DE JAARLIJKSE STIPSTIJL DOT ALONG

***UPDATE: de inschrijving voor de dot along is inmiddels gesloten. Je kunt helaas niet meer meedoen. Wil je op de hoogte blijven van een nieuwe dot along? Schrijf je dan gratis in als VIP stipster en mis niets meer.***

Mega enthousiast ben ik! Eens per jaar organiseer ik een exclusieve ‘dot along’ waaraan iedereen kan meedoen. Misschien ken je de eerste editie van vorig jaar. Toen deden meer dan 500 mensen mee met Dots of Hope. Het was geweldig en ik bruis van de energie door de opvolger. Ook deze nieuwe dot along wordt speciaal. Tot de laatste mail weet je niet hoe het eindresultaat wordt. En vertrouw mij, die is mooi!!!

De dot along is een verrassingsproject. Iets dat een goed gevoel geeft. Dat je samen met andere stippers beleeft, terwijl je het toch thuis en op jouw eigen moment ervaart.

De tickets voor de 2e editie Dots of Freedom zijn vanaf nú verkrijgbaar. Je krijgt over een periode van vijf weken elke week een stukje van een nieuw stippatroon: Dots of Freedom. Het patroon heb ik zo ontworpen dat het voor elk niveau te volgen is. Ik hoop écht dat jij ook meedoet. Waarschuwing: heb je nog niet eerder gestipt? Weet dat deze dot along verslavend is. Voor je het weet heb je het #stipstijlvirus ook te pakken!

De volledige versie van het patroon is inclusief keramiek en heeft een beperkte oplage. Wacht dus niet te lang met inschrijven en een ticket kopen, want op = echt op. De light versie is wel onbeperkt verkrijgbaar. Het eerste deel van het patroon is, heel toepasselijk, op woensdag 5 mei Bevrijdingsdag vrijgegeven.

De dot along Dots of Freedom in het kort:

 • vanaf woensdag 5 mei vijf weken lang een deel van het patroon
 • het eindresultaat is een verrassing
 • elke week krijg je heldere stap-voor-stap werkbeschrijving met tekst en illustraties
 • elke week ontvang je de werkbeschrijving van dat deel als PDF én als oefenblad dat je kunt uitprinten
 • iedereen kan meedoen
 • er is een laagdrempelige ‘light versie’ voor beginners en een ‘full versie’ die meer uitdaging geeft
 • volledig in jouw eigen tempo en tijd te volgen
 • tot 1 september onbeperkt toegang in een afleidingsvrije besloten online omgeving
 • mogelijkheid om deel te nemen aan besloten community voor persoonlijk advies, antwoord op vragen en interactie met andere deelnemers
 • gekoppeld aan goed doel Amnesty International
 • inclusief korting op benodigde materialen
 • inclusief korting op online basiscursus Stipstijl

Inclusief 7 bonussen:

bonus 1: het complete patroon Dots of Freedom als handzame download (deze ontvang je na de laatste week)

bonus 2: startopdracht – hier kan je direct mee aan de slag

bonus 3: mini e-book over materialen – direct voor jou toegankelijk in de besloten omgeving

bonus 4: elke week uitprintbare oefenbladen

bonus 5: maak kans op leuke prijzen door winacties

bonus 6: downloadbare kaart met 16x kleurinspiratie bij de full version

bonus 7: exclusieve limited edition Freedom vaas bij de full version

Deze dot along is voor jou als je…

 

• zin hebt in een ontspannen moment voor jezelf

• het fijn vindt om duidelijke stap-voor-stap uitleg te krijgen

• van verrassingen houdt

• nog geen stipervaring hebt en het geen punt vindt om te experimenteren

• nieuwsgierig bent en eens wilt kijken of het stippen wat voor je is

• erg druk bent en laagdrempelig wilt mee doen

• een leuke activiteit zoekt om samen met kinderen te doen

• al een ervaren stipper bent en eindelijk een gestipte vaas wilt maken

• een uniek handgemaakt aandenken aan deze bijzondere tijd wilt hebben

• het geen punt vindt om voorpret te hebben en uit te kijken naar een volgend deel

• het interessant vindt om het ontstaan van een stippatroon stap-voor-stap onder je handen te zien groeien

Aanbieding voor jou:

• €22 voor de light version
• €62 voor de full version, inclusief limited edition vaas en inspiratiekaart met 16x kleurencombinaties
• tot 1 september onbeperkt toegang tot de online omgeving
• 10% korting op materialen
• €3 korting op de besloten Dots of Freedom community
• €15 korting op de online basiscursus Stipstijl
• bonus patroon Dots of Freedom als handzame download
• bonus uitprintbare oefenbladen

