Meet the StipSter – Anita

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand zijn dat Rimke en Anita. Rimke is werkzaam op een woonvoorziening voor volwassen met een verstandelijke beperking. Anita volgt dagbesteding bij Rimke. Lees wat voor Anita écht onmisbaar is als ze gaat stippen en wat ze met haar stipwerk doet.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Eén van teamleden zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie ben je?

Ik ben Rimke (35 jaar) en ik ben werkzaam op een woonvoorziening voor volwassen met een verstandelijke beperking. Anita (48 jaar) volgt dagbesteding bij ons. Samen met Anita vertel ik hoe we aan het stippen zijn geraakt.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen?

Toen ik (Rimke) op de woonvoorziening kwam werken, heb ik tijdens dagbesteding Anita kennis laten maken met stippen. Andere cliënten stippen ook maar Anita is echt de stipster! Anita stipt bijna dagelijks. Ze wordt er steeds beter in. Het werkt rustgevend en de reacties die ze krijgt op haar werk, zijn heel leuk.

Zelf heb ik kennisgemaakt met het stippen bij vrienden in Denemarken. Een vriendin van mijn vader heeft een B&B in Denemarken en daar was een keer iemand te gast en die was aan het stippen. Dit heeft zij gezien en vond het zo leuk, dat zij ook is gaan stippen. Toen wij bij haar op bezoek waren, heeft zij ons kennis laten maken met het stippen. Zij bestelt haar producten via de webshop van Stipstijl en laat het bezorgen bij iemand in Nederland. Die neemt het dan voor haar mee.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Anita heeft haar favoriete dier, een dolfijn, heel mooi op een bord gestipt. Daar zijn we allemaal erg trots op! Dit is ook Anita’s favoriete item. Anita heeft het bloemenbord dat je ook op de foto ziet zelf ontworpen.

Wat vind je zo leuk / of het allerleukste aan het stippen?

Cliënten zijn trots omdat zij zelf borden en glazen stippen waar ze mooie reacties op krijgen én dat het ook nog verkocht wordt. Anita merkt dat het stippen haar ook rust en ontspanning geeft.

Wat is jouw advies aan andere stippers?

Stip wat je zelf leuk vindt om te maken. Niks is te gek! We gebruiken ook stiften om teksten op de borden te schrijven. Die moet je iets langer afbakken maar zijn leuk om toe te passen.

Wat doe je met jouw stipwerken?

Bij onze dagbesteding stippen wij op bestelling. Wij hebben weinig budget en kopen voorwerpen in bij de kringloop of via marktplaats. Daar kan je items voor een prikkie kopen en ook prima op stippen. Soms krijgen we ook voorwerpen van bezoekers of hun familie. Daar zijn we altijd blij mee. De opbrengst van de verkochte gestipte items gaat naar de cliënten om leuke dingen te doen en weer nieuwe materialen te kopen.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Anita is ook dol het maken van daimond paintings. Met hele kleine gekleurde steentjes plak je een canvas vol tot een mooie afbeelding. Anita is erg goed in dit soort precisiewerk.

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?

Anita’s favoriete item om te stippen is de geruite wijnfles. Ze zijn in verschillende vrolijke kleuren verkrijgbaar en worden goed verkocht. De flessen worden goed ontvangen door degene die het cadeau krijgt of degene die het koopt.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Op dit moment zijn wijnflessen echt onmisbaar. Deze worden veel besteld en dan stipt Anita deze op aanvraag. De flessen worden voor de sier neergezet er zit namelijk een lampje in. Wat in het donker een heel mooi effect heeft.

Wat zijn je favoriete kleuren om te gebruiken en welk merk zijn die kleuren?(vraag van vorige StipSter, Laura)

We stippen met porseleinvef van Pébéo en bestellen dit via de webshop van Stipstijl. Eigenlijk worden alle kleuren wel gebruikt, als het maar vrolijk is.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Heb je wel eens een cursus voor stippen gevolgd?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Annelies van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.