Online cursus Stipstijl

Leer thuis in je eigen tijd en tempo alles om zelf stippatronen op keramiek te schilderen

Nu met flinke korting en gratis patroon Little Lights!

DÉ ONLINE BASIS­CURSUS STIPSTIJL

Ontdek hoe leuk, eenvoudig en verslavend stippen is. Leer alle basisprincipes en ervaar hoe ontspannend het is om je eigen keramiek om te toveren tot creatieve stipkunst. Aan het eind van deze cursus heb jij ook zo’n mooi bordje gestipt én genoeg kennis en vertrouwen om zelfstandig door te gaan met stippen en nieuwe patronen te ontdekken. Waarschuwing: je blanco servies is niet meer veilig. Voor je het weet heb je het #stipstijlvirus ook te pakken!

De basiscursus stippen op keramiek in het kort:

 • meer dan 12 video’s
 • volledig in jouw eigen tempo en tijd te volgen
 • 100 dagen onbeperkt toegang
 • korting op benodigde materialen

BONUS: downloadbaar patroon Little Lights met heldere illustraties.

Deze cursus is voor jou als je…

 

• zin hebt in een ontspannen moment voor jezelf

• het fijn vindt om duidelijke stap-voor-stap uitleg te krijgen

• in een korte tijd iets nieuws wilt leren

• eens over mijn schouder wilt meekijken terwijl je praktische tips krijgt

• graag in een afleidingsvrije leeromgeving een cursus volgt

• nog geen stipervaring hebt en het geen punt vindt om te experimenteren

• het wél leuk lijkt om iets zelf te maken maar bang bent dat het niet lukt

• weleens eerder hebt gestipt, maar graag alle ins- en outs van mij wilt zien

Speciale aanbieding:

• Je betaalt nu slechts € 29,00 in plaats van € 41,00. Je krijgt dus € 12,00 korting!
• 100 dagen onbeperkt toegang
• 10% korting op materialen
• bonus patroon Little Lights

Voor het eerst iets gevonden waarbij ik me kan ontspannen

“Ik ben vaak onrustig in mijn hoofd en snel afgeleid. Nu heb ik voor het eerst iets gevonden waarbij ik me kan ontspannen. Als ik aan het stippen ben, raak ik zelfs mijn telefoon niet aan om even te scrollen. Ik ben zó blij dat ik het stippen heb ontdekt!”
Marjolein van Zanten

Zo ziet de cursus eruit

Module 1:

In deze module zie je welke materialen fijn zijn om mee te stippen en ontdek je verschillende verfsoorten. Bij deze module vind je ook een afvinklijstje van de materialen. Kijk wat in je huis al aanwezig is en wat je eventueel nog wilt kopen. Handig om goed voorbereid te starten met stippen!

Module 2:

In deze module vertel ik hoe je de sjablonen gebruikt, over het belang van verschillende stipmaten, hoe je mooie stippen krijgt en hoe je correcties maakt. Ook zie je hoe je kunt zien dat je verf droog is.

Module 3:

Een stipstijlpatroon bouw je in ieder geval in drie stappen op. In deze module zie je in vogelvlucht hoe je een patroon maakt. Veel mensen denken bij de basisstippen ‘wordt dit mooi?’. In deze module zie je het verschil tussen de verschillende stappen. Dit is zó gaaf! Ook krijg je een gouden tip om een rand te stippen.

Module 4:

In deze module komen alle tips en tricks aan bod. Ging het in eerdere modules wat te snel of ben je bang dat je iets vergeet? Geen punt: ik ga samen met jou patroon Little Lights stippen.

Module 5:

Bonusmateriaal met extra’s, zoals hoe je materialen schoonmaakt en antwoord op veelgestelde vragen.

De video's zijn een genot om naar te kijken!

“Ik heb al veel academies gezien: jouw video’s in de leeromgeving zijn een genot om naar te kijken. Jouw enthousiasme is zo aanstekelijk. Ik word daar gewoon direct blij van en zorgt ervoor dat ik de video’s blijf kijken. Waar ik normaal snel afhaak, krijg nu helemaal zin om te starten met stippen!”
Angela Klenner

Dit heb je nodig om mee te doen

In de cursus bespreek ik alle materialen, hoor je waarvoor je het gebruikt en waar je het kunt vinden of hoe je het zelf kunt maken. Als je de cursus hebt gekocht, krijg je ook een handige materialenlijst toegestuurd.

Mocht je zeker willen weten dat je direct aan de slag kunt met het patroon Little Light kan je hiervoor een compleet pakket aanschaffen. Hierin vind je alles wat je nodig hebt om mee te stippen met het patroon uit de basiscursus. Je krijgt extra korting als je de cursus en het pakket direct samen koopt! Je voordeel is dan meer dan € 25,00!