Iedere week een momentje voor mezelf

“Normaal vind ik dat lastig, maar nu het ‘moest’ lukte dat een stuk beter en dat was heerlijk, zeker in deze tijd. En ook omdat het patroon in delen kwam had ik niet het idee dat ik het in 1 keer klaar moest hebben en dus een hele middag de tijd moet hebben om te stippen. Ik heb hier echt van geleerd dat je in een uurtje ook al wat leuks kunt doen en zo beter momentjes voor jezelf kunt nemen dan wanneer je daar meteen een halve dag tijd voor moet hebben.”

Gevoel van verbondenheid

“Heel leuk om te doen, gevoel van verbondenheid met (onbekende) anderen. Elke week wachten op het nieuwe patroon, eerst even kijken wat het worden ging en dan snel aan de slag! Weer veel geleerd. “

Dots of Freedom: full of light

Dots of Freedom – full version

Het hart van deze dot along en de meest complete versie. Het volledige patroon is namelijk ontworpen op een prachtige hoge vaas! Die kan je op verschillende manieren gebruiken. Natuurlijk om mooie (droog)bloemen in te zetten, maar breinaalden, keukengerei of een (hang)plantje kan ook.

Het patroon is uitdagend, maar door de wekelijkse opbouw in stappen heel goed te volgen. Dus ook als je nog beginnend stipper bent, maar wel klaar bent voor een beetje uitdaging: doe gerust mee met de full version. De gemiddelde stiptijd is per deel ca. 45 minuten.

Wat krijg je bij de full version?
– wekelijke werkbeschrijving van het complete patroon inclusief oefenbladen
– mini e-book met materialen
– de limited edition Freedom vaas
– inspiratiekaart met 16 verschillende kleurencombinaties
– leuke Stipstijl extra’s
– 10% korting op materialen

Prijs: €62 (excl. verzendkosten)

Goed om te weten: de speciale vaas is nergens verkrijgbaar en heeft een beperkte oplage. Het is dus écht een limited edition en op = op. De vaas is momenteel niet los (bij) te bestellen.

Dots of Freedom – light version

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen aan te steken met het #stipstijlvirus. Van jong tot oud, van beginner tot gevorderden. Daarom heb ik speciaal voor Dots of Freedom ook een Light versie van het patroon gemaakt.

Dit patroon lijkt in opbouw op het complete patroon, maar is zo aangepast dat je het kunt stippen op een vlakke ondergrond. Dat kan een bordje zijn, maar ook op een (ronde) kaart of een andere vlakke ondergrond van minimaal 10 centimeter doorsnede.

De light version is ook opgebouwd in 5 weken, dus iedereen stipt in hetzelfde tempo met je mee. Zo kan de dot along iets worden dat je bijvoorbeeld samen met je kinderen doet of met een vriendin of buurvrouw die op net een ander niveau stipt!

Wat krijg je bij de light version?
– wekelijkse werkbeschrijving van het patroon inclusief oefenbladen
– mini e-book met materialen
– 10% korting op materialen

Prijs: €22
Als je alleen de Light version bestelt (dus zonder materiaal of goodies) betaal je geen verzendkosten, dit is een volledig digitaal product.

En er is meer!

Dots of Freedom – community

Wil je niet alleen aan de slag met de dot along, maar jouw voortgang, inspiratie en nog veel meer delen met een club gelijkgestemden? Vind je het fijn om een plek te hebben waar je altijd terecht kunt met vragen? Wil je met mij live stippen en advies krijgen over jouw dot along?

Vul dan jouw Dots of Freedom project aan met een ticket voor de online community! Deze vind je terug in een besloten groep op Facebook. In deze veilige groep kan je vragen stellen, successen delen, inspiratie opsnuiven, feedback vragen op je stipwerk en eenvoudig in contact komen met andere deelnemers van de dot along. Ik ben zelf ook regelmatig in de community te vinden.

Daarnaast is er een live sessies waarin ik demonstraties geef en vragen direct en persoonlijk beantwoord. Hier wil je dus bij zijn! Er is een aparte groep voor de Light en de Full version.

De prijs van een ticket voor de besloten online community (inclusief live Q&A sessie!) is €15. Jij krijgt €3 korting en betaalt nu €12. Een ticket is persoonlijk, de toegang wordt verleend op basis van jouw bestelnummer. De groepen blijven toegankelijk tot 1 september 2021.

Online basiscursus Stipstijl

Nu met €15 korting!!!

