Meet the StipSter – Linda

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Linda. Lees hoe de moeder van Linda haar inmiddels noemt, waarom ze complimenten bij de kassa krijgt en wat haar advies voor andere stippers is.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Eén van teamleden zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen! Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Ik heet Linda van de Ruit en ben 44 jaar. Ik ben moeder van drie tieners en getrouwd met Erwin. Ik ben juf van groep 3. De kinderen op school kennen me als de juf die altijd de verjaardagskaart versierd met slingers waarop stippen staan. Ook verzorg ik tijdens de ateliermomenten voor de kinderen van groep 1 tot en met 8 stipworkshops.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen? En wat vind je zo leuk aan het stippen?

Ik ben vijf jaar geleden begonnen met stippen. Eerst gewoon uit de vrije hand. Toen ik het eerste boek Stippen. van Nienke ontdekte, was ik gelijk enthousiast. Het leuke aan stippen vind ik het uitkiezen van de kleuren en kijken wat voor moois er weer uitkomt. Ook vind ik het leuk om iemand te verrassen met een stipwerk. Ik stip meerdere momenten in de week, zowel in de ochtend, middag en avond. Ik vind het heerlijk om aan mijn keukentafel even ontspannen bezig te zijn. Mijn moeder noemt mij inmiddels ‘Lin, de stipkoningin!’

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Het item wat voor mij echt onmisbaar is, is mijn stipstokken bekertje. Ik heb het ooit gestipt met de kleuren waar ik vrolijk van wordt. Ze staan op mijn taartplateau dat ik ook gestipt heb, samen met de kleuren verf waarmee ik op dat moment stip. Nu zijn dat de kleuren die ik gebruik voor het Dot Along patroon Dots of Love!

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Het gestipt bordje dat voor mij het meest favoriet is. Is een bordje dat ik heb gemaakt tijdens de stipreis in Spanje. Kleur doet iets met mij en de kleuren op dit bordje laten me stralen. Stralen van geluk, dat ik op deze Stipreis zo heb mogen genieten van alle fijne momenten en mensen die ik daar ben tegengekomen.

Wat zijn je favoriete kleuren om te combineren?

Ik hou van vrolijke kleuren zoals roze, groen en blauw. Ik gebruik de verf van Pébéo. De kleuren fuchsia 09, turquoise 20, malachite green 26, mango 49 en water green 53 zijn erg favoriet, zowel puur als gemengd met ivory 43. Ook gebruik ik weleens goud in mijn stipwerk. Dat geeft een hip geheel.

Aan welke #stiptip heb je het meest gehad?

De tip waar ik het meeste aan heb gehad is, zet je mengpaletje met verf aan de kant van je stiphand. Zo zorg je ervoor dat je niet krampachtig werkt en stip je een stuk relaxter en sneller.

Wat is de bijzonderste plek waar je ooit gestipt hebt?

Ik heb twee keer het grote patroon Stip-Ellips gestipt. De eerste keer was tijdens de onvergetelijk Stipstijlreis naar Spanje. Wat was dat een toffe reis! Even alleen op pad en een heleboel leuke nieuwe mensen ontmoeten. Het eten was er heerlijk en natuurlijk niet te vergeten de super begeleiding van Nienke. Voor de groep heb ik naderhand van de reis een fotoboekje gemaakt. Als ik daarin terugkijk voel ik me heel erg happy.

De andere keer dat ik het patroon Stip-Ellips stipte was tijdens onze vakantie met ons camperbusje. Hierbij gingen we naar verschillende campings in Frankrijk en Spanje. Tijdens de reisdagen lag de grote schaal telkens netjes opgeborgen, zodat er niks mee kon gebeuren. Als we eenmaal weer ergens stonden, dan kwam het bord tevoorschijn en zat ik aan mijn campingtafeltje te stippen. Op de campings kwamen er geregeld mensen een praatje maken en dan bewonderen hoever ik op dat moment was. Supergezellig!

Beide borden staan op een standaard te shinen in mijn kast. Bij speciale gelegenheden gebruik ik ze. Op die momenten denk ik terug aan de plekken waar ik zo genoten heb.

Wat doe je met jouw stipwerken?

Een van mijn stipwerken heb ik laten printen op mijn pinpas. Hierop krijg ik regelmatig complimenten als ik bij de kassa sta. Ook geniet ik iedere ochtend tijdens het ontbijt van één van mijn 10 verschillende gestipte ontbijtbordjes. Een fijn begin van de dag!

Wat is jouw advies aan andere stippers?

Zet nooit een kratje met verf op een vloer met vloerverwarming. Dat heb ik eens gedaan. Hierdoor werd mijn verf dikker en ontstonden er klonten in. Daardoor stipte de verf niet meer prettig en werden de stippen minder mooi.

Stip jij graag volgens een door Nienke ontworpen patroon of maak je ook eigen patronen? (vraag van vorige StipSter, Marjolein)

Ik vind het heel fijn om Nienke haar patronen te stippen. Dit kunnen grote projecten zijn zoals de theepot en de vazen. Doordat het door Nienke goed beschreven is en het heldere plaatjes heeft, weet ik wat het resultaat gaat worden. Al verrast het me ook iedere keer weer. Ook de Stipstijl boekenleggers met voorbedrukte patronen vind ik heel fijn om even tussendoor te stippen. Ook vind ik het leuk om met sjablonen te werken. Heel af en toe maak ik een eigen patroon zoals bij de houten sleutelhangers, die ik pas in de Stipstijl webshop ontdekte. De sleutelhangers stip ik dan met de kleuren die ik op dat moment nog in mijn mengpaletje heb. Dit zorgt echt voor de meest grappige en verrassende combinaties.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Op welke plek in je huis stip jij het liefste en waarom? Hoe ziet die plek eruit?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.