Meet the StipSter – Yvonne & Noor

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand zijn dat Yvonne en Noor. Ze zijn vaak samen bezig met creatieve hobby’s. Lees wat voor hun onmisbaar is tijdens het stippen, wat hun favoriete item is en wat ze doen als dingen even niet zo gaan als ze willen.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Eén van teamleden zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie zijn jullie?

Wij zijn Noor (16) en Yvonne (39) en we komen uit het mooie Brabant. We ondernemen samen graag creatieve dingen. Hondje Boef (6) zit altijd bij ons als we stippen. Herkenbaar op de foto gaan vinden we niet zo prettig, vandaar dat je Boef hier ziet. We hebben speciaal voor hem een stropdas en hoedje van papier gestipt.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen?

In november 2021 zagen we een advertentie van Stipstijl over de online basiscursus stippen op keramiek. Het zag er erg leuk uit en hebben deze toen besteld en gevolgd. We begonnen op een klein bordje van de kringloop omdat we bang waren dat ons eerste stipwerk nog niet zo mooi zou worden. Maar we hebben onszelf verbaasd en waren gelijk heel enthousiast!

Het leuke aan stippen is dat het elke keer weer anders is: elke kleurencombinatie ziet er weer anders uit. En je hebt zo een leuk origineel kadootje gemaakt.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto? We hebben deze leuke klok voor Nienke mogen teststippen voor de Dot along. Dat is het jaarlijkse Stipstijl project waarbij honderden mensen tegelijkertijd een nieuw patroon stippen en vooraf niet weten wat ze elke week gaan maken. Dit jaar was dat Dots of Time. Ook waren we teststippers voor het nieuwe boek Stippen. de kids editie dat net verschenen is. We vinden het leuk dat we als eerste de nieuwe patronen kunnen zien en uitproberen. En Nienke zo kunnen helpen om de puntjes op de i te zetten. Wat doe je met jouw stipwerken? We vinden het leuk om voor anderen te stippen en geven dit graag als kadootje. Maar ook voor onszelf stippen we graag.

Wat is jouw advies aan andere stippers?

Als het stippen even niet lukt zoals we willen, gaan we lekker wandelen met het hondje van Noor genaamd Boef. Hierna kunnen we weer fris en fruitig verder en gaat het vaak een stuk beter.

Wat is de vreemdste plek waar je ooit gestipt hebt?

In juni gingen we een paar dagen naar de camping en daar hebben we 3 dagen bijna non-stop gestipt aan de Dots of Freedom vaas.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Genoeg! We houden ook van haken, tekenen en schilderen, bakken en sieraden maken.

Heb je al andere mensen aangestoken met het #stipstijlvirus?

Jazeker! Noor heeft familie in Amerika en was daar afgelopen zomer. Ze had haar stipspullen meegenomen en heeft haar nicht (25) helemaal aangestoken met het stipstijlvirus. Ze heeft haar stokjes daar achtergelaten en zelf nieuwe besteld, zodat ze thuis weer gelijk verder kon stippen.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

De ondergrond goed ontvetten. Dit helpt ook mee om mooie ronde stippen te krijgen. We doen dit soms ook tussendoor. Bijvoorbeeld als er wat restjes washitape op de keramiek zit.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

De kunststof Stipstijl stipstokjes natuurlijk! Deze geven perfecte ronde stippen.

Heb je wel eens een cursus voor stippen gevolgd?(vraag van vorige StipSter, Anita)

We hebben de online cursus Stipstijl gevolgd. Hier leer je alle basisdingen die je moet weten om daarna lekker zelf verder te kunnen.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Wat doe je als het stippen even niet gaat zoals je wil?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.