Wil je meedoen met de Dot along, maar is stippen nog nieuw voor je of voel je je nog niet genoeg vertrouwd met de techniek om zo’n project aan te gaan? Dan kan jij met flinke korting de online basiscursus stippen op keramiek volgen. Als je deze koopt in combinatie met de Dot along (Light én Full version) krijg je maar liefst €15 korting op de online basiscursus en betaal je dus nog slechts €34.

Let op: in de basiscursus stippen we niet het patroon van de Dot along. In 5 modules neem ik je uitgebreid mee in de wereld van het stippen. In meer dan 12 video’s vertel ik alles over de techniek, het gebruik van de materialen en de verschillende stappen. Daarnaast stippen we aan het eind van de cursus samen het patroon Little Lights. Het is niet noodzakelijk, maar weet: het #stipstijlvirus is besmettelijk, dus de kans is groot dat je deze ook wilt stippen als je eenmaal bezig bent 😉

Kortom: wil je meedoen met de Dot along en vind je het fijn om daarbij in jouw eigen tijd, op jouw eigen tempo, een uitgebreide uitleg van mij te krijgen over de techniek van het stippen, volg dan de online basiscursus en ontvang direct 100 dagen toegang tot deze zeer complete cursus. Je krijgt deze aanbieding met aanmeldlink voor de cursus binnenkort in je inbox.

Geprint patroon

Een tof project als dit vraagt natuurlijk om nog veel meer toffe extra’s 😉 Daarom kan je bij jouw bestelling ook gelijk dé patroonbeschrijving van Dots of Freedom aan jouw mandje toevoegen.

Dit is een hoge kwaliteit print van het complete patroon inclusief inspiratiekaart met 16x kleurencombinaties. Dit boekje is, naast je gestipte voorwerp, een mooi tastbaar aandenken aan deze dot along.

Alleen als je deze nu direct bestelt, krijg je deze geprinte patroonbeschrijving aan het eind van de dot along thuisgestuurd voor slechts €6,95 inclusief verzendkosten! Normale prijs is €9,95 exclusief verzendkosten.

Stipstijl steunt Amnesty International

Als ik aan vrijheid denk, dan denk ik aan kunnen leven zoals ik dat wil, de vrijheid hebben om mijn eigen keuzes te maken en daarin niet beperkt te worden door onrecht. Zoals je wellicht weet, koppel ik regelmatig goede doelen aan stippatronen. Voor de Dots of Freedom hoefde ik ook niet lang na te denken welke stichting gepast is.

Al jaren ben ik lid van Amnesty International. Ik vind het een goede organisatie dat belangrijk werk doet: ze strijden dat alle mensen wereldwijd in vrijheid kunnen leven. Amnesty maakt schendingen van mensenrechten zichtbaar en zet daders onder druk. Hun acties zijn aansprekend, gedurfd en hebben zin. Ze boeken successen. Achter tralies, in regeringsgebouwen en op straat.

Van elke deelname aan Dots of Freedom doneer ik één euro aan Amnesty. Elke bijdrage helpt slachtoffers wereldwijd. Met donaties onderzoekt de stichting de schendingen van rechten en brengen de buitenwereld op de hoogte. Met rapporten, lobby, acties en campagnes oefenen ze voortdurend druk uit. Belangrijk werk dus. Help je mee? Je kunt mijn donatie verdubbelen of een bedrag naar keuze invullen.

Goed om te weten

Bij beide versies wordt het patroon duidelijk uitgelegd met stap-voor-stap werkbeschrijving in tekst en illustratie. Vaak ook aangevuld met handige tips en extra’s. In de community kan je terecht voor persoonlijk advies, feedback en interactie. Toch is de dot along en het lidmaatschap van de community geen basisworkshop in de stiptechniek. Hiervoor verwijs ik je graag naar één van mijn boeken en/of naar de online basiscursus Stipstijl.

De dot along is een exclusief project dat één keer per jaar plaatsvindt. We zijn gestart op woensdag 5 mei. Je kunt tot vrijdag 21 mei 21:00 uur instromen en krijgt alle informatie die tot dan is gedeeld. Daarna kan je je helaas niet meer aanmelden en moet je wachten tot een volgende editie. Schrijf je dus op tijd in. Alle informatie blijft onbeperkt toegankelijk tot 1 september.

Ik hoop dat je meedoet!

