Gastblogger Marjolein – Stipstijl Fan Event

Donderdag 25 april was het tweede Stipstijl Fan Event. Hieronder kan je lezen hoe leuk deze avond is geweest.

Ook deze keer was dit feestje in Molen De Vriendschap in Veenendaal. Dit is een unieke en gezellige plek voor het Stipstijlevent. Nienke ontving ons, 35 vrouwen, met hapjes en drankjes. De zoete hapjes waren door Nienke zelfgebakken. De hartige hapjes werden terplekke klaargemaakt. De één was nog lekkerder dan de ander.

Wij startten met een leuk spel. Daarbij leerden wij elkaar meteen een beetje kennen en bleek dat wij letterlijk uit alle hoeken van Nederland naar Veenendaal waren gekomen. Van Zierikzee tot Amsterdam, van Loppersum tot aan Maastricht en veel daar tussenin. Ook hoorden wij van elkaar dat wij niet alleen thuis maar ook buitenshuis stippen. En zelfs in het buitenland wordt er regelmatig door ons gestipt.

Yieha: de onthulling

Bij het vorige event, in het najaar van 2023, werd de mooie Stipstijl designvaas gepresenteerd. Deze keer werd er iets net zo gaafs onthuld, namelijk de enige echte Stipstijl verjaardagskalender! Onder begeleiding van een ‘Yieha’ en een vrolijk drankje deelden Elske en Jacqueline de kalenders uit en pakte iedereen deze snel uit. Wat is hij mooi!

Elke maand heeft een eigen Stipstijlpatroon dat je zelf kan stippen. De  kalender is gedrukt op heel mooi en dik karton waar je goed op kan stippen én goed op kunt schrijven.

Op de foto hiernaast zie je Jacoline (links) en Carin, die allebei een maand hadden gestipt.

Stippen

Na de onthulling was het tijd om de al gestipte voorbeelden van de kalender te bekijken. Een aantal stipsters had al een maand mogen stippen. Ik had het geluk tussen twee van hen in te zitten.

Ook was er een tafel waar iedereen eigen gestipte topstukken kon showen. De oh’s en ah’s vlogen door de lucht. Soms werden topstukken herkend van Instagram en volgde er een zoektocht naar die ene stipster die al een tijdje werd gevolgd maar nog nooit in het echt was ontmoet.

Natuurlijk was er ook tijd en gelegenheid om zelf te stippen. Er werd gestipt op de kalender, maar ook op de nieuwste boekenleggers of op porselein. Nienke en haar team hadden een kleine pop-up shop ingericht waar je je verf of stipspullen kon aanvullen. En tussendoor werden wij nog steeds verwend met de lekkerste hapjes en drankjes. Er werd gekletst, er werden tips uitgewisseld en kleurencombinaties van elkaar bewonderd.
Kortom: een avond die helemaal in het teken stond van het stippen!

Halverwege de avond konden wij ook nog even kennismaken met de moeder, de man en zoons van Nienke. Zij kwamen even op bezoek.

Laatste verrassing

Met nog een laatste verrassing, het uitdelen van de leuke goodiebags sloot Nienke de mooie avond af. Ik vond het weer een feestje om erbij te zijn. Mocht je een keer de kans hebben: aarzel niet. Ook als je er even voor moet reizen: het is het waard!

Een tipje van de sluier: in het najaar is er weer een.

Een dikke dank je wel aan Nienke, maar zeker ook aan iedereen die die avond heeft geholpen!

 Over de gastblogger:

Hi! Ik ben Marjolein (42) en ben al sinds 2020 stipverslaafd. Stippen is zo ontspannend en zo vrolijk! Ik vind het heel gaaf om te zien hoe een blanco voorwerp langzaam verandert in een heel vrolijk bord, kopje of schaal. Ik stip niet alleen op wit porselein, maar ook op gekleurd porselein. Dat geeft het bedenken van kleurencombinaties zeker wat extra’s. Toen ik begon met stippen deed ik dat met drie potjes verf, een patroon en een schoteltje. Inmiddels ben ik vele kleuren en blanco of al gestipt porselein rijker! Dat waar Nienke voor waarschuwt ‘pas op het is verslavend’ is ook bij mij gebeurd. En dat vind ik helemaal niet erg, het is een van de gezondste verslavingen die je kan hebben.

Overdag ben ik druk met onze kinderen van 5 en 7, mijn baan bij de overheid en onze twee konijnen. Wij wonen dichtbij de duinen, bos en zee en als het even kan gaan we ‘struinen in de duinen.’ Wist je dat je van duintoppen net zo leuk af kan glijden of springen als van een besneeuwde heuvel of berg? Ook probeer ik mijn stapel ‘wil ik lezen boeken’ te laten krimpen in plaats van te laten groeien en ga ik als het even kan naar een van de leuke theaters bij ons in de buurt.

Op Instagram kun je mij volgen via @zamav. Daar deel ik zowel stipberichten als die van het dagelijks leven.

Heb jij ook interesse om als gastblogger of -vlogger voor Stipstijl aan de slag te gaan? Kijk dan hier voor meer informatie.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.