Gastblogger Elske – Kringloopgeluk 

Stippen op tweedehands hands servies

Boven in huis heb ik een klein tafeltje waarop ik m’n stipspulletjes kan laten staan. Dat werkt heel fijn! Hier ben ik dan ook geregeld te vinden. Het leukst vind ik om te stippen op tweedehands servies. Een kringloopwinkel is één van m’n favoriete winkels. En het leuke: waar vrijwel iedere winkel wel iets van tegenstand oproept bij iemand in ons gezin, doet de kringloopwinkel dat niet. Dus dat betekent regelmatig een leuk uitje samen met mijn man en drie kinderen!

Favoriete afdeling

Natuurlijk is er heel veel leuks te vinden in een kringloopwinkel, maar sinds een jaar of twee heb ik een favoriete afdeling. Je kent het vast: hét rek of dé kast waarin allerlei witte potjes, vazen, bordjes, mokken of theepotten te vinden zijn. Het is altijd een verrassing wat er staat. Dus meestal ga ik eerst die kant op, om te zien of ik nog wat leuks kan ontdekken waarop ik kan gaan stippen.

Tips voor het kopen van tweedehands servies

Vaak is er veel blanco keramiek voor een prikkie in een kringloopwinkel te vinden. Maar waar let ik dan op als ik het koop?

Ik geef je een paar tips.

 

  • Als eerste kijk ik gewoon of het nog mooi is. Is de glazuurlaag nog mooi, zonder scheurtjes en donkere streepjes. Als de binnenkant van bijvoorbeeld een vaas wat minder mooi is geworden, vind ik dat niet zo erg. Maar ik vind het jammer als de buitenkant lelijke plekken vertoont.
  • En in het verlengde daarvan; ik kijk ook of het goed schoon is. Ik kocht eens een hele leuke theepot, maar bij thuiskomst bleek het tuutje echt vies te zijn. En niet meer schoon te krijgen. Dus die theepot is weer teruggegaan.
  • Ik probeer gelijk voor me te zien wat ik er mee zou kunnen. Kan ik er iets leuks mee? 
  • Voor welk patroon leent dit voorwerp zich? Of wat kan ik er zelf op bedenken? Is het vlak groot genoeg? Kan ik het een leuk randje geven? En als het dan gestipt is, wat kan ik er dan mee? Of is het een leuk cadeautje voor iemand anders?
  • Is het hele voorwerp geschikt om te stippen? Soms is het een heel leuk bordje en heeft het bijvoorbeeld een randje dat niet handig is. Dat met het stippen in de weg zit. Soms is zo’n randje ook juist heel leuk hè, in plaats van vervelend.

Mijn favoriete kringloopgelukjes

Hoewel mijn collectie stipwerk vrij groot is, zijn er een paar kringloopgelukjes die ik leuk vind om aan je te laten zien.

Ik begin met mijn laatste kringloopgelukje. Daar ben ik zó blij mee! Zoals ik al schreef, nam ik eerder een vieze theepot mee. De laatste keer had ik het geluk om voor een heel fijn prijsje een puntgave en brandschone theepot te vinden. Eens kijken of ik daar het patroon ‘Toffe Theepot’ uit Nienke haar boek ‘Stippen. & kleur’ voor kan gebruiken. En mocht dat niet goed uitkomen, dan is er vast een ander leuk patroon te vinden.

 

Gekleurd potje

Kleine potjes zijn zo leuk voor stekjes of kleine plantjes. En uiteraard hoeven potjes niet per se wit te zijn om op te stippen. Gekleurd keramiek is ook gewoon heel leuk als ondergrond. Kijk maar naar dit oranje potje!

Zwart stipje = geen punt

Dit kannetje trok gelijk mijn aandacht. Zo’n leuke vorm, mooi maatje, fijn pootje onderaan, maar wel mét een zwart stipje dat er niet op hoorde. Ik heb het gelaten. Het is gewoon een extra zwart stipje geworden.

Juiste bordje voor decal

Ik had deze decal (een porseleinsticker) van een caravan gekocht. Toch vond ik het niet zo mooi uitkomen op de bordjes die ik thuis had. Ik legde de decal even weg en wat later kwam ik in de kringloop dit ovale bordje tegen. Het past perfect.

Stipstijl meets kringloop

Last but not least; een mooi bakje om je stipspulletjes in op te bergen is ook niet onbelangrijk. En ook dit leuke bakje is een kringloopvondst!

Wat mij betreft gaat #kringloopgeluk heel goed samen met #stipstijlvirus!

Over de gastblogger:

Ik ben Elske (39) en vind het super leuk om voor Stipstijl te schrijven. Ik houd ervan om allerlei dingen te maken. Vaak zit ik te haken of te breien, maar één van m’n andere leuke hobby’s is stippen. Dat wilde ik al heel lang eens proberen, maar de gedachte ‘nóg een hobby’ zorgde voor wat uitstel. Tot 2,5 jaar geleden. Toen volgden mijn zussen en ik een workshop bij Nienke en dat was heel leuk! Sinds die tijd zijn er al aardig wat bordjes, potjes en vaasjes gestipt.

Verder houd ik van Jaco, mijn man, en van onze 3 kinderen Lieke, Loïs en Sil. Bloemen, natuur, buiten zijn, hardlopen, kleur, onze gepimpte caravan en kringloopgelukjes maken me ook erg blij.

Ik zal schrijven over dingen die ik ontdekt heb tijdens het stippen, mijn ervaringen en mijn lessen. Hopelijk lees je mijn blogs met plezier. Heb je een vraag voor me, stuur gerust een mail naar info@stipstijl.nl. Dan komt het bij mij terecht. Op Instagram ben ik te vinden via @bij.elske

Heb jij ook interesse om als gastblogger of -vlogger voor Stipstijl aan de slag te gaan? Kijk dan hier voor meer informatie.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.