Workshops stippen van Stipstijl 

Stipstijl workshops op verschillende locaties in Nederland

YIEHA! De data en locaties voor de workshops Stipstijl voor het voorjaar 2024 zijn bekend.

Op donderdag 22 februari staat de eerste Stipstijl workshop gepland in Zwolle. Daarna ga ik tot en met eind juni het hele land door.

Er zijn 12 workshops Stipstijl gepland bij inspirerende locaties verspreid door Nederland. Van Amsterdam tot aan Assen en van Wouwse Plantage (vlakblij Roosendaal) tot aan Eindhoven. 

Verder op deze pagina zie je welke workshops waar gepland zijn. Hopelijk is er een plek die voor jou te bereizen is en zie ik jou bij één van deze workshops.

Goed om te weten: de ervaring leert dat workshops heel snel volgeboekt zijn. Wacht niet te lang met boeken. Vol = vol.

Er komen geen nieuwe data bij. De data voor het najaar worden eind augustus bekend gemaakt. Wil je deze informatie als eerste krijgen? Zorg dan dat je op mijn mailinglijst staat.

Basisworkshop Stipstijl

Ben je benieuwd waarom duizenden mensen het #stipstijlvirus hebben? Of heb je alle materialen in huis, maar vind je het spannend om te beginnen met stippen? Misschien is het voor jou even geleden dat je gestipt hebt en kun je een opfriscursus gebruiken. Of heb je gewoon zin in een gezellig creatief uitje? Dan is mijn basisworkshop écht iets voor jou!

Aan de hand van patroon Beau Blom krijg je uitgebreide en duidelijke uitleg over de basistechniek en materialen, maar ook top tips en kleuradvies. Dit patroon kun je stap-voor-stap volgen.

Wil je liever een ander patroon stippen? Geen punt. Met de uitleg die je krijgt, kun je direct aan de slag en weet je ook hoe je zelf een mooi patroon maakt. Daarnaast zijn er genoeg andere patronen en voorbeelden ter inspiratie. You can do(t) it!

Ik neem verschillende bordjes mee in diverse maten van Ø 8.5 – 15 cm. Ze hebben een vlakke vorm; daarop kan je de techniek eenvoudig leren. Je kunt ter plekke bepalen wat je wilt maken.

De basisworkshop duurt 2,5 uur en er doen maximaal 12 personen mee. De basisworkshop kost € 49,00.

Na de basisworkshop:

✓ weet je welke materialen fijn zijn om mee te stippen en hoe je geschikt keramiek herkent
✓ weet je hoe je een stippatroon opbouwt en correcties maakt
✓ kun je vol vertrouwen je eigen keramiek omtoveren tot unieke stipkunst
✓ heb je genoeg tips en inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan
✓ ga je met een mooi handbeschilderd bordje naar huis
✓ heb je wellicht een nieuwe hobby

Wees gewaarschuwd: stippen is verslavend leuk!

Workshop voor gevorderden

Heb je al stipervaring en wil je

✓ alles weten over het stippen op bolle voorwerpen
✓ meer technieken ontdekken zoals verdeling van 6-en maken en variaties in het opvullen
✓ leren hoe je zelf kleuren mengt
✓ meer inspiratie voor stipmogelijkheden
✓ mijn top tips voor het maken van kleurencombinaties

Volg dan een workshop voor gevorderden. Ik geef tips aan de hand van patroon Mooie Mok, die je op allerlei manieren kan gebruiken; om thee uit te drinken, om pennen of stipstokjes in te zetten of een plantje. Complimenten gegarandeerd!

Tijdens de workshop voor gevorderden is de groep iets kleiner (maximaal 8 personen) en hebben we meer tijd dan bij een basisworkshop.

Deze workshop duurt 3 uur en kun je volgen voor € 57,00.

