Meet the StipSter – Anne

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Anne, die zichzelf als echte stipverslaafde ziet. Ze stipt gemiddeld 3 tot 4 keer per week en heeft al honderden items gestipt. Ze vertelt je graag hoe zij begonnen is met stippen, wat voor haar onmisbaar is en aan welke tip zij het meeste heeft gehad.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Annelies van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie ben je? Ik ben Anne Kramer, 35 jaar en woon in Papendrecht met mijn man Mario, onze dochter Feline en sinds kort Boomer pup Valentijn in Papendrecht. Ik werk in de huishoudelijke zorg, voornamelijk bij ouderen maar ik heb ook jongeren cliënten. Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen? Mijn tante vroeg me een keer om samen te gaan stippen. Ik kende het toen nog niet. Mijn eerste keer was begin 2019 en ben inmiddels flink stipverslaafd. Ik stip zo vaak als mogelijk is. Zeker 3 a 4 keer in de week. Sindskort stip ik ook op papier en meng ik zelf verf. Ik dacht altijd ik heb genoeg kleuren, maar zelf maken vind ik stiekem ook erg leuk! Vooral de shimmers, verf met een glittertje erin. Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen? Een plat voorwerp, het maakt niet uit welke afmeting of welke vorm het heeft. Een rand eraan is ook geen probleem.

Hoeveel items heb je inmiddels al gestipt?

Ik heb het een tijd geteld. Tussen februari 2019 en januari 2021 heb ik maar liefst 346 items gestipt. Inmiddels zijn er nog veel meer bijgekomen en ik ben nog lang niet uitgestipt!

Wat doe jij met jouw stipwerken?

Ik geef het als extraatje bij een cadeautje. En ik leg hartjes in de natuur die gevonden mogen worden. Ik heb het de naam ”Spread the Love” gegeven. Dat idee kwam tot stand toen corona uitbrak en er lockdowns waren. Het blijkt zo waardevol als het voorwerp gevonden wordt dat ik daarmee blijf doorgaan. Liefde verspreiden is zo eenvoudig én belangrijk. Zeker nu in deze tijd.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

Het weghalen van stippen met een houten wattenstaafje. Zo’n fijne tip!

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Ik wilde iets anders proberen dan patronen van anderen. Dus heb uit de hand en op gevoel dit boompje gestipt. Het is gemaak voor mijn vader, die dol is op de natuur.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Pébéo porcelaine 150 verf, ik vind gewoon hele fijne verf en je hebt veel verschillende kleuren. Daarnaast vind ik de kunststof Stipstijl stipstokjes ook erg fijn in gebruik.

Wat zijn jou favoriete kleuren?

Pastelkleuren: pastel blue, lavender blue, watergreen, daffodil (pastel geel) en pink shimmer van Pébéo.

Op welke bijzondere plek zou je nog graag eens een object willen stippen? (Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Lianne. red.) 

Op de binnenzijde van de markthal in Rotterdam zou ik nog meer kunst willen creëren door stippen te zetten, zodat het nog kleurijker wordt dan het al is. Stippen is ook een vorm van kunst!

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Als jij een item mocht wegleggen in de natuur om gevonden te worden voor een ander, wat zou dat dan zijn en waarom?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Annelies van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.