dochters gewonnen heb. Ook ben ik geregeld in de Stipstijl Fans Facebook community te vinden. Het is een heerlijke groep mede-stippers die elkaar waar nodig helpen en waar veel complimentjes worden uitgedeeld.
Mijn twee dochters hebben ondertussen ook het stipstijlvirus te pakken. We hebben al heel wat kunstwerkjes gemaakt en stippen kinderfeestjes gegeven!
Heb jij ook interesse om als gastblogger of -vlogger voor Stipstijl aan de slag te gaan? Kijk dan hier voor meer informatie.
Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.