Meet the StipSter – Claudia

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand zetten we een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Claudia, die je in de Facebookgroep Stipstijl Fans kunt kennen van haar prachtige grote voorwerpen, zoals tafels en XL canvas met veel verschillende stippatronen.

Claudia werkt al meer dan 30 jaar als gezinsbehandelaar in de jeugdzorg en heeft het stippen ontdekt in de Corona tijd. Lees het verhaal achter haar favoriete stipwerk, aan welke stiptip ze het meest heeft gehad en wat er gigantisch mis ging tijdens het stippen.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Wij werken dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen. Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Mijn naam is Claudia Overbeeke, ik ben 56 jaar en werk met veel passie al meer dan 30 jaar als gezinsbehandelaar in de jeugdzorg. Ik ben 35 jaar getrouwd met Toon en heb drie volwassen zonen die nog thuis wonen. Inmiddels is het gezin uitgebreid met twee schoondochters en staan de jongens op uitvliegen (en dan krijg ik mijn eigen stipkamer!).

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je er zo leuk?

Vanaf 2020, in de Coronatijd, heb ik een oncologische uitdaging gehad. Omdat ik geen visite kon ontvangen hebben vier collega’s een ‘klavertje vier’ actie opgezet. Elke maand werd er iets leuks bezorgd, vaak leuke activiteiten (een brunch enz).

Toen ik na twee jaar weer wat opgeknapt was en corona weg was, hebben we de periode afgesloten met een stipactiviteit. Eén van de collega’s had bij Nienke een workshop gevolgd. Die collega heeft mij toen besmet met het heerlijke virus. De enige verslaving waar ik blij mee ben.

Wat is jouw lievelingssnack tijdens het stippen?

Mijn leukste snack zijn koekjes met smarties erop (glacés, of andere koekjes). Echte stipkoekjes dus.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Alcohol, doekje en wattenstaafjes.

Ik ben nogal perfectionistisch en vind het geweldig dat je bij deze hobby steeds nog correcties kunt maken. Aan de andere kant heb ik ook geleerd dat schoonheid zit in de imperfectie (een uitspraak van mijn oudste zoon).

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

Het motto van Nienke: “Het komt goed!” Dat is ook mijn ervaring. Neem de tijd.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Mijn favoriete items zijn op dit moment mijn schilderijen. Na noodgedwongen veel in een saaie slaapkamer te hebben gelegen, was het tijd om die weer wat vrolijker en fris te maken. Nu kijk ik elke avond en ochtend met veel plezier en voldoening naar de mooie canvassen.

De canvassen maken kost wel een aantal maanden. Ik start altijd met de cirkels een basiskleur. Bij deze heb ik muurverf gebruikt van de andere muren. Toen heb ik twee golvende lijnen gezet, waardoor de cirkels onder en boven de lijn lijken te liggen.

Ik heb de cirkels gemaakt met bordjes als sjabloon, eerst met potlood getekend en dan met stipjes met Stipstijl stipstokje nr 2 en verbinden met nr. 1. Ik meet dan de cirkels op en zoek er een passend patroon bij. Ik vind dat echt een heerlijk proces, er ontstaat iets moois.

Hoeveel items heb je inmiddels al gestipt?

Elke week stip ik minstens één ding. Ik stip al een aantal jaren, dus het aantal items is inmiddels ontelbaar. Ik probeer ook andere stipontwerper uit, maar de patronen van Stipstijl blijven mijn favoriet.

Ben jij ook iemand die stipt op vakantie?

Ik neem geen spullen mee op vakantie, maar stip wel heel graag buiten in mijn tuin. Het is heerlijk om de vogeltjes te horen fluiten, de bijtjes zoemen en de geuren van de natuur te ruiken.

Heb je al andere mensen aangestoken met het #stipstijlvirus?

In het jaar na mijn behandelingen heb ik steeds een vriendin een workshop van mij kado gegeven. Eén-op-één kon ik de drukte aan en konden we bijkletsen. De helft van mijn vriendinnen is inmiddels ook verslaafd…

Is er wel eens iets gigantisch misgegaan tijdens het stippen?

Ja! Een vriendin schudde eens met een potje porseleinverf, waarbij het deksel loszat… Gevolg, overal zat die intense kleur Ruby Red. De muren, de tafel, de patronen die op tafel lagen. Echt alles.

De vriendin voelde zich schuldig, ik kon alleen maar lachen. Met alcohol deppend is het van de muren afgegaan (de muurverf ook een beetje.) De
patronen bleven vies. Ik heb daarna al mijn patronen gelamineerd. Dit gaat me niet nog een keer gebeuren.

Wat is jouw advies aan andere stippers?

Neem de tijd, zet een lekker potcast of luisterboek op. Kijk in je kledingkast, heb je een lievelings kledingstuk met kleurtjes, gebruik dat als inspiratie voor je kleurkeuze.

Als je nu één patroontje zou moeten kiezen van Stipstijl als je aller maar ook aller favorietste patroontje, welke zou je kiezen?(vraag van vorige StipSter, Isabelle)

Oei, dat ik een moeilijke. Ik vind patroon Passiebloem en Beau Blom erg mooi en die in combinatie met Dots of Love. Ik vind deze patronen fijn omdat het geen standard cirkels zijn,  denk ik.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Wat vinden je huisgenoten van jouw stipverslaving?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSterren

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.