Mocht je al iets in huis hebben waar je liever mee begint, weet dan dat je ook achteraf aanvullende materialen nog met 10% korting kunt kopen.

Materiaal

 • keramiek: je hebt een bordje nodig van minimaal Ø 8.5 cm, maar niet groter dan Ø 10 cm, zonder reliëf
 • sjablonen 1x Ø 50 en Ø 1x 30 mm
 • stipstokjes in de maten: Ø 12, 8, 6, 4, 3, 2.5, 2, 1.5, 1 en 0.5 mm
 • vier kleuren porseleinverf

Verder is dit ook handig:

 • washitape
 • mengpalet
 • verfstrijker
 • papier, schaar, potlood
 • wattenstaafjes en oud doekje

In de video hieronder zie wat er in het Do It Yourself pakket Little Lights zit (TIP: zet geluid aan voor extra info en tips!)

Wat is deze cursus waardevol!

“Ik heb vanavond je basiscursus gevolgd. Ik wil je een groot compliment geven: wat is deze online videocursus professioneel opgezet. Echt heel waardevol. Ik stip al eventjes maar ondanks dat zijn er voldoende ‘o ja momenten’ geweest wat het stippen nóg leuker heeft gemaakt. Een diepe buiging en heel erg bedankt!”
Dunja Griffioen

Na deze cursus kan je dit:

 • Je weet alle basisprincipes over het stippen
 • Je weet hoe je gestipt keramiek langer mooi houdt
 • Je weet welke materialen geschikt zijn, waar je fijn keramiek kunt vinden, hoe je mooie stippen krijgt en een sterk patroon maakt
 • Je hebt genoeg kennis en vertrouwen om zelfstandig door te gaan
 • Je tovert je eigen servies om tot toffe eyecatchers en heb zo een zelfgemaakt kadootje paraat
 • Je ervaart hoe rustgevend het stippen is, ook al ben je niet perse een geduldig type

Kies wat jij wilt:
wil je alleen de online cursus of wil je ook direct het pakket bestellen?
combineer beiden voor EXTRA korting!

Als je je hebt aangemeld, krijg je gelijk toegang tot de besloten online leeromgeving en kan je direct starten. Bestellingen met materialen die op werkdagen vóór 14:30 uur zijn geplaatst, worden diezelfde dag nog verstuurd.

PS. Om meer lichtpuntjes te geven, gaat er van elk verkochte cursus een donatie naar Stichting Ushersyndroom. Lees hier waarom.

Er zit veel aandacht in de details, ik hou er van!

“Wow, wat een hele complete basiscursus! Je hebt mooie videolessen gemaakt waarin je een fijne en ontspannen sfeer neerzet. Er zit veel aandacht in de details, ik hou er van! Je geeft heel veel informatie, maar wel overzichtelijk. Het is een hele aantrekkelijke cursus voor beginnende stippers. Ik vond het een eer en een feestje om deze cursus als één van de eersten te volgen. Yieha!”
Carin Venema

Antwoord op veelgestelde vragen

Kan ik na deze cursus zelfstandig door met stippen?

In de leeromgeving vind je 5 modules met meer dan 12 verschillende video’s. Alles is zo duidelijk mogelijk uitgelegd en alle basisprincipes van het stippen op keramiek komen uitgebreid aanbod. Ik weet zeker dat jij dit ook kunt en voor je het weet heb jij het #stipstijlvirus ook te pakken!

Hoeveel tijd heb ik nodig om de cursus te volgen?

In totaal bevat de cursus meer dan 12 video’s, samen goed voor zo’n 2 uur kijktijd. Dat is dus de minimale tijd die je kwijt bent om alle video’s te bekijken. In de praktijk zal je wellicht af en toe pauzeren, nog eens terugspoelen of een video 2 (of 3, of 4) keer kijken. Dit is helemaal afhankelijk van jouw eigen manier van leren.

Daarnaast moet je wat tijd rekenen om je materiaal te verzamelen, zaken uit te proberen, wellicht een keer opnieuw te beginnen, etcetera. Plan dus gerust een paar fijne avonden of dagdelen voor jezelf in om op je gemak aan de slag te gaan!

Hoeveel dagen heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt vanaf het moment van aankoop 100 dagen de tijd om onbeperkt alle video’s van de cursus te kijken. Dit is ruimschoots voldoende om al het materiaal te doorlopen en te herhalen zo vaak als je wilt.

Waarom krijg ik niet onbeperkt toegang tot de cursus?

