INSPIRATIE

Als je om je heen kijkt, is inspiratie overal te vinden. De natuur en vooral bloemen vind ik een onuitputtelijke bron. Neem eens rustig de tijd om een bloem tot in detail te bestuderen. Die zit wonderlijk in elkaar, toch? Ook haal ik veel inspiratie uit kringloopwinkels, voedsel, bladen, blogs en social media kanalen zoals Instagram en Pinterest. Hieronder vind je een selectie van beelden die mij gelukkig maken en inspireren.

TIP: Design Seeds is een geweldige plek om kleurinspiratie op te doen.

Toen ik in 2002 een jaar in een blauw busje, zelf omgebouwd tot campertje, in Australië rondtrok, maakte ik kennis met de Aboriginalcultuur en hun verhalende schilderkunst.

De oorspronkelijke bewoners van dit prachtige land stippen al eeuwen. Het is hun manier om belangrijke familiegebeurtenissen en tradities, maar ook praktische informatie, generatie op generatie door te geven.

De stipkunst van Aboriginals inspirerende me toen ik weer thuis kwam om zelf ook te gaan stippen. Ik ontwikkelde technieken om mijn eigen stippatronen te maken. Lees meer over hoe ik dit deed op deze pagina.

EIGEN WERK

Mijn stippatronen en kleurgebruik is in de loop van de jaren aardig veranderd. Hieronder vind je een selectie van mijn recente stipstijlitems.

#STIPSTIJLVIRUS

Ik zou het zó tof vinden om jouw stipkunst op social media te spotten! Deel je werk en gebruik #stipstijlvirus zodat ik het gemakkelijk kan vinden. Er zijn al veel mensen die het stipstijlvirus hebben en er worden heel wat mooie stipkunsten gemaakt en online gedeeld. Hier vind je een selectie. Mooi hè?