Een heel tof stipproject wat we ieder apart tóch maar mooi met zijn allen deden en deelden

“Het enthousiasme vooraf, gebracht op Social Media en mail, het enthousiasme tijdens Dots of Hope (ook in de besloten Facebookgroep, heel mooi om te zien) en het enthousiasme erna. Je werd er blij van, je wordt er blij van en iedere keer als je naar de borden kijkt wordt je opnieuw blij. Een heel tof stipproject wat we ieder apart tóch maar mooi met zijn allen deden en deelden. Ontzettend mooi. Stippen verbindt echt! ♥”

Het proces is mij het meest bijgebleven

“Het plezier van het niet weten wat het ging worden. De controle die ik los moest laten. Het gezamenlijk maken van 1 patroon met dat de anderen andere kleuren gebruikte. De verbinding die het daardoor kreeg. Ik ben dankbaar dat ik mee mocht doen.”

Dit heb je nodig om mee te doen:

Bij je aankoop krijg je een handig mini e-book met uitgebreide beschrijving van de benodigde materialen. Daarin lees je waarvoor je het gebruikt en waar je het kunt vinden of hoe je het zelf kunt maken.

Je kunt achteraf de benodigde materialen met 10% korting kopen. Uiteraard kan je nu ook direct materialen bij je dot along ticket bestellen. Maak je keuze voor de versie, zie jouw aanbieding en vink aan wat je nodig hebt.

Dots of Freedom – Light

De light versie is ontworpen op een voorwerp van minimaal Ø 10 cm maar niet groter dan Ø 15 cm, zonder reliëf. Je kunt het op een bordje stippen maar ook op een andere ondergrond, bijvoorbeeld een (ronde) ansichtkaart.

Dots of Freedom – Full

Voor de volledige versie van het patroon heb je de exclusieve Freedom vaas nodig. De vaas is 17 cm hoog. Goed om te weten: deze vaas is alleen via de Stipstijl webshop verkrijgbaar in combinatie met een ticket voor Dots of Freedom Full en heeft een beperkte oplage. Het is écht een limited edition en op = op.

Sjablonen

Light: Ø: 1x 75, 65, 50, 40 en 20 mm
Full: Ø 4x 75, 4x 45, 1x 65, 1x 50, 1x 40, 1x 35 en 1x 20 mm

stipstokjes

Ø 6, 5, 4, 3, 2.5, 2, 1.5, 1 en 0.5 mm
(je kunt de kunststof Stipstijl stokjes gebruiken maar spijkers of houten stokjes kan ook)

vijf kleuren (porselein)verf

Dit is ook handig:

• washitape of posterbuddies
• mengpalet
• verfstrijker
• bewaarflesje(s)
• papier, schaar, potlood
• wattenstaafjes, pincet en oud doekje
• meetlint (voor full version)

Iedere week een mailtje met weer een nieuw stukje van het patroon!

“Zo leuk om daar iedere week op te wachten. Ik scrolde steeds gelijk door naar het einde omdat ik zo nieuwsgierig was hoe het patroon eruit zou zien! En lekker zonder na te denken steeds een stukje verder stippen.”

Dit project was mijn eerste stipervaring!

“Het heeft mij door de gekke en onzekere tijd geholpen op vele manieren. Meer dan ik hier kan zeggen. Het proces, de ontspanning, de spanning van iets nieuws leren en dat ik het kan! Ik ben een verschrikkelijke perfectionist, maar dit project straalde uit dat het niet perfect hoeft en dat het resultaat ondanks een paar kleine foutjes heel mooi is!”

Kies wat jij wilt: de light of de full version?

Als je je hebt aangemeld, krijg je gelijk toegang tot de besloten online omgeving en staat er al een leuke video en opdracht voor je klaar.

Wil je zowel meedoen als de light én full versie? Dat kan! Je kunt beide versies toevoegen aan jouw winkelmand en dan krijg je toegang tot beide patronen via de online omgeving. Goed om te weten: je kan beide versies slecht 1x per e-mailadres bestellen.

Heb je je deelname aan de Dots of Freedom aangevuld met toegang tot de exclusieve community op Facebook? Dan krijg je via je welkomsmail direct uitleg hoe je in de besloten groep komt. Ik kijk ernaar uit om je daar te zien!

Bestellingen met materialen die op werkdagen vóór 14:00 uur zijn geplaatst, worden diezelfde dag nog verstuurd.

PS. Omdat ik iedereen in de wereld vrijheid gun, heb ik Amnesty International aan deze dot along gekoppeld. Van elk verkocht ticket doneer ik één euro aan het goede doel. Wil je hun werk ook steunen? Gebruik dan de donatieverdubbelaar in je winkelmandje.

Ik vond het een geweldig initiatief.