Je hebt vanaf het moment van aankoop 100 dagen de tijd om onbeperkt alle video’s van de cursus te bekijken. Ik heb gekozen voor een periode van ruim 3 maanden als een soort stok achter de deur om ook écht aan de slag te gaan met de lessen. De ervaring leert dat onbeperkt toegang toch vaak een excuus geeft om het kijken van een cursus uit te stellen en dat is zonde! Ik zeker dat deze cursus daarvoor veel te leuk is.

Stel dat je 1 module per week volgt (er is in totaal zo’n 2 uur aan videomateriaal), dan kan je deze cursus al binnen 5 weken afgerond hebben. Daarna heb je nog meerdere weken de tijd om de video’s nog eens te herhalen. Kortom, 100 dagen is ruimschoots voldoende tijd om resultaat uit de cursus te halen en hopelijk inspireer ik je er ook mee om echt aan de slag te gaan.

Ik heb nog geen stipervaring. Is deze cursus voor mij geschikt?

Jazeker!! Je hoeft geen enkele ervaring te hebben om met de cursus aan de slag te kunnen. Deze basiscursus is juist zo opgebouwd dat ik je stap voor stap meeneem en je alles leer over het stippen, de materialen en de technieken.

Is de cursus ook interessant als je al stipervaring hebt?

Deze cursus is niet specifiek gericht op gevorderden stippers. Die volgt later dit jaar. Heb je al wel stipervaring dan kan deze cursus toch interessant voor je zijn. Bijvoorbeeld als je het nog lastig vindt om een patroon te volgen. In deze cursus neem ik je echt stap voor stap mee door het patroon, leer je hoe een patroon wordt opgebouwd en waar je op moet letten.

Ook kan de cursus je heel goed helpen als je wel eerder gestipt hebt, maar toch steeds een drempel voelt om het weer op te pakken. Door alle tips en tricks samen door te nemen, krijg je steeds meer vertrouwen in wat je doet! En het is simpelweg ook gewoon heel gezellig om lekker samen aan de slag te gaan met het stippen natuurlijk 🙂

Welke materialen heb ik nodig om mee te doen?

Na jouw aanmelding voor de cursus ontvang je een uitgebreide materialenlijst. Daarnaast geef ik in de video’s ook praktische tips waar je materialen kunt vinden of zelf kunt maken. Hieronder vind je beknopte info.

 • keramiek: je hebt een bordje nodig van minimaal Ø 8.5 cm, maar niet groter dan Ø 10 cm, zonder reliëf
 • sjablonen 1x Ø 50 en 1x 30 mm
 • stipstokjes in de maten: Ø 12, 8, 6, 4, 3, 2.5, 2, 1.5, 1 en 0.5 mm – Alles wat rond en vlak is, is bruikbaar om te stippen. Kijk naar voorwerpen als houten stokjes en spijkers of gebruik de duurzame kunststof stipstokjes uit mijn webshop
 • vier kleuren porseleinverf
 • washitape

Verder is dit ook handig:

 • mengpalet
 • verfstrijker
 • papier, schaar, potlood
 • wattenstaafjes en oud doekje

Je kunt ook direct het complete pakket Little Lights bestellen, dit pakket bevat alle materialen die je nodig hebt. Je kan de materialen ook los (bij)bestellen met 10% korting, hiervoor ontvang je bij aanschaf van de cursus een speciale link!

Heb ik perse porseleinverf nodig?

Om aardewerk te beschilderen heb je speciale verf nodig. Ik werk veelal met geglazuurde keramiek en er zijn diverse soorten verf te koop die daarvoor geschikt zijn. Eigenschappen en kleurenpalet verschillen per merk. Aan jou welke jíj het mooist en prettigst vindt.

Ik gebruik vaak dekkende verf van Amsterdam Porcelain van Royal Talens, die in Nederland wordt geproduceerd. Het is in mijn webshop te vinden. Je hebt niet veel nodig. Met een potje van 16 ml kan je onwijs lang doen. Royal Talens is helaas gestopt met het produceren van deze verf, dus de verf in mijn webshop is op=op. Het alternatief dat sinds kort in mijn shop verkrijgbaar is, is verf van Pébèo Porcelaine 150. Het is wat dunner dan Amsterdam Porcelain, heeft een hoogglans en een fijn kleurenpalet. Deze verf vind je ook in het Little Lights pakket.

Wil je stippen op een andere ondergrond dan keramiek, dan kan je natuurlijk een andere verf gebruikt. Weet dat porseleinverf het vaak verrassend goed doet op veel ondergronden.

Een acrylverf werkt ook prettig, al krijg je geregeld een toefje op de stip. Ik ben nog geen expert in welke verf het beste is voor jouw toepassing. Mocht je vastlopen, dan kunnen mensen in een hobbyspeciaalzaak je wellicht goed adviseren.

Wordt er een patroon behandeld? Zo ja, welke?

