Meet the StipSter – Joyce

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand zetten we een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Joyce, die als goudsmid haar eigen bedrijf runt. Ze houdt van reizen, tuinieren en fotograferen, én werkt daarnaast een dag per week bij de leukste winkel van Nederland.

Lees hoe Joyce begonnen is met stippen, wat haar favoriete kleuren zijn en wat voor haar onmisbaar is tijdens het stippen.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen. Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Ik ben Joyce, ben 47 lentes jong, en ben goudsmid van beroep. Ik ben zelfstandig ondernemer, run mijn bedrijf, BeJoyce, en werk daarnaast één dag in de week bij de leukste winkel van Nederland, de Hema.

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je er zo leuk?

Op Instagram zag ik veel mooie gestipte objecten voorbijkomen van Nienke. Toen zij in december 2015 een workshop ging geven in Gorichem, vroeg ik mijn vriendin of ze zin had om mee te gaan. Vanaf dat moment heb ik er een nieuwe hobby bij! We gebruikten destijds nog houten stokjes en spijkers om te stippen. Voor mij is stippen pure ontspanning. Het creëren van verrassende kleurencombinaties vind ik een uitdaging, maar het is erg leuk om te doen.

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?

Ik hou van grote items, zoals een taartplateau, een theepot, grote vazen of grote schalen. Of juist hele kleine bordjes, die dan tussendoor stip. Dit helpt me om te zien hoe een kleurencombinatie uitpakt voordat ik aan een groot object begin. Ook porseleinen lepels vind ik heel tof, ze zijn ideaal om cadeau te geven.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Mijn werk is tevens mijn hobby. Ik hou van mijn werk! Het maken van sieraden is echt geweldig om te kunnen en mogen doen. Daarnaast ben ik gek op tuinieren. Het creëren van mijn eigen sprookjestuin met de mooiste bloemen om ze vervolgens in een zelfgestipte vaas in huis te zetten, is iets waar ik van geniet. Ik ben fan van dahlia’s, zinnia’s en cosmea’s.

Fotograferen doe ik ook heel graag, zowel binnen in huis als buiten in de tuin, in de natuur en tijdens mijn reizen (ook een hobby: de wereld ontdekken), en natuurlijk van mijn lieve honden meiden van mijn werk. Eigenlijk vind ik het gewoon echt tof om iets vast te leggen. Vooral op een andere manier die afwijkt van het standaard. Ik gebruik daar opvallend genoeg altijd alleen mijn telefoon voor.

Hartjes spotten is misschien niet een hobby, maar het is wel superleuk. Je zult versteld staan hoeveel hartjes er overal zijn! Probeer het maar eens!

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Mijn favoriete stipwerk is toch wel de prachtige theepot, die ik stipte tijdens een weekend weg met mijn stipvriendinnen in coronatijd. Jaren geleden vroeg ik mijn vriendin Karen of het haar leuk leek om mee te gaan op een stipreis naar Spanje die Nienke organiseert, om ons vriendschapsjubileum te vieren. Dat vond ze superleuk, en dus gingen we op stipreis naar Spanje. Daar ontmoetten we andere stippers, Carin en Marloes. Wat hebben we het gezellig gehad! Het jaar daarna spraken we af om weer met z’n viertjes naar Spanje te gaan. Het was zo mooi om te zien en te ervaren hoe onze vriendschap groeide.

Toen de stipreis tijdens de coronapandemie niet kon doorgaan, besloten we een lang weekend met z’n viertjes door te brengen in een leuk huisje om daar een meesterwerk te stippen. We hebben werkelijk zoveel uren gestipt, en deze theepot is een geweldige herinnering aan die tijd. We stipten, we kletsten, we wandelden, aten heerlijk en genoten! Nu staat dit kunstwerk in mijn keuken, zodat ik elke keer weer herinnerd wordt aan dat geweldige weekend met lieve meiden en heerlijke appeltaart!

Aan welke stip tip heb je heb meest gehad?

Hoe ik een XL-stip, met stipstokje van maat 10 of groter, mooi kan stippen. Het blijft een uitdaging voor me. Maar genoeg verf en concentratie doet wonderen.

Wat is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Wattenstaafjes zijn mijn redders! Het gebeurt regelmatig dat ik niet goed geplaatste stippen moet wegpoetsen of dat ik toch niet tevreden ben met kleur. (Little miss perfect…;)

Wat zijn mijn favoriete kleuren om te combineren?

Ik hou enorm van rozetinten, gecombineerd met groen, en voeg daar vaak zwart of een hele donkergrijze tint aan toe. Maar ook okergeel met koraalrood en roze vind ik tof. En sinds de laatste stipreis kies ik ook vaker voor donker jeansblauw 😉
Mijn stipprojecten vul ik altijd helemaal op; je zult bij mij geen vaak witte vlaken tegenkomen. Mijn taartplateau, die ik stipte met het patroon Trio Dots, vind ik nog steeds geweldig!

Heb je al andere mensen aangestoken met het #stipstijlvirus?

Het leukste vind ik eigenlijk dat ik mijn vriendin, die niet echt heel creatief is (alhoewel, bakken kan ze echt heel erg goed!) aan het stippen heb gekregen. Ze ging helemaal blanco, zonder enige ervaring, mee op de Stipstijlreis naar Spanje. Daar stipte ze voor het eerst en maakt een complete vaas. Zo leuk!

Nooit meer in kleur stippen of nooit meer perfecte stippen? Waarom? (vraag van vorige StipSter, Yvonne)

Hele lastige vraag! Ik hou enorm van kleur, dus nooit meer stippen in kleur is geen optie voor mij. Dan kies ik toch voor niet perfecte stippen, want zodra je je object klaar hebt en het staat vol met stippen, vallen die niet perfecte stippen niet meer op!

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Durf jij echt andere kleurencombinaties te gebruiken qua kleur, net even anders dan wat je normaal zou kiezen? Of ga je liever voor veilige combinaties?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSterren

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.