Inspiratie

 

Stip inspiratie

Als je om je heen kijkt, is inspiratie overal te vinden. De natuur en vooral bloemen vind ik een onuitputtelijke bron. Neem eens rustig de tijd om een bloem tot in detail te bestuderen. Die zit wonderlijk in elkaar, toch? Ook haal ik veel inspiratie uit kringloopwinkels, voedsel, bladen, blogs en social media kanalen zoals Instagram en Pinterest.

Ook op deze pagina vind je inspiratie. Zoals je wellicht weet, vond ik mijn inspiratie om te starten met stippen in Australië bij de Aboriginals. Hoe Stipstijl begon, lees je hier.

Op deze pagina lees je de meest recente blogs met handige tips en een kijkje achter de schermen, zie stipwerk van anderen, maak kennis met stippers en ontdek favoriete recepten om extra te genieten tijdens het stippen.

Enjoy!

 

Blog

Via mijn blogs lees je allerlei verhalen, krijg je handige tips, zie je een kijkje achter de schermen en lees je leuk nieuws. Vaak gerelateerd aan Stipstijl. En soms niet :-).

Hieronder vind je de drie meest recente blogberichten.

Niet perfect. Geen punt

Niet perfect. Geen punt

Misschien herken je dit ook: je krijgt een compliment over je stipwerk, vervolgens reageer je dan direct iets in trant van: “Dit stipje hoort eigenlijk niet hier.” Of “Die stip is minder rond.”

Deze blog is een pleidooi om lief te zijn voor jezelf.

Lees meer
11 tips voor een puntgaaf feestje

11 tips voor een puntgaaf feestje

Ik weet, het leven is niet altijd een feest. Toch zijn er ook altijd genoeg redenen om iets te vieren.

Met deze tips scoor je extra punten op je stippenfeest. Veel plezier!

Lees meer
Gastblog: werken met porseleinstiften

Gastblog: werken met porseleinstiften

Nieuw in de Stipstijl webshop: porseleinstiften in verschillende diktes en kleuren. Ideaal om mooie tekeningen te maken en teksten te schrijven. Zo wordt je stipwerk nóg persoonlijker. Ik vroeg gastblogger Carin om de stiften uit te proberen en haar ervaringen en tips met je te delen. Interessant en inspirerend!

Lees meer

Stiptips

Inmiddels heb ik jarenlange ervaring met het ontwerpen van stippatronen, workshops geven en het ontwikkelen van diverse materialen om het stippen prettiger, leuker en ook mooier maken. Met veel plezier deel ik mijn favoriete stiptips met jou zodat ook jouw stipwerk steeds mooier wordt en je nog meer plezier aan het stippen beleeft. De leukste stiptips heb ik voor je verzameld!

Meet de StipSter

Er zijn duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie.
Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Lees hun verhaal.
StipSter maart – Stephan

StipSter maart – Stephan

Yieha, weer een mannelijke StipSter! Maak kennis met Stephan, die Nederland doorreist als conducteur voor de NS. Lees hoe hij het stippen heeft ontdekt, waar hij inspiratie voor zijn stipwerk vindt én wat voor hem onmisbaar is.

Lees meer
Stipster februari – Fenna en Linde

Stipster februari – Fenna en Linde

De zusjes Fenna en Linde hebben door hun moeder het stippen hebben ontdekt. Lees wat zij leuk vinden aan het stippen, wat hun favoriete snack tijdens het stippen is en wat ze met hun stipwerk doen.

Lees meer
Stipster januari – Joyce

Stipster januari – Joyce

Joyce runt als goudsmid haar eigen bedrijf BeJoyce. Ze houdt van reizen en fotograferen en werkt één dag per week bij de leukste winkel van Nederland. Daarnaast stipt ze graag. Ontdek haar favoriete kleuren én wat voor haar onmisbaar is.

Lees meer

#stipstijlvirus

Er zijn al veel mensen die het #stipstijlvirus hebben en online is er onwijs veel inspiratie te vinden. Er zijn al meer dan 10.000 foto’s gedeeld met mijn hashtag. Laat ook jouw werk zien, inspireer anderen en maak kans om op deze pagina getoond te worden! Gebruik #stipstijlvirus en tag @stipstijl zodat ik het gemakkelijk kan vinden.

Het is prima om foto’s die je online spot als inspiratiebron te gebruiken. Stipwerk van anderen een-op-een overnemen zonder toestemming is natuurlijk not done. Geef er wel je eigen draai aan en geef altijd credits aan je inspiratiebron. Pinterest geen is bron maar een zoekmachine :-).

TIP: Design Seeds is een geweldige plek om kleurinspiratie op te doen.

Pinterest

Regelmatig post ik stipcreaties op Pinterest. Van inspirerende foto’s, tot links naar blogs en handige stiptips. Hieronder zie je een overzicht. Laat je inspireren, volg mij op Pinterest en ontdek ook gratis patronen.

Recepten

Een beetje bijzonder hè, dat je hier ook recepten kunt vinden? Als je me een beetje kent, dan weet je dat lekker eten en mensen verwennen bij me hoort. Daarom lees je hier hoe je zelf die lekkere dadelbolletjes, kokoslimoenkoek en millionaires shortbread tijdens mijn workshops en uit mijn boeken maakt. Eet smakelijk!

Worteltaart met Kokoslimoen glazuur

WORTELTAART MET KOKOSLIMOEN GLAZUUR Ingrediënten WORTELTAART 300 g bloem 400 g kristalsuiker 1 zakje bakpoeder (of ong. 1 el uit bakje bij toko) 2 tl kaneel 2 tl gemalen kardemom 2,3 dl maisolie (of zonnebloemolie) 3 grote geklopte eieren 1 flesje vanille-extract (of...

Lees meer