Meet the StipSter – Maaike

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Maaike. Maaike zit voor haar werk veel achter een computer. In haar vrije tijd is ze graag zo ver mogelijk van een scherm vandaan en heeft veel verschillende hobby’s. Stippen is daar één van. Lees hoe Maaike begon met stippen, waar ze kleurinspiratie voor haar stipwerk vindt en hoe het zo is gekomen dat ze nu zelfs regelmatig met haar collega’s stipt!

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen. Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Ik ben Maaike, net 41 jaar jong en getrouwd met een Zweedse man. Ik heb twee bonuszoons van 7 en 10 jaar oud. Wij wonen in Zuid-Flevoland in een dorp met prachtige bossen om ons heen. Hier ben ik in mijn vrije tijd dan ook graag te vinden met onze 11 maanden oude pup!

In het dagelijks leven werk ik bij een groot softwarebedrijf. Ik ben deels software tester en deels intern projectleider en zit dus de hele dag achter mijn computer. In mijn vrije tijd ben ik dan ook graag zo ver mogelijk bij schermen vandaan. Ik wandel graag langere afstanden of ben creatief bezig. Van het maken van quilts tot houtwerk, ik ben overal voor in!

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je er zo leuk?

Ik ben een jaar of twee geleden begonnen met stippen, nadat ik het op de laatste Kreadoe voor de lockdown had gezien en dat enorm leuk vond! Helaas sloeg het virus mij ook niet over en heb ik lang moeten herstellen. Tijdens het herstelproces begon het te kriebelen en aangezien je er lekker rustig bij kunt zitten en ondertussen fijn naar een goed boek kunt luisteren, was dit de perfecte hobby die ook na mijn herstel gebleven is!

Waar vind jij kleurinspiratie voor je stipwerk?

Kleuren gebruik ik zowel direct uit het potje als gemengd. Ik werk vooral met porseleinverf van Pébéo, al ben ik ook nieuwsgierig naar de opvolger van de Amsterdam verf van Royal Talens, Art Creation.

Mijn kleurinspiratie komt vooral van internet op site als Pinterest, maar ook van Color Hunt en soms foto’s die ik tegenkom of websites, waar ik de kleuren dan achterhaal met een color picker. Ook van stipwerk van anderen om mij heen inspireren mij, net als dingen om mij heen. De kleuren van bijvoorbeeld de kaft van een boek of recent nog, van een speeltje van de hond.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Mijn favoriete item is toch wel de theepot, die inmiddels ook een waxinelichtjehouder en een serveerbordje voor koekjes erbij heeft gekregen. De mokken liggen nog te wachten op hun stippen, maar dan is mijn theeservies compleet! Ik had hem eigenlijk voor mijn schoonmoeder gemaakt, maar ik vond hem zo mooi dat ik hem zelf gehouden heb. Voor mijn schoonmoeder heb ik alsnog de Dots of Love gemaakt.

Wat doe je met jouw stipwerken?

Het meeste stipwerk geef ik weg als cadeautje, maar het theeservies, de klok en een aantal gebaksbordjes en mokken heb ik zelf gehouden.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Mijn favoriete en onmisbare item bij het stippen is toch wel een goede kop koffie. En een goed audioboek, want daar luister ik graag naar tijdens het stippen.

Verder, al is het niet echt een item, stip ik het liefste aan de eettafel of buitentafel waar er veel natuurlijk licht is en ik alles goed kan zien. Dat is voor mij ook onmisbaar als ik ga stippen.

Aan welke stip tip heb je heb meest gehad?

De meest belangrijke stiptip die ik gekregen heb, is toch wel het blijven draaien en bewegen met bolle voorwerpen, zodat de verf gelijkmatig opdroogt. Dit maakt zo’n verschil!

Heb je ook weleens andere mensen aangestoken met het #stipstijlvirus?

Sinds een tijdje stippen we ook op het werk. Het begon als een wild idee van een aantal collega’s en werd opgepakt door onze marketingafdeling die ‘Get Togethers’ organiseren voor collega’s. Er was zoveel animo voor, dat de wachtlijst binnen no-time ook vol stond! En het zijn niet alleen dames, ook heren doen mee.

Een maand of twee geleden hebben we ons aan de mooie mok gewaagd, de één helemaal volgens patroon, de andere gewoon lekker vrij en creatief, maar ieder item uniek! Nu zijn we eindelijk onze mokken op kantoor niet meer kwijt, wat een grote bonus is. Uit deze avonden haal ik ook veel inspiratie, vooral qua kleuren. En het is natuurlijk reuze gezellig!

Welk patroon zou jij op een hele grote witte bloempot stippen? (vraag van vorige StipSter, Mirre)

Ik heb het patroon Stip Ellips nog steeds op mijn verlanglijstje staan, ik zou zeker kijken of deze (aangepast) past!

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Welk voorwerp zou je graag nog eens stippen als je de kans krijgt?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.