Meet the StipSter – Lianne

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Lianne, die met haar gezin in Afrika woont. Ze vertelt je graag hoe zij begonnen is met stippen, aan welke stiptip zij het meeste heeft gehad en welk moment van de dag ze het liefst stipt.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Yvette van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie ben je?

Ik ben Lianne, 33 jaar en woon in Tanzania samen met mijn man Nico en kinderen Emmelie (5), Simon (3) en Jonathan (2). Samen met mijn man beheer ik een lodge in Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro. Bijna een jaar geleden hebben wij onze banen in Nederland opgezegd, ons huis verkocht en zijn naar dit prachtige land vertrokken. We hadden ons een jaar gegeven om te zien of dit het land voor ons zou zijn, dat we terug zouden gaan of door zouden reizen naar een ander land. Maar we zijn verliefd geworden op Tanzania en hebben besloten om hier voor onbepaalde tijd te blijven.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen?

Twee jaar geleden heeft een vriendin van mij me besmet met het stipstijlvirus. Op Instagram postte ze haar creaties en ik ben daardoor geïnteresseerd geraakt. Ik had gevraagd om mij te laten zien hoe ze dit deed en samen hebben we in haar pipo-wagen een thee-tipje gestipt. Zij had al aardig wat ervaring met het stippen en heeft mij laten zien hoe je de sjablonen kan gebruiken en de juiste kleuren moet kiezen.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Naast stippen ben ik een actieve haakster. Dekens en woondecoratie zijn mijn favoriet.
Ook vind ik het leuk om met natuurproducten items te maken voor in huis als decoratie.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto? Dit bordje heb ik gestipt voor de verjaardag van mijn buurvrouw Sanne toen ik nog in Nederland woonde. Op mijn vrije dag dronken we altijd koffie en praatten we over onze struggles en fijne momenten als moeder. Ook hielp ze me altijd als ik in de knoop kwam met mijn haakwerkjes. Dit was mijn eerste ‘grotere’ project. Daarna volgden er niet zo heel veel meer, maar in Tanzania heb ik het weer opgepakt. Hier vind ik het vooral leuk om porselein te stippen in speciale vormen. Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen? De stipstokjes van Stipstijl én het spiekbriefje. Hierdoor zie ik gelijk welk kleur stokje ik kan gebruiken. Daarnaast maken de stipstokjes voor mij de mooiste stippen. Ook heb ik sinds kort de Spotify lijst ontdekt van Stipstijl met fantastische muziek. Stippen met een heerlijke achtergrondmuziek is wel het toppunt van genieten.

Wat zijn je favoriete kleuren om te combineren?

Ik hou van pasteltinten. Vooral de kleuren roze, wit en mint gebruik ik vaak. Misschien moet ik een keer uit mijn comfortzone gaan en heldere kleuren gebruiken.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

#hetkomtgoed. Wees niet bang om de stippen te zetten. Je kan ze altijd nog weghalen en overnieuw beginnen.

Wat doe je met jouw stipwerken?

Ik heb één keer een bordje cadeau gedaan aan mijn buurvrouw. Ik heb nog niet veel gestipt maar ben wel van plan om het meer te doen. Het lijkt me dan vooral leuk om het weg te geven en andere mensen ook hier in Tanzania enthousiast te maken met het stipstijlvirus.

Wat is jouw lievelingssnack tijdens het stippen?

Stippen en eten gaat bij mij niet samen. Ik ben te bang om kruimels of vlekken achter te laten op mijn stipwerk. Ook ben ik op dat moment te geconcentreerd en neem daar dan ook geen tijd voor. Een kopje thee of koffie vind ik dan wel weer onmisbaar.

Op welk moment van de dag stip je het liefst? (Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Ruth. red.)  Ik stip het liefst in de avond. De grootste reden omdat de kinderen dan op bed liggen en ik in alle rust kan stippen. Maar daarnaast ook omdat ik in Tanzania woon en het overdag te warm is, waardoor mijn verf te snel droogt. De koelere avonden zijn dan een beter alternatief. Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter? Op welke bijzondere plek zou je nog graag eens een object willen stippen?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Yvette van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.