Meet the StipSter – Stephan

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand zetten we een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Stephan, die in zijn dagelijkse leven heel Nederland doorreist als conducteur voor de NS. 

Lees hoe hij het stippen heeft ontdekt, waar hij inspiratie voor zijn stipwerk vindt én wat voor hem onmisbaar is.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen. Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Ik ben Stephan, ben 51 jaar en woon in Veldhoven. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als conducteur bij de NS. Doordat ik voornamelijk late diensten draai, heb ik overdag mooi de tijd om bij daglicht te stippen, haha.

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je er zo leuk?

Ik ben gaan stippen door mijn vrouw. Zij was een paar maanden geleden op bezoek bij een nichtje van haar. Zij stipt al een langere tijd. Het nichtje heeft de basistechniek uitgelegd aan mijn vrouw.  Toen ik mijn vrouw eenmaal thuis zag stippen, dacht ik: “Dat wil ik ook!” Dat is inmiddels 3 maanden geleden. Ik ben dus nog maar een beginner, die nét is aangestoken met het stipstijlvirus. Mijn vrouw en ik zitten soms samen tegenover elkaar te stippen, heel gezellig.

Hoeveel items heb je inmiddels al gestipt?

Ook al stip ik nog maar een paar maanden, ik denk dat ik intussen al ruim 100 items heb gestipt. Ik loop regelmatig bij de kringloopwinkel binnen op zoek naar leuke items om te stippen. Daarnaast heb ik pas op een veiling een hele partij servies op de kop kunnen tikken, waaronder een doos vol met amuse-schaaltjes en ongeveer 100 gebaksbordjes. Ik heb vooral heel veel kleine voorwerpen gestipt. Tussendoor pak ik dan een groter bord. Dat vind ik ook erg leuk om te doen!

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Dat is deze fruitschaal. Ik zag het bij vrienden op tafel staan, toen we daar op bezoek waren. In mijn ogen was het best een saaie witte schaal en ik zei tegen onze vrienden; “die schaal verdiend een mooi motief!” Toen heb ik de schaal meegekregen en heb hem voorzien van een mooi stippatroon in de kleuren van hun huiskamer.

Hoe vaak stip je?

Ik vind het echt een verslavende hobby. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik stip, al is het maar even. Heel vaak heb ik de tijd niet in de gaten en is er zo een paar uur voorbij. Ik stip soms meerdere projecten tegelijkerijd. Bij zo’n groot bord bijvoorbeeld. Dan moet je vaak even wachten totdat de verf droog is om verdiepingstippen te zettten. Dan is het wel handig om een tweede project erbij te pakken.

Aan welke stip tip heb je heb meest gehad?

Pas zag ik op de Facebookpagina van Stipstijlfans een tip voorbij komen van een mede-stipper: om ronde voorwerpen zoals een vaas, theepot of bijvoorbeeld een bloempot te ondersteunen. Gebruikte zij een eierdoos. Als je dan een paar van de punten van dat eierdoosje indrukt, krijg je een perfecte ondersteuning voor het voorwerp die ook nog eens voorkomt dat het voorwerp gaat rollen tijdens het stippen ( en drogen).

Wat doe je met jouw stipwerk?

Vooral weggeven! Ik heb gemerkt dat het een ontzettend leuk en origineel cadeau is en de mensen die het krijgen reageren ook heel enthousiast. Over een paar weken is er een braderie hier in het dorp en ik wil kijken of mensen er ook net zo warm voor lopen als ze ervoor moeten betalen en niet cadeau krijgen.

Waar vind je inspiratie voor je stipwerk?

Mijn inspiratie vind ik vooral van het internet. Ik zie op Facebook, Instagram of Pinterest de creaties van andere stippers en die probeer ik dan na te maken. Toen ik dit rode bord zag dacht ik meteen: die wil ik ook maken! Dat heb ik gedaan. Het ontwerp is van Lidy van Schaik. Ik ben nog aan het twijfelen of ik het bord wil gaan gebruiken als serveerschaal, of dat ik het als sierstuk aan de muur ga hangen.

Wat is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Waar ik echt niet zonder kan zijn de sjablonen! Zonder die sjablonen is het voor mij onmogelijk om perfecte cirkels in de creaties te krijgen.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Voordat ik werd aangestoken door het stipstijlvirus hield ik me bezig met diamond painting, wat net als het stippen erg rustgevend is. Ook fotografeer ik graag zowel natuur als modelfotografie. Als ik dan even geen model bij de hand heb, dan maak ik een zelfportret.

Wat is jouw gekste plek om te gaan stippen? (vraag van vorige StipSterren, Fenna en Linde)

Ik heb het tafeltje in de keuken toegeëigend en dat is zo’n beetje mijn vaste stip-plek geworden. De verf en materialen staan er eigenlijk non-stop op. Vaak staat er ook een project bij waar ik mee bezig ben. Misschien neem ik mijn stipspullen ook wel mee op vakantie. We reizen met de camper, dus ik moet nog even een plekje gaan zoeken waar ik de spullen ga opbergen.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Kun jij ook zo moeilijk stoppen als je eenmaal met een project bezig bent?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSterren

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.