“Ik had al lang voornemens om te gaan stippen, maar was er nog te onzeker over. Dit was voor mij een mooie start. Stap voor stap een project doorlopen. Erg fijn! Jouw persoonlijke betrokkenheid voelde ook als een warme deken in deze gekke en onzekere tijd. Jouw inzet is zo te voelen in alles en dat maakt het fijn en leuk om mee te doen.”

Superleuk om te doen en goed georganiseerd

“Je stijl is heel herkenbaar en consistent in al je uitingen. Ook mooi dat je een goed doel ermee gesteund hebt, dat is een mooie plus. Ik kijk uit naar volgende ‘dot alongs’, het helpt mijn grenzen te verleggen!”

Antwoord op veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de dot along?

Zowel voor de Light als de Full version van de dot along wordt het patroon verdeeld over 5 weken. Als je elke week direct aan de slag gaat met het nieuwe deel ben je dus na 5 weken klaar met jouw project, maar je kan er gerust ook langer over doen.

Je ontvangt het eerste deel op woensdag 5 mei en het laatste deel op woensdag 2 juni. Plan in die periode dus gerust alvast een paar fijne avonden of dagdelen voor jezelf in om aan de slag te gaan!

Kan ik zelf bepalen wanneer ik het patroon ga stippen?

​Uiteraard. Het is jouw feestje! Vanaf woensdag 5 mei krijg je elke week in de loop van de dag een bericht in je inbox dat er een nieuw deel van het patroon beschikbaar is. Je bent zelf vrij om te stippen wanneer het jou uitkomt. Je kunt delen van het patroon dus opsparen, al is het het leukst als je elke week de stappen volgt en zo steeds weer verrast wordt. ​

Hoeveel tijd heb ik nodig om de dot along te volgen?

Beide patronen zijn opgedeeld in 5 weken. Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd deze delen gelijkmatig in tijd en intensiviteit te verdelen. Voor de light version ben je gemiddeld 10 tot 20 minuten per week bezig. Houd voor de full version gemiddeld gemiddeld 45 minuten stiptijd per week aan. In de praktijk zal je wellicht af en toe pauzeren, nog even iets lekkers pakken, de tijd nemen om je voortgang te bewonderen en je resultaten delen in de community. Dit is helemaal afhankelijk van jouw eigen manier van stippen.

Daarnaast moet je wat tijd rekenen om je materiaal te verzamelen, zaken uit te proberen, wellicht een keer opnieuw te beginnen, de verf te laten drogen etcetera. Plan dus gerust een paar fijne avonden of dagdelen voor jezelf in om op je gemak aan de slag te gaan!</

Kan ik ook een extra vaas bijbestellen?

Aangezien de vaas een limited edition is, is het vooralsnog niet mogelijk om deze los van het ticket voor de Dot along te bestellen.

Mochten er na de sluitingsdatum (17 mei) toch nog vazen beschikbaar zijn dan zullen deze als los product worden toegevoegd aan de shop, maar dit kunnen we niet toezeggen.

Is de dot along ook geschikt voor kinderen?

Stippen is makkelijker dan je denkt en ook kinderen kunnen geweldige stipkunst maken. Je zult verbaasd zijn. Wellicht geven zij een eigen draai eraan. Dat vind ik niet erg hoor. Leuk juist!

De light versie van het patroon is niet heel uitdagend qua vorm. Het patroon wordt helder stap-voor-stap uitgelegd met behulp van tekst en duidelijke illustraties.

Als je nog nooit hebt gestipt, dan raad ik je aan eerst te oefenen met de tips uit mijn boek Stippen. en/of om de online basiscursus Stipstijl te volgen. Bij het ticket voor de dot along krijg je een flinke korting op die cursus.

Ik heb al veel stipervaring. Word ik in de dot along uitgedaagd?

Elk patroon heeft zijn eigen uitdagingen en moeilijkheden, dus ook voor de ervaren stipper zal de Dot along nieuwe verrassingen in petto hebben.

Ook stippen we de full version op de limited edition ‘Freedom’ vaas, dus de ondergrond is hoe dan ook nieuw en uniek, hoeveel ervaring je als stipper inmiddels ook hebt ;-).

Welke materialen heb ik nodig om mee te doen?

Bij je aankoop krijg je een handig mini e-boek met uitgebreide beschrijving van de benodigde materialen. Daarin lees je waarvoor je het gebruikt en waar je het kunt vinden of hoe je het zelf kunt maken.

