Meet the StipSter – Naomi

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Naomi. Lees hoe ze begonnen is met stippen, wat voor haar onmisbaar is en het verhaal achter haar favoriete item.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen. Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Mijn naam is Naomi, 26 jaar en woonachtig in Landgraaf. Ik ben blij dat ik het #stipstijlvirus te pakken heb. Ik heb helaas een progressieve  stofwisselingziekte Tay-Sachs. Totdat corona kwam, heb ik twee ochtenden in de week vrijwilligerswerk gedaan op een basischool.

Momenteel werk ik niet, dat gaat helaas niet meer. Mijn week is gevuld met diverse afspraken bij therapeuten. Daarnaast zie ik mijn twee nichtjes van twee en drie jaar, ga ik naar rolstoeldansen, naailes en stip ik heel veel.

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je er zo leuk?

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met stippen. Mijn tante stipt veel. Vaak als ik bij mijn tante thuis kwam zag ik leuk servies dat gestipt was. Ik vond het er altijd heel leuk uitzien, maar ik vroeg me af of dit iets was wat ik zou kunnen. Door mijn ziekte trillen mijn handen nogal en ik heb veel last van krampen.

Uiteindelijk heb ik toch aan mijn tante gevraagd of ze eens samen met mij wilde stippen om het te proberen. Dit was een hartstikke leuke ervaring. Thuis ben ik steeds meer gaan opzoeken over wat er allemaal mogelijk is met het stippen. En ja, nu ben ik stip verslaafd.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Ja, voor ik begon met stippen had ik ook al veel andere hobby’s. Ik heb veel diamond paintings gemaakt, ik naai kleding, ik heb een aantal kerstkransen gemaakt met kerstballen. Ik ben begonnen met kaartjes maken. Ook speel ik heel graag gezelschapsspellen met familie/vrienden, dit doe ik al van jongs af aan.

Door mijn ziekte zit ik helaas veel thuis (dit zal alleen maar meer worden), dus heb ik gezocht naar hobby’s die ik makkelijk thuis kan doen.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Mijn meest favoriete gestipte item tot nu toe is het Dots of Love bord, dit heb ik nog niet zo lang geleden gestipt. Het was een hele uitdaging. Het was voor mij de eerste keer dat ik opvulstippen heb gebruikt én dat ik een kleur heb gemengd. Ik ben heel trots op het eindresultaat, al zeg ik het zelf.

Het bord heb ik gemaakt om te oefenen. Ik ga het nog een keer stippen in andere kleuren. Dit geef ik dan cadeau aan mijn moeder met haar verjaardag in november.

Wat is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Ik vind de stipstokjes van Stipstijl onmisbaar. Zelf ben ik begonnen met andere stipstokjes, die ik vorig jaar met mijn verjaardag kreeg. Die stokjes lagen niet fijn in de hand. 

Wat voor mij ook echt onmisbaar is, is porselein. Ik weet dat je ook kunt stippen op papier, glas en hout, maar voor mij is niks zo fijn als stippen op porselein.

Aan welke stip tip heb je heb meest gehad?

Altijd je servies ontvetten met alcohol voordat je begint met stippen. Deze tip kreeg ik van twee vriendinnen, die ik heb leren kennen via Instagram. Voordat ik deze tip van hen had gehoord, maakte ik het porselein altijd alleen schoon met wat water en zeep.

Hoeveel items heb je inmiddels al gestipt?

Te veel om op te noemen. Ik heb het #stipstijlvirus flink te pakken, haha. Op de foto hiernaast zie je trouwens mijn allereerste project, dat ik samen met mijn tante stipte.

Is er wel eens iets gigantisch mis gegaan tijdens het stippen?

Ja! Ik wilde een keer de rand van het potje verf schoonmaken voor ik de dop erop draaide. Helaas is het potje verf toen uit mijn handen gegleden en is het op de grond beland.  Hierdoor lag er veel verf op de grond. Het was ook nog een potje die ik net
nieuw had, dus dat was extra zuur.

Ook is het al een paar keer gebeurd dat ik een potje omstootte, dat open op tafel stond. Gelukkig had ik dit snel in de gaten en is er weinig verf verloren gegaan.

Heeft iemand wel eens iets negatiefs over je stip werk gezegd? En hoe ga je daar dan mee om? (vraag van vorige StipSter, Tim)

Ik heb weleens dat ik zelf, maar ook mijn ouders of iemand anders zegt, dat ik er wel op moet letten dat de stippencirkel niet altijd mooi rond is. Ik moet erop blijven letten dat ik een gelijke afstand aan houd van het sjabloon.

Soms, maar dit doe ik alleen als ik zelf ook niet heel tevreden ben, was ik het af en begin ik opnieuw. Andere keren ga ik gewoon verder en denk ik: ‘Volgende keer gaat het weer beter.’

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Welk patroon van Stipstijl vind jij het leukste om te stippen en waarom?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSterren

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.