Meet the StipSter – Wyke

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers. Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Wyke. Hieronder lees je welk voorwerp zij het liefst stipt, wat Wyke met haar stipwerk doet en welk item voor haar écht onmisbaar is tijdens het stippen. Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Yvette van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Ik moedig vooral mannen, kinderen en startende stippers zich aan te melden!

Wie ben je?
Ik ben Wyke, 32 jaar en in het dagelijks leven werk ik 4 dagen per week als onderzoeker bij TNO waarbij ik probeer om automatisch (met de computer) nuttige informatie te halen uit beeldmateriaal. Daarnaast ben ik gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen: Hidde (4) en Femke (2).

Hoe ben je ooit begonnen met stippen?
Van een vriendin kreeg ik een Stipstijl workshop cadeau voor de verdediging van mijn proefschrift. De workshop vond ik erg leuk en toen ben ik het vaker gaan doen.

Hoe vaak stip je?
Ik stip niet zo vaak, omdat ik naast een drukke baan, ook nog twee jonge kinderen heb, waardoor ik er weinig aan toe kom. Maar als ik dan de tijd neem, is het ook echt een me-time momentje. Zodra de kinderen oud genoeg zijn, ga ik ze aansteken met het #stipstijlvirus. Ik heb het al eens geprobeerd met Hidde. Hij vond het erg leuk, dus dat biedt hoop.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?
Ik ben dol op bloemen en planten. Het hangende plantenpotje had ik al een tijdje in de Stipstijl webshop zien staan en vond ik zo leuk dat ik het voor mijn verjaardag vroeg. Ik heb het patroon Stiplight gestipt in “plant-achtige kleuren”: aardetinten en blauw/groentinten. Een vriendin gaf mij de pannenkoekenplant die erin zit, want ze had er toch heel veel. Die heeft dus een perfect nieuw plekje gekregen op mijn thuiswerkbureau.

Wat doe jij met jouw stipwerken?
De meeste stipwerken geef ik weg. Er heeft lange tijd een hele stapel gestipte schaaltjes in onze boekenkast gestaan. Ik – en mijn man ook denk ik – was blij dat we die konden weggeven aan de leidsters van de kinderopvang toen onze zoon naar school ging. Het stippen doe ik echt voor mijn eigen plezier en ik vind het leuk als het resultaat mooi is geworden, maar ik hoef het uiteindelijk niet zelf te houden. Mijn vader drinkt regelmatig een espresso uit het kopje wat ik voor hem heb gestipt.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?
Stippen. en Stippen en kleur. Uit de boeken haal ik de meeste inspiratie voor kleurcombinaties en patronen.

Wat zijn jouw favoriete kleuren om te combineren?
Oker- of donkergeel en turquoise/groen, zoals hier op het bord met patroon Dots of Hope. Ons bankstel in de huiskamer is turquoise en heeft okergele kussens :).

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?
Mijn favoriete items om te stippen zijn vasen en plantenpotjes, omdat ik dol ben op bloemen en planten.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?
Ik heb nog een aantal andere creatieve hobbies, waaronder haken en pianospelen. Dat laatste doe ik sinds – eigenlijk dankzij – de coronacrisis samen met mijn gitaarspelende broer, op afstand, via een speciale app. Hij woont niet in de buurt, dus het is erg leuk dat dat kan.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?
Dat je het beste je stokje loodrecht op het te stippen voorwerp kunt zetten. Als ik dit vergeet of niet doe dan ben ik altijd ontevreden over de stip en dan haal ik hem weg.

Wat is het volgende project waar je mee wilt starten?(Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Marijke. red.) 
Ik ben bijna klaar met het stippen van de vaas met het Dots of Freedom patroon. Nog paar opvulstippen en ik ben er. Hier wil ik een mooie hangplant in plaatsen. Ook heb ik nog een groot wit pizzabord die erom vraagt om gestipt te worden :).

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?
Vind je het mooi om een patroon op te vullen of laat je deze vulstippen liever weg?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Yvette van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.