Meet the StipSter – Saskia

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Saskia. Naast haar fulltime baan vindt ze altijd wel wat uren in de week om te stippen. Lees aan welke stiptip zij het meest heeft gehad, wat onmisbaar is tijdens het stippen en wat ze doet als het stippen even niet zo gaat als ze wilt.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Eén van teamleden zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen! Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Mijn naam is Saskia Prins en ik ben 56 jaar jong. Ik werk als secretaresse bij gemeente Heerlen. Naast mijn fulltimebaan vind ik altijd wel wat uren in de week om te stippen of haken. Of om gezellig te lunchen en om creatieve workshops te volgen.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen? En wat vind je zo leuk aan het stippen?

Regelmatig volg ik samen met vriendinnen creatieve workshops. Een jaar of vier geleden hebben we een workshop stippen gevolgd bij een lokale ondernemer. Ik vond het gelijk geweldig en heb dezelfde avond via de webshop op stipstijl.nl benodigdheden besteld om thuis verder te gaan. Wat ik zo leuk aan het stippen vind? Het is heerlijk om na een drukke werkdag even een uurtje “zelftijd” te hebben!

Hoe vaak stip je?

Zeker 3 keer per week en dan minimaal een uur. Lekker met de radio aan even helemaal tot rust komen.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Mijn favoriet is de theepot die ik ook regelmatig als vaas gebruik. Een vriendin heeft de theepot gevonden bij een kringloopwinkel en gaf het aan mij. Ik ben er gewoon een beetje verliefd op geworden, nadat ik hem helemaal volgestipt heb. Ooit ben ik de theepot bijna kwijtgeraakt. Ik had het gedoneerd voor een loterij. De winnaar heeft zich na een aantal oproepen nooit gemeld. Blijkbaar is het dus bestemd om bij mij te blijven!

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

De niet te overtreffen kunststof stipstokjes van Stipstijl. Ik heb andere geprobeerd, waaronder houten stokjes, maar kom toch telkens terug bij de Stipstijlstokjes. Ze liggen heel fijn in de hand en zijn supermakkelijk schoon te houden.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

De tip om vanuit een verfpalet te stippen en niet vanuit de deksel van het potje. Dit om uitdroging van de verf te voorkomen.

Wat is de vreemdste plek waar je ooit gestipt hebt?

Niet echt een vreemde plek maar wel de mooiste plek ooit. Helemaal in het zuidelijkste puntje van Kroatië ligt een camping verstopt aan een baai. Ik was daar op vakantie. Heel vroeg in de ochtend, terwijl andere campinggasten nog in diepe rust waren en de zon het mooiste licht op het water voor me gaf, zat ik buiten voor de tent een mok te stippen. Dat was intens genieten!

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?

Een lieve vriendin gaat regelmatig naar kringloopwinkels. Daar vindt ze wel eens een mooie, bijzondere thee- of plantenpot en neemt die dan voor mij mee om te stippen. Ik word er blij van als ik een mooie witte theepot langzaam kan omtoveren tot een kleurrijke vaas.

Wat doe je met jouw stipwerken?

Vaak gebruik ik gestipte items zelf, zoals een theepot, mok of plantenpot. Ik vind het ook erg leuk om iets als cadeau voor anderen te stippen. Soms stip ik ook voorwerpen die ik dan verkoop en de opbrengst gaat dan naar de stichting Hartendekens, waar ik soms voor haak.

Wat zijn je favoriete kleuren om te combineren?

Zolang ze nog voorradig zijn, gebruik ik veel Hemelsblauw (527) en Zachtblauw dekkend (543) van Amsterdam Porcelain. Daarnaast gebruik ik ook graag Roze parelmoer (107) van Pebéo.

Wat doe je als het stippen even niet gaat zoals je wil?(vraag van vorige StipSterren, Yvonne en Noor)

Dan ga ik even ergens anders zitten met een kop thee, wat lekkers en twee van de boeken van Nienke om weer wat inspiratie op te doen. Daarna gaat het creatieve brein meestal wel weer werken en kan ik weer vooruit.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Stip je het liefste alleen of met een groepje medestipverslaafden?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.