Nieuw goed doel gekoppeld aan Stipstijl

Achter de schermen van Stipstijl werk ik graag samen met bedrijven die mensen in dienst hebben met grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zijn er een aantal stippatronen gekoppeld aan goede doelen. Dit doe ik omdat ik het belangrijk vind (of eigenlijk, normaal) om naar anderen om te kijken.

Het zit al mijn hele leven in mij. Zo liep ik als kind geregeld rond met de collectebus voor een goed doel. Ik vond het ook geen punt om 2,5 jaar in Papoea-Nieuw-Guinea voor een lokaal salaris te werken om de positie van mensen met een handicap te verbeteren.

Voor mij is het dan ook logisch om ook met Stipstijl een bijdrage te willen leveren aan een betere wereld. Zo zijn enkele stippatronen gekoppeld aan goede doelen.

Toen het nieuwe patroon Little Lights verscheen, voelde ik dat dit patroon bij een goed doel hoorde. Ik wist nog niet welke, al ken ik best wat mooie organisaties die elke donatie verwelkomen. Graag wilde ik van Stipstijl-supporters horen wat hun ideeën waren en dus vroeg ik via social media naar suggesties. Er kwamen veel reacties binnen.

Er zijn zoveel organisaties die belangrijk werk doen en steun écht nodig hebben. Voor toekomstige patronen heb ik voorlopig voldoende opties.

Little Lights – Stichting Ushersyndroom

Het verhaal van stipster Maartje raakte mij. Zij heeft het Ushersyndroom. Net als haar broertje. Dit syndroom tast het zicht én gehoor aan. Alles wordt dus stil én donker. Het verloop van de aandoening is niet te voorspellen. Je weet niet wat je kunt verwachten en wanneer. Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe het is om met deze onzekerheid en het vooruitzicht te moeten leven. Jij wel?

Maartje is 36 jaar, getrouwd en dol op dieren. Ze stipt al een aantal jaren en heeft het #stipstijlvirus flink te pakken. Ze stipt regelmatig met haar moeder en andere mensen die haar dierbaar zijn. Stippen is voor haar ontspanning en ze hoopt natuurlijk nog lang te kunnen genieten van haar hobby.

Van elk verkocht patroon Little Lights doneer ik één euro aan de stichting. Elke bijdrage zorgt voor een klein lichtpuntje voor Maartje en andere mensen die getroffen zijn. Het Ushersyndroom is nog vrij onbekend, terwijl geld hard nodig is voor meer onderzoek om het syndroom behandelbaar te maken. Ik steun daarom ook graag stichting Ushersyndroom. Help je mee?

Het komende jaar spaar ik alle donaties op. Het totaalbedrag maak ik eind december bekend en doneer dit aan de stichting. Help je mee hen te steunen? Koop een patroonkaart en stip mee voor Maartje en alle anderen!