Meet the StipSter – Juune

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Juune. Hieronder lees je hoe ze is begonnen met stippen, wat haar favoriete patroon is en haar advies aan andere stippers.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar mijn assistent Yvette via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Ik moedig vooral mannen, kinderen en startende stippers zich aan te melden!

 

Wie ben je?
Ik heet Juune en ben 10 jaar. Ik zit nu in groep 6 en ga na de zomervakantie naar groep 7 van de Montessorischool De Plotter in Zutphen. Ik houd van paardrijden, lezen en knutselen.

Hoe ben je ooit begonnen met stippen?
Mijn moeder was aan het stippen en mij leek het ook leuk. Toen ben ik het ook gaan doen.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?
Ik heb niet echt een item dat mijn favoriet is of wat ik onmisbaar vind. Ik stip graag wanneer ik alle basisdingen bij mij heb, zoals de verf, de stipstokjes, een mengpalet, een oud doekje… Maar de voorbedrukte boekenleggers vind ik steeds wel weer heel leuk om te maken!

Wat is jouw favoriete item om te stippen?
Een klein theetipje en een boekenlegger met patroon dat je al ziet en alleen maar over hoeft te stippen. Leuk om kleurtjes te bedenken!

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?
Ik ben nog steeds heel trots op mijn allereerste stipwerk, een boekenlegger. Deze gebruik ik zelf elke keer weer wanneer ik een boek lees, en dat doe ik heel graag! En ik heb een theetipje gestipt voor mijn lieve juf, voor haar verjaardag. Het is het patroon Binnenstebuiten. Mijn juf is erg lief, ze begrijpt mij altijd heel goed en ze kan goed luisteren. Ze is er alle dagen in de week! En omdat ik op een Montessorischool zit bof ik, ik heb haar in groep 6, groep 7 en groep 8! Toen ze hoorde dat ik het zelf had gestipt vond ze het nog extra mooi!

Wat zijn jouw favoriete kleuren om te combineren?
Ik houd van olijfgroen, lichtblauw, zachtgeel, roze en turquiose.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?
Dat je niet uit een deksel moet stippen maar vanuit een mengpalet.

Wat doe je met jouw stipwerken?
Het meeste geef ik weg, bijvoorbeeld aan mijn familie. Ik stipte al een boekenlegger voor mijn opa en een boekenlegger voor mijn broer. Maar als iets echt heel mooi is geworden, houd ik het ook graag zelf. Dan bewaar ik het op mijn kamer en wordt bijvoorbeeld een theetipje een schaaltje voor mooie steentjes of sieraden. Of het krijgt een plekje bij ons in de woonkamer, dan kunnen we er allemaal naar kijken!

Wat is jouw advies aan andere stippers?
Het hoeft niet altijd helemaal perfect te zijn.

Wat is jouw favoriete patroon van Stipstijl en waarom? (Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Lotte. red.) 
Patroon Binnenstebuiten; ik vind het een mooi patroon en het is het eerste patroon dat ik op porselein heb gestipt.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?
Heb je wel eens een eigenbedacht patroon gestipt?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Mijn assistente Yvette stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.