Inspiratie

 

Stip inspiratie

Als je om je heen kijkt, is inspiratie overal te vinden. De natuur en vooral bloemen vind ik een onuitputtelijke bron. Neem eens rustig de tijd om een bloem tot in detail te bestuderen. Die zit wonderlijk in elkaar, toch? Ook haal ik veel inspiratie uit kringloopwinkels, voedsel, bladen, blogs en social media kanalen zoals Instagram en Pinterest.

Ook op deze pagina vind je inspiratie. Zoals je wellicht weet, vond ik mijn inspiratie om te starten met stippen in Australië bij de Aboriginals. Hoe Stipstijl begon, lees je hier.

Op deze pagina lees je de meest recente blogs met handige tips en een kijkje achter de schermen, zie stipwerk van anderen, maak kennis met stippers en ontdek favoriete recepten om extra te genieten tijdens het stippen.

Enjoy!

 

Blog

Via mijn blogs lees je allerlei verhalen, krijg je handige tips, zie je een kijkje achter de schermen en lees je leuk nieuws. Vaak gerelateerd aan Stipstijl. En soms niet :-).

Hieronder vind je de drie meest recente blogberichten.

Stipmaterialen schoonmaken doe je zo

Stipmaterialen schoonmaken doe je zo

Het staat wel artistiek en kleurrijk: stipstokjes en een mengpalet vol met opgedroogde verf. Toch stipt het het prettigst met schone materialen. Geregeld krijg ik de vraag hoe ik alles weer zo goed als nieuw krijg. In deze blog zie je hoe eenvoudig dat gaat.

Lees meer
Pébéo verfvariaties boek Stippen. & kleur

Pébéo verfvariaties boek Stippen. & kleur

Toen ik Stippen. & kleur schreef kon ik niet vermoeden dat Royal Talens porseleinverf van Amsterdam Porcelain niet meer zou produceren. Wat was dat even balen! Want veel van de gebruikte kleuren-combinaties in het boek heb ik gemaakt op basis van deze verf. Goed nieuws: 10 combinaties zijn nu vertaald naar verfcodes van Pébéo, de meest gebruikte porseleinverf!

Lees meer
Gastblog: inspiratie voor Pasen

Gastblog: inspiratie voor Pasen

Over een paar weken is het Pasen. Tijd om je huis gezellig te maken met Paasdecoraties. Jinske van IMAKIN ging aan de slag met krijtverf en stipstokjes en maakte haar allereerste stipproject: houten Paaseieren. In deze blog laat ze haar DIY idee voor Pasen zien en vertelt ze hoe ze het stippen vond. Zou ze nu ook besmet zijn met het Stipstijlvirus?

Lees meer

Meet de StipSter

Er zijn duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie.
Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Lees hun verhaal.
StipSter April – Loïs

StipSter April – Loïs

Loïs van 11 jaar vertelt je graag een leuk verhaal over haar favoriete item en de kleuren waarmee zij het liefst stipt. Ik weet zeker dat het antwoord wat voor Loïs tijdens het stippen onmisbaar is, je raakt!

Lees meer
StipSter maart – Anne

StipSter maart – Anne

Anne heeft al honderden items gestipt en noemt zichzelf écht stipverslaafd. Ze vertelt je graag hoe zij begonnen is met stippen en op welke plek ze ooit nog eens hoopt te stippen.

Lees meer
StipSter februari – Lianne

StipSter februari – Lianne

Lianne woont met haar gezin in Tanzania woont. Ze vertelt je graag hoe zij begonnen is met stippen, aan welke stiptip zij het meeste heeft gehad en welk moment zij het liefste stipt.

Lees meer

#stipstijlvirus

Er zijn al veel mensen die het #stipstijlvirus hebben en online is er onwijs veel inspiratie te vinden. Er zijn al meer dan 10.000 foto’s gedeeld met mijn hashtag. Laat ook jouw werk zien, inspireer anderen en maak kans om op deze pagina getoond te worden! Gebruik #stipstijlvirus en tag @stipstijl zodat ik het gemakkelijk kan vinden.

Het is prima om foto’s die je online spot als inspiratiebron te gebruiken. Stipwerk van anderen een-op-een overnemen zonder toestemming is natuurlijk not done. Geef er wel je eigen draai aan en geef altijd credits aan je inspiratiebron. Pinterest geen is bron maar een zoekmachine :-).

TIP: Design Seeds is een geweldige plek om kleurinspiratie op te doen.

Pinterest

Regelmatig post ik stipcreaties op Pinterest. Van inspirerende foto’s, tot links naar blogs en handige stiptips. Hieronder zie je een overzicht. Laat je inspireren, volg mij op Pinterest en ontdek ook gratis patronen.

Recepten

Een beetje bijzonder hè, dat je hier ook recepten kunt vinden? Als je me een beetje kent, dan weet je dat lekker eten en mensen verwennen bij me hoort. Daarom lees je hier hoe je zelf die lekkere dadelbolletjes, kokoslimoenkoek en millionaires shortbread tijdens mijn workshops en uit mijn boeken maakt. Eet smakelijk!