Meet the StipSter – Roos

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Het is nog niet eerder gebeurd maar, heel toevallig heet de StipSter net als vorige maand, Roos. Deze Roos is 12 jaar, is dol op paardrijden, turnen en hardlopen én stippen! Ze stipt sinds vorig jaar en deed mee aan de Dot Along Dots of Time. Lees wat voor haar onmisbaar is tijdens het stippen, wat haar favoriete voorwerp is en haar advies voor anderen. Aanrader om te lezen!

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen! Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Ik ben Roos en 12 jaar. Naast school en naast het stippen vind ik het leuk om met vrienden af te spreken en te sporten. Ik rij paard, turn en hardloop en daar heb ik veel plezier aan.

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je zo leuk aan het stippen?

Een paar maanden voor de Dot along van 2022 (Dots of Time) ben ik begonnen met stippen. Mijn Beppe had gevraagd of ik het eens wou proberen. Ik was heel enthousiast en zei: ‘ja!’ We keken naar de live stream van Nienke. Daar is mijn stipavontuur begonnen. Ik had meteen het #stipstijlvirus te pakken. De Dot Along kwam als geroepen. Ik twijfelde geen moment! Een leuk uitdaging met mijn Beppe.

Ik vind stippen zo leuk, omdat ik er rustig van word. Ook heb je een mooi en uniek kunstwerk op het einde. En ik breng meer tijd door met mijn Beppe.

Wat is je favoriete item om te stippen?

Ik vind het fijn en makkelijk om op een bordje te stippen. Het is mooi rond en soms zelfs zonder bolling. Dat vind ik makkelijker om te stippen dan bijvoorbeeld een beker. Een bord kan je goed vasthouden. Het is leuk om weg te geven, maar dat is een beker ook.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Zoals je op de foto kan zien, is mijn favoriete gestipte item een bordje met het patroon Beau Blom. Het is mijn eerste gestipte item op keramiek. Ik had daarvoor alleen nog maar gestipt op een kunststof klok, papier en karton. Het is ook een bijzonder item, omdat ik met deze foto in het boek Stippen. de kids editie sta!

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Ik kan echt niet zonder een verfstrijker. Als ik die niet gebruik, dan giet ik het halve potje verf in de mengpalet. Dan zit alles er onder, inclusief ikzelf.

Wat doe je als het stippen niet gaat zoals je wilt?

Als het echt niet meer wil, zeg ik tegen mezelf: ‘Het is goed voor vandaag’. Dan ga ik een andere dag rustig verder. Dat helpt heel erg bij mij. Dan merk ik ook gelijk weer dat ik het stipstijlvirus te pakken heb, want het liefst ga ik verder.

Heb je nog meer mensen aangestoken met het stipstijlvirus?

Jazeker! Een vriendin en ik verveelden ons dus ik vroeg: ‘Wil je ook stippen?’ Ze zei: ‘Ja!’ Voordat we begonnen zei ze: ‘Het zijn alleen maar stipjes zetten.’ Ik reageerde met: ‘Wacht maar.’ Ze was nog niet klaar en vond het helemaal geweldig. Ze zei tijdens het stippen ook nog: ‘Dit is echt leuk. Leuker dan ik dacht!’ Daarna heb ik haar wel duizend keer gevraagd om vaker samen te stippen. Ik vond het zo leuk!

Is er wel eens iets gigantisch misgegaan tijdens het stippen?

Ja, helaas wel. Ik wilde wat verf in het mengpalet doen, maar dat ging niet helemaal goed. Het halve potje zat in het palet en het vakje overstroomde bijna over. Met het eruit halen van de verf overstroomde het wel. Toen gebruikte ik nog geen verfstrijker.

Aan welke stip tip heb je heb meest gehad?

Ik heb veel aan de volgende tip gehad: ‘het hoeft niet perfect’. Alleen ik zie die ene stip die beter kan. Niemand anders ziet dat. Anders ook maar wel. Het blijft handwerk. Ik ben altijd heel kritisch. Daarom vind ik dit soms nog wel lastig.

Wat is jou advies voor anderen?

Mijn advies is: voel je niet verplicht om bijvoorbeeld twee keer in de week te stippen of in één keer je werk afmaken. Doe alles in je eigen tempo en op je eigen manier. Jouw tempo en jouw manier is goed.

Waardoor of door wie laat jij je inspireren om de kleurencombinaties te bedenken voor je stipprojecten? (vraag van vorige StipSter, Roos)

Ik laat me inspireren door mijn beppe, mijn eigen kleursmaak en vooral ook door Nienke. Zo gebruik ik soms ook kleuren die ik zelf niet zou kiezen, maar eigenlijk best leuk zijn. 

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Wat doe je in de tijd dat het stipwerk moet drogen?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.