Pikinini Party – gratis patroon en ontwerpwedstrijd

Ik heb een leuk mini-patroon Pikinini Party voor je gemaakt, als traktatie voor mijn verjaardag. De naam van het patroon, Pikinini, komt uit Papoea-Nieuw-Guinea, waar ik 2,5 jaar heb gewoond. Het betekent ‘kind’. Eigenlijk wilde ik het woordje ‘Klein’ in Tok Pisin (zo heet de taal) gebruiken, maar dat is “liklik”. En dat geeft toch een vreemde indruk als je daar het woord Party achter plaatst… Hoe dan ook, in 8 stappen maak je met patroon Pikinini Party een feestelijk bordje, vrolijk kaartje of persoonlijk kadolabel. Maar daar blijft het niet bij, als het aan mij ligt…

Het lijkt mij fantastisch als jij dit feestje verder uitbouwt! Ik nodig je daarom graag uit om mee te doen aan een nieuwe ontwerpwedstrijd, met als basis dit gratis patroon. Je kunt er voor kiezen om er geen nieuwe basisstippen bij te zetten, en alleen verdiepingsstippen te plaatsen. Maar je mag het patroon ook verder uitbreiden met meer basis- en verbindingsstippen.

Mijn handen jeuken om verder te gaan met dit patroon. De jouwe ook? Ik ben benieuwd!

Opdracht ontwerpwedstrijd

Deze ontwerpwedstrijd is open voor alle Stipstijl fans wereldwijd. De opdracht van de Stipstijl ontwerpwedstrijd bestaat uit het ontwerpen van een patroon, op basis van het nieuwe mini-patroon Party. Je kunt er voor kiezen om geen nieuwe basisstippen erbij te zetten, maar alleen verdiepingsstippen te plaatsen. Je mag het patroon ook verder uitbreiden.

Jouw versie van het patroon mag maximaal Ø 15 cm zijn. Dit hoeft niet per se rond te zijn. Je mag ook op elke ondergrond stippen. Mocht je iets anders kiezen dan een rond bord/schotel of een ansichtkaart, vermeld dan waar je dit voorwerp gekocht hebt zodat we dat kunnen gebruiken bij het uitwerken van het patroon (mocht je winnen). Voor andere stippers is het uiteraard het fijnst als ze met een vergelijkbare ondergrond kunnen werken.

Er is geen maximum aantal patronen dat je kunt insturen voor deze wedstrijd. Stip er dus gerust op los! Wil je online laten weten dat je meedoet? Gebruik dan de hashtag #stipstijlontwerpwedstrijd en tag @stipstijl.

Het winnende ontwerp zal worden verkocht in de Stipstijl webshop.

Ontwerp aanleveren

Zorg dat je bij jouw ontwerp duidelijk vermeldt welke maat stipstokjes en eventuele sjablonen je hebt gebruikt. Zonder duidelijke beschrijving of uitleg kan je ontwerp niet worden meegenomen in de selectieronde. Uiteraard moet het patroon een volledig eigen bedacht patroon zijn. Dus je mag geen patroon insturen waar auteursrecht op berust.

Je kunt jouw ontwerp indienen tot en met vrijdag 21 juni 2024. Ontwerpen die na deze datum binnenkomen, worden helaas niet meegenomen in de selectieronde.

Stuur jouw patroon met naam van de ontwerper, duidelijke foto’s en werkbeschrijving van de gebruikte stipmaten en/of sjablonen naar info@stipstijl.nl of in print naar Stipstijl, Hunze 15, 3904 NS in Veenendaal.

Tips

  • Wil je lekker experimenteren? Gebruik dan deze blanco ansichtkaarten. Ze zijn ideaal om te gebruiken tijdens het ontwerpen van een patroon. Het papier heeft een laminaat laagje, waardoor de pigment niet in het papier trekt en je natte verf vlekkeloos kunt weghalen.
  • Keep it simple! Stippers zijn mensen van allerlei leeftijden en met veel en weinig ervaring. Zorg dus voor een toegankelijk patroon, misschien kan je het zelfs even laten testen door een stipmaatje?
  • Zorg voor duidelijke gesloten lijnen in je ontwerp. Dat maakt je patroon sterk.
  • Gebruik verdiepingsstippen om meer leven in je patroon te krijgen.

Kun je hulp gebruiken bij het zelf maken van stippatronen? In mijn boeken vind je allerlei handige tips en duidelijke uitleg.

Kiezen van de winnaar

Ik zal samen met het Stipstijlteam één winnend ontwerp selecteren uit de inzendingen. Bij de selectie wordt er gekeken naar originaliteit, creativiteit en passend in de Stipstijl collectie.

Dit kun je winnen

Wordt jouw patroon uitgekozen, dan mag jij de naam van het patroon kiezen! Ook wordt jouw naam vermeld in het patroonboekje, op de website en socials. Daarnaast ontvang je een kadobon ter waarde van € 30,00 die je kunt besteden in de Stipstijl webshop én natuurlijk het eerst gedrukt exemplaar.

Er zal geen vergoeding worden betaald over de verkochte patronen.

Bekendmaking voor de winnaar

De winnaar wordt op donderdag 27 juni rond 20 uur bekendgemaakt via Instagram Stories (ook te zien via Facebook). De winnaar krijgt ook persoonlijk bericht.

Rechten van jouw ontwerp

Bij deelname aan de Stipstijl ontwerpwedstrijd geef je Stipstijl toestemming tot het gebruiken van jouw ontwerp voor de ontwikkeling van een patroon voor in de Stipstijl webshop. Stipstijl zal alleen gebruik maken van het ontwerp van de winnaar. Jouw inzending zal mogelijk wel getoond worden op social media om promotie te maken voor deze wedstrijd. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, kan je dit aangeven bij inzending van jouw ontwerp.

Persoonsgegevens en privacy

Door deelname aan de ontwerpwedstrijd stem je ermee in dat jouw persoonsgegevens worden verzameld, bewaard en gebruikt ten behoeve van deze wedstrijd. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en zal niet worden doorgestuurd naar onbevoegde personen. Na de wedstrijd worden de persoonsgegevens verwijderd.

Toestemming

Bij deelname aan de Stipstijl ontwerpwedstrijd ga je akkoord met bovenstaande voorwaarden en condities.

Vragen

Voor alle vragen omtrent de ontwerpwedstrijd kan je een bericht sturen naar info@stipstijl.nl.

Ben je op zoek naar de fijnste stipmaterialen voor het mooiste resultaat?
Vind D.I.Y. boxen, keramiek, handige tools, porseleinverf, patronen en kado’s in mijn webshop!

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.