Meet the StipSter – Mirre

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Mirre. Mirre stipt bijna elke dag en is écht verslaafd aan deze creatieve hobby. Lees hoe ze begon met stippen, het verhaal achter haar favoriete item en hoe Mirre kleuren bepaalt voor haar volgende stipproject.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen! Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Hi! Ik ben Mirre (Mirjam) en ik ben 46 jaar, ik ben 21 jaar in dienst geweest bij de politie in Rotterdam en Zeeland. Door mijn werk werd ik (mentaal) ziek en kon ik het mooie beroep helaas niet meer uitvoeren. Ik ben, omdat ik toch graag wilde werken, gaan re-integreren bij een hovenier. Heel wat anders, maar super leuk en voor mijn hoofd heel goed. Helaas ben ik afgelopen september op mijn knie gevallen en kon ik ook het hoveniers vak niet meer uitvoeren. Ik kwam thuis te zitten. Omdat ik wel graag iets te doen heb, ga ik twee ochtenden in de week in het dierenasiel om de dieren die daar zitten extra aandacht te geven.

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je zo leuk aan het stippen?

Een paar jaar geleden had ik Stipstijl al voorbij zien komen via Instagram en dacht, “Oh leuk!” Maar ja, ik had al tig hobby’s. Tot afgelopen oktober 2022, toen was het mijn tijd. Ik heb mijn online winkelmandje bij Stipstijl volgeladen en met veel voorpret gewacht op de postbezorger. Ik begon en merkte inderdaad dat het stippen toch wel erg verslavend is.

Ik stip nu eigenlijk wel bijna iedere dag, gewoon omdat het kan. Inmiddels heb ik al rond de 40 items gestipt. Ik geniet ervan om mooie creaties op keramiek te maken met toffe kleuren. Verf mengen vind ik trouwens ook geweldig. Ik heb ondertussen iets van 38 kleuren gemaakt.

Wat brengt het stippen je?

Ik heb veel energie en ideeën. Door te stippen wordt mijn hoofd rustig en kan ik goed ontspannen. Ook heb ik leuk contact met andere stipsters, onder andere door Facebook Groep: Stipstijl Fans.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

De stipstokjes van Stipstijl en de sjablonen.

Aan welke stip tip heb je heb meest gehad?

Hoe je op een sjabloon, die een verdeling van 8-en heeft, een verdeling van 6-en maakt met behulp van een deodriehoek. Nienke legde het uit toen ik pas bij haar een workshop voor gevorderden volgde.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Ik had heel enthousiast de toffe theepot gekocht en het patroon besteld, euh Mirre bolle vormen zijn best moeilijk om mee te beginnen misschien kan je beter beginnen iets plats. Na best wat platte creaties te hebben gestipt, heb ik de toffe theepot, de warmhouder, 4 theetipjes en een suikerpotje gestipt dit zijn toch wel echt mijn pronkstukken.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Jazeker! Ik haak ook graag, fotografeer, borduur en houdt van tuinieren.

Hoe bepaal jij de kleuren voor je volgende volgende stipproject? Ik blijf zelf vaak hangen in de kleur die mij het meest aanspreekt, zoals roze. Maar zou graag ook andere combinaties willen maken. Hoe doe jij dit? (vraag van vorige StipSter, Cindy)

Ik haak ook veel waardoor ik gezellige kleurtjes katoen in mijn handen heb. Fotografeer graag en
ben veel in mijn tuin te vinden. Hierdoor zie ik veel kleuren, die ik dan later combineer in mijn stip
creaties.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Welk patroon zou jij op een hele grote witte bloempot stippen?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.