Inspiratie

 

Stip inspiratie

Als je om je heen kijkt, is inspiratie overal te vinden. De natuur en vooral bloemen vind ik een onuitputtelijke bron. Neem eens rustig de tijd om een bloem tot in detail te bestuderen. Die zit wonderlijk in elkaar, toch? Ook haal ik veel inspiratie uit kringloopwinkels, voedsel, bladen, blogs en social media kanalen zoals Instagram en Pinterest.

Ook op deze pagina vind je inspiratie. Zoals je wellicht weet, vond ik mijn inspiratie om te starten met stippen in Australië bij de Aboriginals. Hoe Stipstijl begon, lees je hier.

Op deze pagina lees je de meest recente blogs met handige tips en een kijkje achter de schermen, zie stipwerk van anderen, maak kennis met stippers en ontdek favoriete recepten om extra te genieten tijdens het stippen.

Enjoy!

 

Blog

Via mijn blogs lees je allerlei verhalen, krijg je handige tips, zie je een kijkje achter de schermen en lees je leuk nieuws. Vaak gerelateerd aan Stipstijl. En soms niet :-).

Hieronder vind je de drie meest recente blogberichten.

Kerstballen stippen: zo doe je dat

Kerstballen stippen: zo doe je dat

Versier jij je huis dit jaar ook weer in Kerstsfeer? Dan mag een zelf gestipte kerstbal natuurlijk niet ontbreken. Die kan je namelijk ook mooi en uniek maken met stippatronen. Het is super leuk om te doen en je hebt snel resultaat. In de blog lees je antwoord op veel gestelde vragen en krijg je wat handige tips & tricks.

Lees meer
Terugblik op Creative Life

Terugblik op Creative Life

Ben je bij het meest creatieve feest van het jaar geweest of misschien heb je Creative Life dit jaar in Utrecht gemist? Gastblogger Marjolein blikt graag met je terug op het inspirerend slow-down event, waar creatievelingen, gave stands, toffe sprekers, bijzondere workshops, meetings en foodtrucks samenkwamen. Stipstijl was er ook weer bij. Marjolein geeft je een kijkje
achter de schermen en deelt je een paar leuke anekdotes met je.

Lees meer
Zo maak je eenvoudig zelf een duurzame confettikanon

Zo maak je eenvoudig zelf een duurzame confettikanon

Confetti: ik heb er een zwak voor. Geen feestje of bestelling is compleet zonder. In deze blog zie je in 5 stappen hoe je super eenvoudig zelf een altijd werkend confetti-kanon maakt die je steeds opnieuw kunt gebruiken. Ook lekker duurzaam dus!

Lees meer

Meet de StipSter

Er zijn duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie.
Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Lees hun verhaal.
StipSter november – Henrieke

StipSter november – Henrieke

Henrieke, manager in de tandheelkunde en moeder van 3 kinderen, is herstellende van een depressie. Ze kreeg als advies om meer leuke dingen te gaan doen. Henrieke ontdekte het stippen en vertelt je graag wat deze hobby haar geeft.

Lees meer
StipSter oktober – Wyke

StipSter oktober – Wyke

Wyke, onderzoeker bij TNO, stipt niet zo vaak als ze zou willen. Begrijpelijk met een drukke baan en jong gezin. Ze vertelt je welk voorwerp zij het liefst stipt en welk item voor haar écht onmisbaar is tijdens het stippen.

Lees meer
StipSter Augustus – Marijke

StipSter Augustus – Marijke

Lees het verhaal achter Marijke’s meest bijzondere stipwerk, ontdek aan welke #stiptip zij het meeste heeft gehad en wat Marijke zoal met haar gestipte keramiek doet.

Lees meer

#stipstijlvirus

Er zijn al veel mensen die het #stipstijlvirus hebben en online is er onwijs veel inspiratie te vinden. We zijn al meer dan 10.000 foto’s gedeeld met mijn hashtag. Laat ook jouw werk zien, inspireer anderen en maak kans om op deze pagina getoond te worden! Gebruik #stipstijlvirus en tag @stipstijl zodat ik het gemakkelijk kan vinden.

Het is prima om foto’s die je online spot als inspiratiebron te gebruiken. Stipwerk van anderen een-op-een overnemen zonder toestemming is natuurlijk not done. Geef er wel je eigen draai aan en geef altijd credits aan je inspiratiebron. Pinterest geen is bron maar een zoekmachine :-).

TIP: Design Seeds is een geweldige plek om kleurinspiratie op te doen.

Instagram

Volg mij op Instagram voor inspiratie, handige tips en een (bijna dagelijks) kijkje achter de schermen. Hieronder zie je mijn laatste berichten. Klik op een foto om naar mijn account te gaan en ook mijn berichten op Stories, Reels en IGtv te ontdekken.

Pinterest

Regelmatig post ik stipcreaties op Pinterest. Van inspirerende foto’s, tot links naar blogs en handige stiptips. Hieronder zie je een overzicht. Laat je inspireren, volg mij op Pinterest en ontdek ook gratis patronen.

Recepten

Een beetje bijzonder hè, dat je hier ook recepten kunt vinden? Als je me een beetje kent, dan weet je dat lekker eten en mensen verwennen bij me hoort. Daarom lees je hier hoe je zelf die lekkere dadelbolletjes, kokoslimoenkoek en millionaires shortbread tijdens mijn workshops en uit mijn boeken maakt. Eet smakelijk!