Hieronder vind je beknopte info:

 • keramiek
  Dots of Freedom Light: een bordje van minimaal Ø 10 cm maar niet groter dan Ø 15 cm, zonder reliëf. Je kunt ook meedoen op een andere ondergrond, bijvoorbeeld een ronde ansichtkaart.
  Dots of Freedom Full: de ‘Freedom- vaas’
 • sjablonen
  Light: Ø 1x 75, 65, 50, 40 en 20 mm
  Full: Ø 4x 75, 4x 45, 1x 65, 1x 50, 1x 40, 1x 35 en 1x 20 mm
 • stipstokjes
  Beide versies: Ø 6, 5, 4, 3, 2.5, 2, 1.5, 1 en 0.5 mm
 • vijf kleuren porseleinverf

Verder is dit ook handig:

 • washitape
 • mengpalet
 • verfstrijker
 • pincet
 • meetlint (voor full version)
 • papier, schaar, potlood
 • wattenstaafjes en oud doekje

Je kan de benodigde materialen die je nog niet in huis hebt direct bij aanschaf van jouw dot along ticket mee bestellen. Je ontvangt daarbij 10% korting!

Heb ik persé Stipstijl sjablonen en stipstokjes nodig?
Nee hoor, natuurlijk niet! Je bent altijd vrij om materialen te gebruiken die jij voor handen hebt en/of het prettigst vindt.

Wel raad ik je aan om de maten te gebruiken zoals in het patroon aangegeven. Dan krijg je het effect dat ik voor ogen heb.

Bij je deelname krijg je een mini e-boek. Hierin staat uitgebreid omschreven welke materiaal nodig zijn, waar je het kunt vinden en/of hoe je het eventueel zelf kunt maken. Ook vind je er een spiekblad van de stipmaten en sjablonen in.

Kan ik ook stippen op iets anders dan keramiek?

Voor Dots of Freedom light is dat zeker mogelijk. Zorg er voor dat je een voorwerp kiest met minimaal 10 cm doorsnede. De full version kan alleen gestipt worden op de ‘Freedom’ vaas.

Heb ik per sé porseleinverf nodig?
Om aardewerk te beschilderen heb je speciale verf nodig. Ik werk veelal met geglazuurde keramiek en er zijn diverse soorten porseleinverf te koop die daarvoor geschikt zijn. Bekende merken porseleinverf zijn; Amsterdam Porcelain, Pébéo Porcelaine, Kreul en Marabu. Eigenschappen en kleurenpalet verschillen per merk. In mijn boeken vertel ik uitgebreid over die eigenschappen. Aan jou welke jíj het mooist en prettigst vindt.

Ik gebruik graag dekkende verf van Amsterdam Porcelain van Royal Talens. Je hebt niet veel nodig. Met een potje van 16 ml kan je onwijs lang doen. Royal Talens is per 2021 helaas gestopt met het produceren van deze verf. Ik gebruik ook verf van Pébéo. Het is wat dunner dan Amsterdam, heeft een hoogglans en een fijn kleurenpalet. Beide merken zijn in mijn webshop te vinden. Daarnaast blijf ik constant merken porseleinverf testen en houd mensen op de hoogte via mijn blog.

Wil je stippen op een andere ondergrond dan keramiek? Dan kan je natuurlijk een andere verf gebruikt. Weet dat porseleinverf het vaak verrassend goed doet op veel ondergronden. Qua acrylverf vind ik Panduro Hobbylack gloss erg prettig. Het is dekkend en heeft mooie heldere kleuren. Gebruik je acrylverf, dan kan het zijn dat er een beetje een bobbel op de stip ontstaat, afhankelijk van de dikte van de verf. Je kunt het iets verdunnen met water, maar wees voorzichtig en voorkom dat het té dun wordt. Acrylverf heeft vaak een mattere uitstraling dan porseleinverf.

Ecoline, inkt en waterverf zijn minder geschikt om mee te werken. Doordat ze dunner zijn, kunnen de stippen doorlopen.

Ik heb nog geen stipervaring. Is deze dot along voor mij geschikt?

Jazeker, daarvoor heb ik speciaal een light versie van het patroon ontworpen! Ik begeleid je stap voor stap door het patroon en geef hier en daar wat handige tips.

Daarnaast kan je door jouw aanschaf van jouw dot along ticket ook de online basiscursus met een flinke korting aanschaffen. Deze basiscursus is zo opgebouwd dat ik je stap voor stap meeneem en je alles leer over het stippen, de materialen en de technieken. Mocht je dus nog twijfelen over jouw stipkunsten, zorg dat je deze cursus volgt en doe mee!

Hoeveel dagen heb ik toegang tot de online omgeving?

