Meet the StipSter – Rozella

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers. Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Rozella. Hieronder lees je het verhaal achter haar favoriete stipwerk, welk item voor haar onmisbaar is tijdens het stippen en wat ze met al haar stipwerk doet. Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar mijn assistent Yvette via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Ik moedig vooral mannen, kinderen en startende stippers zich aan te melden!

Wie ben je?
Ik ben Rozella, 23 jaar, verpleegkundige en doe daarnaast een vervolgopleiding tot hbo-verpleegkundige. Op dit moment ben ik druk met afstuderen en loop ik stage in een Kinderziekenhuis! Mijn vak als verpleegkundige is naast het stippen een grote passie van mij.

Hoe ben je ooit begonnen met stippen?
Stippen heb ik ontdekt op KreaDoe. Ik heb mij hier ingescheven voor een workshop en was direct verkocht! Porseleinverf ingeslagen, stipstokjes besteld en ik had er een nieuwe verslaving bij.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?
Wat voor mij echt onmisbaar is tijdens het stippen zijn satéprikkers. Hiermee haal ik stippen weg wanneer deze verkeerd zijn, gebruik ik ze voor het verwijderen van sjablonen en voor het mengen van de verf. Ik zou niet zonder kunnen.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?
Dat je het beste een beetje verf in een mengpalet kan doen en niet vanuit de dop te stippen. Hierdoor droogt de verf minder snel uit, wat in de praktijk echt te merken is. Daarnaast stipt het heel fijn als verf vloeibaarder is. Dit is een gouden tip geweest!

Heb je favoriete kleuren?
Mijn favoriete kleuren zijn toch wel roze tinten en pastelkleuren. Zelf ben ik mij hier niet heel bewust van, maar dit kan ik zeker terug zien in het stipwerk wat ik heb gemaakt.

Wat vind je zo leuk aan het stippen?
Stippen brengt en geeft mij heel veel rust. In principe kan ik op ieder moment van de dag stippen. Ik heb echt een nieuwe hobby voor het leven erbij gekregen en raak niet uitgestipt. Regelmatig kom ik in het dagelijks leven nieuwe ideeën tegen om te stippen die ik vervolgens dan het liefste ook gelijk in de praktijk breng.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?
Zeker weten! Ik ben een creatief bezig bijtje. Naast stippen hou ik van tekenen in mijn Bullet Journal, daarnaast vind ik het heerlijk om te borduren, kaartjes te maken, kleuren/tekenen, verven en te puzzelen.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?
Ik ben weg van dit bord. Wat ik heel gaaf vind is dat het een groot project is, wat je langzaam ziet uitgroeien tot een fantastische creatie. Ik vind het patroon ‘stip-ellips’ heel leuk om te stippen. Dit bord heb ik gemaakt voor mijn moeder. Haar lievelingskleur is roze en zij heeft de kleur grijs hierbij gekozen. Ik vind het een prachtige kleurencombinatie geworden. Dit bord wordt binnenkort opgehangen in de woonkamer. Dit is trouwens mijn favoriete stipplek.

Is er wel eens iets gigantisch mis gegaan tijdens het stippen?
Ja, en regelmatig ook. Zo heb ik een keertje een potje per ongeluk over de tafel gegooid terwijl de dop los zat… En met mijn mouw in de verf gezeten terwijl ik een nieuwe trui aan had… 

Wat doe jij met jouw stipwerken?
Eigenlijk zijn mijn stipwerken overal in- en om huis te vinden. We hebben gestipte bordjes hangen in de gang, het toilet, de woonkamer, mijn slaapkamer en in de tuin. Daarnaast vind ik het super leuk om gestipt werk cadeau te geven. Persoonlijker kan je het niet maken.

Voor wie heb jij een keer een mooi item gestipt en waarom? (Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Leonie)
Ik heb al een paar keer een plantenpotje gestipt met het patroon puntenparade. Dit vind ik zo’n leuk en vrolijk patroon. Super leuk op een plantenpotje en deze uiteindelijk cadeau te geven. De lievelingskleuren van een vriendin van mij zijn roze en geel. Uiteindelijk heb ik dus twee gestipte potjes geven met plantjes erin! Die staan nu bij haar in haar nieuwe huisje. Zo leuk om te zien dat iemand het werk waardeert en hier blij mee is.

Welke vraag zou je willen stellen aan de volgende StipSter?
Waar ben je uiteindelijk het meest trots op wanneer je stipwerk af is?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Mijn assistente Yvette stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.