Inspiratie

 

Stip inspiratie

Als je om je heen kijkt, is inspiratie overal te vinden. De natuur en vooral bloemen vind ik een onuitputtelijke bron. Neem eens rustig de tijd om een bloem tot in detail te bestuderen. Die zit wonderlijk in elkaar, toch? Ook haal ik veel inspiratie uit kringloopwinkels, voedsel, bladen, blogs en social media kanalen zoals Instagram en Pinterest.

Ook op deze pagina vind je inspiratie. Zoals je wellicht weet, vond ik mijn inspiratie om te starten met stippen in Australië bij de Aboriginals. Hoe Stipstijl begon, lees je hier.

Op deze pagina lees je de meest recente blogs met handige tips en een kijkje achter de schermen, zie stipwerk van anderen, maak kennis met stippers en ontdek favoriete recepten om extra te genieten tijdens het stippen.

Enjoy!

 

Blog

Via mijn blogs lees je allerlei verhalen, krijg je handige tips, zie je een kijkje achter de schermen en lees je leuk nieuws. Vaak gerelateerd aan Stipstijl. En soms niet :-).

Hieronder vind je de drie meest recente blogberichten.

Gastblog: Stipreis Spanje

Gastblog: Stipreis Spanje

De Stipstijlreizen naar Spanje; dit is een ultiem cadeau en bijzonder om mee te maken. Afgelopen september was alweer de 5e editie. Voor Anke een droom die na lange tijd uitkwam. Ze ging samen met haar zus en schreef een gastblog over haar verwachtingen en ervaringen. Ook laat ze graag aan je zien welk masterpiece ze heeft gestipt.

Lees meer
Jouw foto in het nieuwe Stipstijl boek

Jouw foto in het nieuwe Stipstijl boek

Yieha, er komt een nieuw Stipstijl boek aan! Het is een speciale kids editie en die wordt GEWELDIG (stiekem ook voor volwassenen)! Binnenkort vertel ik er meer over.

Zoals in mijn andere boeken, wil ik graag ook in deze uitgave stipwerk van anderen laten zien en hen #inthestiplight zetten. Voor dit boek zoek ik stipkunst van kinderen tot ca. 16 jaar. Lees hier meer info en wat tips.

Lees meer
Stipstijl ontwerpwedstrijd

Stipstijl ontwerpwedstrijd

Doe mee met de eerste Stipstijl ontwerpwedstrijd, stuur jouw gestipte kerstkaart voor 1 september in en maak kans op leuke prijzen. Iedereen kan meedoen!

Lees meer

Stiptips

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring met het ontwerpen van stippatronen, workshops geven en het ontwikkelen van diverse materialen om het stippen prettiger, leuker en ook mooier maken. Met veel plezier deel ik mijn favoriete stiptips met jou zodat ook jouw stipwerk steeds mooier wordt en je nog meer plezier aan het stippen beleeft. De leukste stiptips heb ik voor je verzameld!

Meet de StipSter

Er zijn duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie.
Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Lees hun verhaal.
StipSter september – Laura

StipSter september – Laura

Laura (13) stipt nu 3 jaar en vindt het superleuk om te doen. Het stippen helpt haar te ontspannen, ook als ze moe is of hoofdpijn heeft. Zie welk item favoriet is en ook in het nieuwe boek Stippen. de kids editie staat.

Lees meer
StipSter augustus – Marcel

StipSter augustus – Marcel

Voor het eerst een man als StipSter! Marcel vertelt je graag hoe hij begonnen is met stippen en wat hij er zo leuk aan vindt, wat voor hem onmisbaar is en waar hij stiekem een beetje spijt van heeft.

Lees meer
StipSter juni – Nicolette

StipSter juni – Nicolette

Nicolette is directeur van twee scholen. Ze vertelt je graag hoe zij begonnen is met stippen, hoe het stippen haar nu helpt tijdens een revalidatietraject en aan welke stiptip zij het meeste heeft gehad.

Lees meer

#stipstijlvirus

Er zijn al veel mensen die het #stipstijlvirus hebben en online is er onwijs veel inspiratie te vinden. Er zijn al meer dan 10.000 foto’s gedeeld met mijn hashtag. Laat ook jouw werk zien, inspireer anderen en maak kans om op deze pagina getoond te worden! Gebruik #stipstijlvirus en tag @stipstijl zodat ik het gemakkelijk kan vinden.

Het is prima om foto’s die je online spot als inspiratiebron te gebruiken. Stipwerk van anderen een-op-een overnemen zonder toestemming is natuurlijk not done. Geef er wel je eigen draai aan en geef altijd credits aan je inspiratiebron. Pinterest geen is bron maar een zoekmachine :-).

TIP: Design Seeds is een geweldige plek om kleurinspiratie op te doen.

Pinterest

Regelmatig post ik stipcreaties op Pinterest. Van inspirerende foto’s, tot links naar blogs en handige stiptips. Hieronder zie je een overzicht. Laat je inspireren, volg mij op Pinterest en ontdek ook gratis patronen.

Recepten

Een beetje bijzonder hè, dat je hier ook recepten kunt vinden? Als je me een beetje kent, dan weet je dat lekker eten en mensen verwennen bij me hoort. Daarom lees je hier hoe je zelf die lekkere dadelbolletjes, kokoslimoenkoek en millionaires shortbread tijdens mijn workshops en uit mijn boeken maakt. Eet smakelijk!