De online omgeving van de dot along zal beschikbaar blijven tot 1 september 2021. Je hebt dus ruimschoots voldoende tijd om de patroondelen te volgen, bestanden te downloaden en alle andere informatie terug te zoeken.

Waarom krijg ik niet onbeperkt toegang tot de online omgeving?

De dot along is echt bedoeld om samen aan de slag te gaan. Uiteraard wil ik je voldoende tijd geven om alle informatie nog eens terug te lezen. Toch, deze periode is niet oneindig om ook weer ruimte te maken voor nieuwe Stipstijl projecten.

Gelukkig kan je alle patroondelen, en andere zaken die op de online omgeving worden geplaatst, ook gewoon downloaden om later terug te lezen. Zorg er dus voor dat je dit doet voor 1 september, dan hou je oneindig toegang via jouw eigen archief!

Kan ik de delen van het patroon downloaden?

Jazeker, je kan de patroondelen elke week downloaden vanuit de online omgeving. Aan het eind van het project krijg je daarnaast ook een samenvatting, als handzame PDF die je kunt downloaden.

Wil je het complete Dots of Freedom patroon inclusief mini boekje met 16x kleurinspiratie in hoge kwaliteit geprint ontvangen? Reserveer deze gerust (met flinke korting) direct bij de aanschaf van jouw dot along ticket. Na afloop van de dot along ontvang je dan de complete patroonkaart automatisch thuis. Dit is echt een collector’s item!

Hoe kan ik mijn resultaat delen?

Hoezeer ik je enthousiasme voel om de delen van het patroon en je voortgang van dit project online te delen, wil ik je vragen om dat niet te doen om deze twee redenen.

1. Ik wil graag dat Dots of Freedom een verrassing en een feest is voor iedereen die meedoet. Hoe jammer zou het zijn als iemand online al ziet wat het resultaat van die week is, terwijl die persoon nog moet beginnen. Gun iedereen zijn eigen aha-moment. Er komt zeker een moment waarop je je werk online mag delen en zo ook het werk van anderen kunt zien. Ik geef duidelijk aan wanneer dit kan.

Uiteraard kan je wel laten weten dát je meedoet en/of je eventuele ‘unboxing moment’ delen en daarbij de hashtag #dotsoffreedom gebruiken. Hier is ook een leuke winactie aan verbonden.

2. Daarnaast zijn kopij, beeld en patronen auteursrechtelijk beschermd. Als je stap-voor-stap het patroon deelt, is het patroon wellicht voor anderen te volgen, zonder dat ze ervoor betaald hebben. In het ontwerpen van stippatronen zit altijd veel tijd, liefde, kennis en ervaring. Stipstijl is mijn inkomstenbron. Ik vertrouw dat je dit begrijpt en respecteert.

Is er ook een besloten omgeving waarin ik in contact kan komen met andere stippers?

Ja, die is er! Voor beide versies van de dot along, Light en Full, is er een eigen online community beschikbaar. Dit is via een besloten Facebook groep. Je kunt bij aankoop van jouw dot along ticket ook direct een ticket kopen om toegang te krijgen tot deze groep.

In de online community kunnen jullie natuurlijk alles delen met elkaar over de dot along. Daarnaast zal ik ook zelf regelmatig aanwezig zijn in de groep. Je kan elkaar vragen stellen en al je ervaring en inspiratie delen met een groep vol mede-stippers! Ook ga ik in beide groepen twee keer live om demonstraties te geven en Q&A sessies. De data hiervoor vind je terug in de online omgeving en in de FB groepen. In deze livesessies mag je mij alles vragen over het patroon!

Tijdens de vorige dot along (Dots of Hope) was het echt een feestje in de besloten community, dus zorg dat je een ticket toevoegt aan jouw bestelling en dan zie ik je daar!

Wat is het verschil tussen de Light en Full version?

Het patroon van Dots of Freedom Light lijkt in opbouw op het complete patroon, maar is zo aangepast dat je het kunt stippen op een vlakke ondergrond. Dat kan een bordje zijn, maar ook op een (ronde) kaart of een andere vlakke ondergrond van minimaal 10 centimeter doorsnede.

De Full version kan je alleen stippen op de ‘Freedom’ vaas en heeft meer en andere onderdelen dan de light versie. Daarnaast duren de verschillende delen van het patroon langer dan bij de Light version.

Kan ik in één bestelling meerdere tickets bestellen?

Per bestelling kan je één e-mailadres invullen. Op dit adres krijg je e-mails en toegang tot de online omgeving. Het is dus niet mogelijk om in een bestelling meerdere toegangen te krijgen tot één versie. Je kunt wél zowel de Light als de Full versie in één bestelling plaatsen.

