Meet the StipSter – Marijke

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Marijke. Hieronder lees je het verhaal achter haar meest bijzondere stipwerk, aan welke stiptip zij het meeste heeft gehad en wat Marijke zoal met haar gestipte keramiek doet.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Yvette van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Ik moedig vooral mannen, kinderen en startende stippers zich aan te melden!

 

Wie ben je?
Ik ben Marijke, 32 jaar oud en getrouwd. Samen met mijn man mag ik zorgen voor 3 leuke (b)engels van meiden (5, 3 en 2 jaar) én ben ik in verwachting van een vierde wonder. Ik sta voor de klas in het basisonderwijs.

Hoe ben je ooit begonnen met stippen?
Flink wat jaren geleden ben ik eens uitgenodigd door een vriendin om een avondje mee te stippen. Ik heb het toen niet gedaan, want nóg een hobby erbij, waar moest ik de tijd vandaan halen… Een paar jaar later kwam ik via een andere vriendin toch weer in contact met het stippen. Toen werd ik op slag verliefd en had ik er inderdaad weer een creatieve hobby bij.

Hoe vaak stip je?
Mijn familie zegt altijd dat ik wel 100 hobby’s heb (ken je dat liedje: 100 hobby’s, is me op het lijf geschreven). Ik stip vooral wanneer ik er zin in heb. Of als ik wel wat ontspanning kan gebruiken. Stippen geeft me vaak een bepaalde rust; die ik heel fijn vind na een drukke dag of werkweek. Dus de ene keer stip ik meer en de andere keer zal je me bijvoorbeeld hakend aantreffen. Ik vind het ook heel fijn en leuk om te stippen samen met mijn vriendinnen. Heerlijk een avondje kletsen en stippen.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?
Dots of hope. Ik vond het zo’n gaaf initiatief van Nienke. Dat ze in het begin van die bizarre lockdown periode een concept bedacht heeft om verbinding te creëren en hoop te geven. Iets om naar uit te kijken.

Wat doe jij met jouw stipwerken?
Wisselend. Ik geef graag persoonlijke cadeautjes weg. Een theetipje met wat zakjes thee en chocolaatjes is zo leuk om cadeau te doen aan bijvoorbeeld de juffen van school en het kinderdagverblijf. Maar ik vind het ook erg leuk om gestipte items zelf te houden en in de kamer te laten shinen. Binnenkort wil ik aan de theepot beginnen van het patroon ‘Toffe Theepot’ uit het tweede Stipstijl boek Stippen. & kleur. Ik zie al helemaal voor me hoe deze theepot mij straks mag vergezellen tijdens de stipuurtjes! Eerst nog even de uitdaging van de juiste kleuren kiezen.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?
De stipstijlstokjes! Ik heb inmiddels 2 setjes, ik vind ze zó fijn. Ook heel erg fijn dat de maten erop staan aangegeven.

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?
De Wenko tandenborstelhouder voor het patroon Puntenparade, die je op de foto hiernaast ziet. Wat een heerlijk patroon en een heerlijk potje. Leuk om cadeau te doen, maar ook zeker om zelf te houden.

Is er wel eens iets gigantisch mis gegaan tijdens het stippen?
Afgelopen voorjaarsvakantie had ik ‘s middags heerlijk zitten stippen. Toen mijn dochter van 3 thuis kwam zag ze het potje staan en ze vond hem zó mooi dat ze heel enthousiast zei: ‘Mama, wat mooooooi! Mag ik die hebben?!’ en vervolgens pakte ze verliefd het potje vast. Je raadt het al, de verf was nog niet droog! Mama schrok even, maar gelukkig viel het mee. Ik kon er niet boos van worden, ze was zó oprecht blij. Inmiddels heeft zij ook een eigen potje :).

Voor wie heb jij een keer een mooi item gestipt en waarom?
Vorig schooljaar heb ik voor onze lieve stagiaire als bedankje een etagère gestipt. Onze stagiaire is gek op lekker eten en haar gasten (of ons als mentoren) goed verzorgen. Ik stipte met kleuren waar ik normaal niet zo veel mee werk, zwart en bruintinten. Toch was ik enorm blij met het eindresultaat. En gelukkig onze stagiaire ook.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?
De tip voor het zetten van mooie grotere stippen en het mengen van verf. Zodat je altijd dezelfde verhoudingen gebruikt om dezelfde kleur te krijgen. Ik hou niet van het verspillen van verf, dat vind ik zo zonde. En op deze manier kun je iedere keer maken wat je nodig hebt, zó fijn.

Heb je wel eens een eigen bedacht patroon gestipt? (Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Juune. red.) Niet echt een patroon, maar ik heb wel eens mokken met daarop regenbogen en sterren gestipt. Voor de leidsters van het kinderdagverblijf van de groepen van mijn dochters: ‘de Regenboogjes’ en ‘de Sterretjes’. Ik vind verder voorlopig nog genoeg uitdaging in de patronen van Stipstijl, heb nog een heel verlanglijstje om af te werken #dewensenlijstisenblijftlangerdandeinhoudvanmijnpotjetijd ;).

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?
Wat is het volgende project waar je mee wilt starten?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Yvette van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.