Jazeker! We gaan in de laatste module van de cursus stap voor stap het patroon Little Lights stippen. Het patroon vind je straks als download terug in de online leeromgeving. Je kan deze dus nog veel vaker stippen als je de smaak te pakken hebt!

Kan ik ook stippen op iets anders dan keramiek?

Jazeker, dat is ook mogelijk. Leuk dat je nu al geïnspireerd bent om op andere voorwerpen te stippen!

De techniek die ik uitleg kan op allerlei ondergronden worden toegepast zoals op hout, papier, textiel, steen en glas e.d..

In de cursus richt ik mij op keramiek. Weet dat er in mijn webshop fijne blanco ansichtkaarten zijn (ook in ronde vorm). Het papier heeft een mat laminaat laagje, waardoor kan je natte verf nog vlekkeloos corrigeren en/of weghalen. Ideaal! Op de papieren Stipstijl goodies, kan je ook met porseleinverf stippen. Een acrylverf kan je ook gebruiken.

Kan ik persoonlijk advies krijgen?

De cursus is zo opgezet dat je het volledig zelfstandig kunt volgen. Persoonlijk advies zit niet bij deze cursus inbegrepen.

Heb je na het volgen van alle modules een vraag over het stippen en staat het antwoord niet tussen de veelgestelde vragen? Stuur mij gerust een bericht via info@stipstijl.nl.

Kan ik de videolessen downloaden?

Nee. De video’s zijn alleen te bekijken via de online omgeving. Je kan de video’s gedurende jouw toegangsperiode wel onbeperkt terugkijken, zo vaak je maar wilt!

Hoe kan ik mijn resultaat delen?

Ik vind het uiteraard ontzettend leuk om te zien wat je maakt! Je kan jouw werk het beste delen op social media met de hashtag #mijnlittlelights en mij taggen @stipstijl.

Mocht je geen social media gebruiken, dan mag je ook altijd een foto mailen naar info@stipstijl.nl.

Is er ook een besloten omgeving waarin ik in contact kan komen met andere stippers?

Nee. Op dit moment heb ik er voor gekozen geen community of Facebook-groep aan deze cursus te koppelen. Het bijhouden van zo’n groep kost behoorlijk veel tijd en energie. Dit zou betekenen dat ik de prijs van de cursus ook hoger zou moeten maken en ik wil deze juist zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk houden!

Als je op de hashtag #stipstijlvirus kijkt, zie je wel dat er meer dan 10.000 foto’s zijn gedeeld. Er is een fijne, actieve stipcommunity. Wees welkom!

Hebben de video's ondertiteling?

Op dit moment niet, maar dit staat absoluut op mijn lijst om toe te voegen. Laat het me vooral weten als dit voor jou een probleem oplevert, dat helpt mij inzichtelijk krijgen hoeveel dit speelt.

Waar kan ik terecht als ik technische problemen ervaar in de leeromgeving?

Uiteraard hebben we de cursus en online omgeving uitvoerig getest om dit hopelijk te voorkomen. Mocht je toch ergens tegenaan lopen, stuur dan een mailtje naar info@stipstijl.nl en wij kijken hier zo snel mogelijk naar!

Het is net alsof ik Nienke al jaren ken

“Wat een waanzinnige leuke cursus! Nienke heeft een prettige stem om naar te luisteren. Alle tips en tricks over het stippen waren erg fijn om te krijgen. Alles is zo overzichtelijk in modules opgebouwd. Dat maakt het heel erg duidelijk. Nienke is een heel toegankelijk mens; het is net of ik haar al jaren ken.”
Winanda Stotijn-Pieters

Wat een ontzettend mooie cursus heb je gemaakt zeg!

“Je video’s zijn heel goed en je denkt altijd zo goed na over alle details zodat het perfect is. De kleuren, de items in beeld, de bloemen, je kleding; alles klopt, ik vind dit geweldig en mega knap gedaan. Het is een laagdrempelige, positieve, ontspannen manier om rustig te starten met stippen. Maar ook voor ervaren stippers gezellig en leuk om te doen. Je geeft veel informatie in korte tijd. Ik vind het heel compleet en heel waardevol. Weer een product waar je super trots op mag zijn!”
Marloes van Duren

Kies wat jij wilt:
wil je alleen de online cursus of wil je ook direct het pakket bestellen?
combineer beiden voor een EXTRA korting!

Als je je hebt aangemeld, krijg je gelijk toegang tot de besloten online leeromgeving en kan je direct starten. Bestellingen met materialen die op werkdagen vóór 14:30 uur zijn geplaatst, worden diezelfde dag nog verstuurd.

PS. Om meer lichtpuntjes te geven, gaat er van elk verkochte cursus een donatie naar Stichting Ushersyndroom. Lees hier waarom.