Je kan dus per e-mailadres slechts 1 ticket voor elke versie (full en light) bestellen.

Ik wil zowel de light als de full version volgen. Kan dat?

Dat kan zeker! Je kunt beide versies toevoegen aan jouw winkelmand en dan krijg je toegang tot beide patronen via de online omgeving.

Let wel op dat beide versies een andere online community hebben. Als je beide versies van de Dot along koopt heb je niet automatisch toegang tot beide Facebook groepen.

Ik wil de dot along graag aan iemand kado geven, kan dat?

Wat leuk dat je de dot along kado wilt doen! Helaas is het niet mogelijk om iemand te verrassen omdat er bij de bestelling direct een persoonlijk account wordt aangemaakt voor de online omgeving. Dit is gekoppeld aan het e-mailadres van de betaler. Ik kan dit niet achteraf nog aanpassen.

De beste manier om dot along toch kado te kunnen geven is om een kadobon te bestellen (deze is ook als digitale variant te koop, deze ontvang je direct in je mailbox!). De ontvanger van het kado kan deze bon gebruiken om zelf een ticket voor de dot along te bestellen.

Kan ik nog ruilen van Light naar Full of andersom?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. De verschillende patronen zijn anders opgebouwd over de 5 weken van de dot along, dus je kan niet tussentijds overstappen. Je kan er natuurlijk wel voor kiezen om de andere versie alsnog ook aan te schaffen!

Waarschuwing: de Full version van de dot along is slechts in beperkte oplage beschikbaar, dus zorg dat je er op tijd bij bent als je deze wilt kunnen stippen.

Ik heb de online basiscursus Stipstijl al gekocht, krijg ik dan nog een inlogaccount?

Nee, je krijgt geen nieuw account voor de dot along. Zowel de basiscursus Stipstijl als de dot along staan in dezelfde online omgeving. Je kan dus met jouw inloggegevens van de cursus inloggen op members.stipstijl.nl. Op de startpagina kan je klikken op jouw versie van de dot along om bij alle informatie te komen.

Andersom geldt hetzelfde. Als je eerst de dot along hebt gekocht en daarna er voor kiest om de basiscursus aan te schaffen, kan je voor de cursus inloggen met dezelfde gegevens als voor de dot along.

Kan ik persoonlijk advies krijgen?

De dot along is zo opgezet dat je het volledig zelfstandig kunt volgen. Persoonlijk advies is hier niet standaard bij inbegrepen.

Je kan er wel voor kiezen om ook een ticket te kopen voor de online community van Dots of Freedom. In deze besloten FB-groep kan je feedback krijgen op de stipwerk, vragen stellen en inspiratie en ervaring delen met andere stippers. Zelf ben ik ook regelmatig aanwezig in deze groepen (er is een aparte community voor de Light en voor de Full version van de dot along). Daarnaast ga ik in beide groepen 2 keer live voor een Q&A sessie, hierin kan je al je vragen stellen over het stippen van het patroon.

Waar kan ik terecht als ik technische problemen ervaar in de leeromgeving?

Uiteraard is de online omgeving uitvoerig getest om dit hopelijk te voorkomen. Mocht je toch ergens tegenaan lopen, stuur dan een mail naar info@stipstijl.nl en mijn assistent Yvette kijkt hier zo snel mogelijk naar!

Kies wat jij wilt: de light of de full version?

Als je je hebt aangemeld, krijg je gelijk toegang tot de besloten online omgeving en staat er al een leuke video en opdracht voor je klaar.

Wil je zowel meedoen als de light én full versie? Dat kan! Je kunt beide versies toevoegen aan jouw winkelmand en dan krijg je toegang tot beide patronen via de online omgeving. Goed om te weten: je kan beide versies slecht 1x per e-mailadres bestellen.

Heb je je deelname aan de Dots of Freedom aangevuld met toegang tot de exclusieve community op Facebook? Dan krijg je via je welkomsmail direct uitleg hoe je in de besloten groep komt. Ik kijk er naar uit om je daar te zien!

Bestellingen met materialen die op werkdagen vóór 14:00 uur zijn geplaatst, worden diezelfde dag nog verstuurd.

PS. Omdat ik iedereen in de wereld vrijheid gun, heb ik Amnesty International aan deze dot along gekoppeld. Van elk verkocht ticket doneer ik één euro aan het goede doel. Wil je hun werk ook steunen? Gebruik dan de donatieverdubbelaar in je winkelmandje.