Meet the StipSter – Leonie

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Leonie. Hieronder lees je met welke kleuren zij het meeste stipt, over haar andere creatieve hobby’s en aan welke tip zij het meeste heeft gehad.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar mijn assistent Yvette via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Wie ben je?
Ik ben Leonie, 39 jaar en woon in Groenlo. In het dagelijks leven ben ik zorg coördinator op een MBO school.

Hoe ben je ooit begonnen met stippen?
Samen met mijn stipvriendin Marjolijn heb ik een winkel gerund. Wij organiseerden naast de verkoop van allerlei mooie producten ook workshops. Zo wilde wij ook heel graag Nienke haar stipstijl workshop in de winkel organiseren, maar omdat wij best ver weg gevestigd waren, was het best lastig om te organiseren. Toen zijn we zelf haar workshop gaan volgen en waren direct verkocht. Een half jaar later zijn we met Nienke op Stipstijl avontuur gegaan in Spanje. Dat was een fantastische reis die ik zo weer zou maken!

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?
Chocolade en cappuccino. Als ik ga stippen horen daar natuurlijk lekker dingen bij.

Wat doe jij met jouw stipwerken?
Tot nu toe staat het allemaal in mijn huis, ik maak vaak bloempotten, want ben ook enorm gek op planten en stekken. Maar zo af en toe doe ik ook iets cadeau. Een leuk schaaltje met bonbons, of een potje met een stekje er in. Het cadeau geven is erg leuk!

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?
Meten is weten. Een goede voorbereiding is het halve werk, voor Nienke haar workshops deed ik maar iets en had er nog nooit aandacht dat ik iets moest uitmeten. De voorbereiding kost even tijd, maar dan heb je je stipwerk er wel mooi op zitten.

Heb je al andere mensen aanstoken met het #stipstijlvirus?
Ja ik ken een aantal mensen die ook al aan het stippen zijn gegaan. Eens in de zoveel tijd ga ik samen met een vriendin lekker stippen, zo hebben we al eens kerstballen gemaakt en diverse potjes. Gewoon even een gezellig avondje bijkletsen met stipstijl!

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?
Ik denk dat mijn mooiste item de vaas is die ik in Spanje onder de zon heb gemaakt. Ik ben meegegaan op Stipstijlreis en dat was heel erg gaaf. Daar heb ik het stippen ook echt goed geleerd. Lekker in je eigen tempo, met een super leuke club mensen creatief bezig zijn. Echt een heerlijke ervaring. Maar mijn Dots of Hope schaal is ook bijzonder, vooral omdat het zo’n leuke activiteit was om te doen in een erg rare eerste lock-down. Een heel mooi initiatief vond ik dat.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?
Ja veel te veel! Ik heb een hele hobby kamer met 101 creatieve spullen; van punchneedle tot ecoline, maar naast stippen is mijn grootste hobby naaien. Ik hou enorm van kleding maken, naai vaak en maak ook mijn eigen patronen. Ach het liefst ben ik hele dagen in de weer met dit soort dingen, zie ook overal een project in. Dat is soms voor mijn omgeving wel lastig, want ik kan niets weggooien.

 

Wat zijn jouw favoriete kleuren om te combineren?
Tja als je mijn instapagina (@leoniegiezen red.) bekijkt zie je dat ik gek ben op groen. Ik probeer weleens wat anders, maar dan weet ik toch nooit goed wat ik er van vind. Ik hou van retro kleurtjes; groen, geel en oranje.
(Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Ella.)

Welke vraag zou je willen stellen aan de volgende StipSter?
Voor wie heb jij een keer een mooi item gestipt en waarom?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Mijn assistente Yvette stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.