Meet the StipSter – Ella van Barneveld

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Ella. Hieronder lees je hoe ze begonnen is met stippen, over haar favoriete item en aan welke tip zij het meeste heeft gehad.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar mijn assistent Yvette via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Wie ben je?
Ik ben Ella van Barneveld, 62 jaar en sinds kort verslaafd aan het stipstijlvirus. In het dagelijks leven heb ik een aantal huisjes waar ik een paar keer per week met veel plezier werk. Verder lees en fotografeer ik graag en tegenwoordig wandel ik wat af.

Hoe ben je ooit begonnen met stippen?
Ik begon met stippen na een cadeau wat ik van mijn kinderen kreeg op mijn verjaardag. Ik kende het stippen van een vriendin die al jaren op stenen stipt. Maar durfde het zelf niet aan. En nu ben ik er zo blij mee!

Hoe vaak stip je?
Ik stip 2 a 3 dagen per week. Ik kijk er altijd naar uit en ben altijd wel bezig hoe ik het patroon ga maken en in welke kleuren.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?
Als ik ga stippen zet ik Spotify op met mijn favoriete muziek. Ongemerkt gaat de tijd voorbij en focus ik mij alleen op het stipwerk. Even zorgeloos en met veel plezier een rustpunt van de dag.

Wat doe jij met jouw stipwerken?
Als ik een paar items gemaakt heb, geef ik ze weg. Een leuk cadeautje en je maakt er mensen zo blij mee. Bonus: ik word er zelf ook blij van!

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Mijn eerste grote project was voor de Kerst; ik heb in totaal 18 items gestipt. Het was de bedoeling als cadeau voor kerst. Dat is ook gebeurd, maar heb ook 12 items gemaakt voor familie en vrienden. Zo leuk om weg te geven!

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

Mijn top-stiptip is het gebruik van sjablonen en met rust en liefde te stippen!

Is er wel eens iets gigantisch mis gegaan tijdens het stippen?

Gisteren was ik bezig met stippen en wilde een potje opschudden. Toen bleek de deksel niet goed vast te zitten. Oh oh, alles roze mijn kleding en hand. Uiteindelijk weer alles opgeruimd en moest er hard om lachen.

Welke vraag zou je willen stellen aan de volgende StipSter?

Wat zijn je favoriete kleuren om te gebruiken?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Mijn assistente Yvette stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. 15,00, die je kunt besteden in mijn webshop.