Meet the StipSter – Marcel

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Marcel (de eerste man, yieha!). Hij vertelt je graag hoe hij begonnen is met stippen en wat hij er zo leuk aan vindt, wat voor hem onmisbaar is en waar hij stiekem een beetje spijt van heeft.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Annelies van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie ben je?

Ik ben Marcel en woon in het mooie Schoonebeek, Drenthe. Ik ben in 1976 geboren en hou al een tijdje niet bij op welke leeftijd ik dan op uitkom. Ik woon in een mooie boerderij samen met mijn vrouw en twee honden. In het dagelijks leven run ik samen met mijn collega een groothandel waar we voornamelijk producten verkopen voor de installatiebranche.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen?

Het stippen heb ik vorig jaar ontdekt op een beurs in Hardenberg. Dit vond ik zo leuk dat ik gelijk intensief aan het stippen ben gegaan. Ik vind het erg rustgevend om te doen. Stippen is leuk omdat je een dagelijks voorwerp naar een eigen creatie kunt omtoveren. Het is ook handig om er cadeautjes van te maken.

Hoe vaak stip je?

Ik stip ongeveer twee keer per week een uur of vier. Soms ook een verloren uurtje op een doordeweekse avond.

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?

Ik heb wat kopjes, schaaltjes en een vaas gestipt. Voor nu vind ik theezakjeshouders het leukst om een patroon op te maken. Het is vrij snel klaar. Sindskort heb ik ook glazen theelichtjeshouders ontdekt. Dat inspireert mij ook om meer te stippen.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Ik ben fan van theezakjeshouders. Een echt favoriet gestipt item heb ik nog niet. De meeste stipwerken houd ik of geef ze weg. Vorige maand heb ik mijn eerste stipwerken verkocht. Ook mijn allereerste gestipte bordje. Daar heb ik stiekem wel een klein beetje spijt van. Gelukkig is het wel in de familie gebleven. Van de opbrengsten van de verkoop kan ik wél weer wat nieuws kopen om te stippen!

Wat zijn je favoriete kleuren om te combineren?

Ik vind de matte kleuren het leukst om mee te werken. Rood, wit, zwart, blauw en groen zijn wel favorieten.

Hoe kom jij tot de kleurcombinatie die je wil gaan gebruiken?

Ik heb zelf van papier een waaier gemaakt waar ik alle kleuren op heb gestipt. Elk kaartje heeft één kleur. Dit kun je perfect naast elkaar houden. Daarna zet ik het gestipte bordje erbij om te zien welke kleur mooi past.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Voor mij is dat nagellakremover en een sponsje. Ik gebruik het om verf weg te halen.

Wat is jouw lievelingssnack tijdens het stippen?

Dat is toch wel M&M’s. Het liefst de crisp versie (blauwe zak). Leuk verhaal: ik was pas druk aan het stippen en doopte een M&M’s (dit keer een wat grotere met pinda, dus uit de gele zak) in mijn verf. Dat is niet handig als je hem wilt opeten. Gelukkig besefte ik het op tijd voordat ik het in mijn mond stopte en gekleurde lippen had.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Ik ben aardig actief en nog een aantal andere hobby’s:  tuinieren, met de honden trainen (agility), kaarten maken, klussen, koken, bakken. Daarnaast doe ik nogal wat vrijwilligerswerk.

 

Wat is jouw advies aan andere stippers?

Eigenlijk vind ik dit een lastige vraag. Ik stip nog niet zo lang. Wat ik zelf wel het belangrijkste vind, is dat je er lol in hebt en jezelf moet uitdagen.

Welk voorwerp zou je ooit nog willen stippen? (vraag van vorige StipSter, Nicolette)

We hebben twee hele grote witte plantenpotten op de vensterbank staan. Elke keer als ik ernaar kijk denk ik, die wil ik stippen.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?
Ben jij wel eens halverwege je stip-object gestopt en heb je toen alles verwijderd?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Annelies van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.