Meet the StipSter – Henrieke

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Henrieke, manager in de tandheelkunde en moeder van 3 kinderen. Ze is herstellende van een depressie en kreeg als advies om meer leuke dingen te gaan doen. Henrieke ontdekte het stippen en vertelt je graag wat deze hobby haar geeft, aan welke stiptip zij het meest heeft en wat haar favoriete voorwerp is om te stippen.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Yvette van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Ik moedig vooral mannen, kinderen en startende stippers zich aan te melden!

Wie ben je?
Mijn naam is Henrieke Wimmenhove, ik ben 44 jaar oud en ik werk als manager in de tandheelkunde. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen van 21, 19 en 15 jaar.

Hoe ben je ooit begonnen met stippen?
Ik heb het stippen afgelopen augustus ontdekt, toen ik op zoek was naar een leuke hobby om mijn dagen te vullen. Ik ben herstellende van een depressie en zit daarom op dit moment thuis. Onderdeel van de behandeling is leuke dingen doen. Dat is best lastig als je gewend bent om veel te werken en daarnaast eigenlijk geen hobby’s hebt. Ik haal nu erg veel voldoening uit het stippen en kan daarmee heerlijk mijn hoofd leegmaken.

Hoe vaak stip je?
Nu ik thuis zit, stip ik elke dag een paar uur.

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?
Mijn favoriete item om te stippen is toch een bord. Dat werkt het fijnst. Maar ik stip ook wel eens bolle voorwerpen zoals mokken, theekopjes en eierdopjes enz.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?
Ik wilde heel graag iets van een kunstwerk in mijn woonkamer. Hoe gaaf is het als ik dat zelf zou kunnen maken! Ik heb het patroon stip-ellips uit boek Stippen. & kleur gekozen en daarbij kleuren gebruikt die in mijn woonkamer passen. Hij is echt mooi geworden en ik krijg er veel leuke reacties op.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?
Een boekenstandaard. Ik stip vaak van patronen en dan kan ik het boek rechtop voor me zetten, heel handig. En ik gebruik de stipstijlstokjes. Superhandig omdat ze allen een eigen kleur hebben.

Wat zijn jouw favoriete kleuren om te combineren?
Ik werk graag met goud, dat combineer ik met blauw of met herfstkleuren. Ik vind blauw- en paarstinten ook altijd mooi. Ik gebruik vaak meerdere tinten van dezelfde kleur in plaats van verschillende kleuren.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?
Alles komt goed. Ik ben niet snel tevreden en heb gauw de neiging om een stip weg te halen en opnieuw te zetten. Maar nu laat ik ze wat vaker staan en in het geheel valt het eigenlijk nooit op wat ik eerder storend vond.

Heb je al andere mensen aangestoken met het #stipstijlvirus?
Ja! Mijn zusje is erg enthousiast en mijn dochter stipt ook vaak met me mee. Met mijn dochter ga ik komend voorjaar mee op stipstijlreis naar Spanje!

Vind je het mooi om een patroon op te vullen of laat je deze vulstippen liever weg?(Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Wyke. red.)  Ik vind het opvullen van het patroon het allerleukste. Daarmee heb ik het gevoel dat ik het af maak, het patroon komt tot leven. Ik verheug me steeds op het moment dat ik daarmee kan beginnen!

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?
Wat voor object zou je graag nog eens willen stippen?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Yvette van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.