Workshops Stipstijl samengevat

✓ de workshop is altijd tot in de puntjes verzorgd. Het is écht een uitje
✓ leer hoe leuk en onspannend het is om je keramiek om te toveren tot gave stipkunst
✓ uitgebreide uitleg over de techniek en materialen en kleuradvies
✓ persoonlijk advies
✓ aan het eind van de workshop heb je een uniek product met de hand beschilderd

Uiteraard maak ik van deze workshops een feest. Hier wil je bij zijn! Ook een aanrader om de workshop samen met je moeder, zus, vriendin, dochter, collega (etc.) te volgen. Mannen zijn uiteraard ook welkom!

Wat is inbegrepen:

  • gebruik van alle verf en materialen
  • keramiek (bij basisworkshop keuze uit verschillende laagdrempelige vlakke voorwerpen. Bij workshop voor gevorderden een mok)
  • hand-out met toptips zodat je thuis ook aan de slag kunt gaan
  • werkbeschrijving van het patroon
  • korting op aanschaf van Stipstijl producten
  • koffie, thee, sap en lekkers (vaak home made!)
  • mini goodiebag

De workshops zijn op inspirerende locaties door het land.

Heb je een ticket gekocht? Dan krijg je direct de bestelbevestiging in je inbox. Een week voorafgaand aan de workshop krijg je een voorpretmail met laatste details en routebeschrijving naar de locatie.

Tip: wacht niet te lang met het bestellen van een ticket. Er is beperkt plek en vol = vol.

Dit zeggen anderen over de workshop Stipstijl:

We zijn nu verslaafd

Samen met m’n moeder en tante heb ik pas een workshop gevolgd bij Maak in Rotterdam. En ja, we zijn nu verslaafd. Het was een ontzettend fijne en leerzame workshop waarbij Nienke heel duidelijk en rustig alles uitlegt en gerust nog 10x bij je langskomt als je niet meer weet wat je moet doen, maar je ook heerlijk je eigen gang kan gaan. Bedankt voor alle inspiratie en deze leuke nieuwe hobby!
Astrid Schaar-Hersbach

Ondanks de grote groep heeft Nienke persoonlijke aandacht

Gisteren de Stipstijl workshop in Haarlem gevolgd en wat was het geweldig! Ondanks de grote groep heeft Nienke persoonlijke aandacht en na een zeer duidelijke uitleg kon iedereen aan de slag met haar kunstwerk onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Enorm blij met het resultaat! En de waarschuwing vooraf was geheel terecht, we hebben het #stipstijlvirus gekregen!
Liza Buchner-Alders

Zo leuk om te zien hoe iedereen met dezelfde materialen zoveel verschillende dingen maakt

Zelf al een tijdje in bezit van boek en stipbenodigdheden en zelf ook al wat gestipt. Gisteren heb ik toch een workshop gevolgd om de tips en tricks te krijgen die ik nodig had. Wat een fijne workshop!! Zo leuk om te zien hoe iedereen met dezelfde materialen zoveel verschillende dingen maakt, en allemaal prachtig. Nienke legt het rustig uit en helpt je waar nodig. Echt een aanrader. Nienke bedankt! Enne, gelukkig dat ik het recept van de caramelbollen niet heb. Wat waren die lekker zeg!
Petra Altena-Voorhorst

Het stippen is nu nog leuker!

Afgelopen week heb ik de workshop gevolgd in Eindhoven. Super leuk!! Het boek van Nienke had ik al gelezen, maar het was fijn om alles ook eens uit haar mond te horen. Ook had ik thuis al wat geoefend, maar ik heb zo veel geleerd van de workshop, fijn om mee te nemen. Het stippen is nu nog leuker! Het was ook erg gezellig; we kregen allerlei lekkers, dus een echt avondje uit! Het resultaat van de stipwerkjes was ook echt heel leuk. Nadien nog wat handige dingen kunnen kopen en wat niet voorradig was, werd snel en goed thuisbezorgd! Erg gaaf om zo’n pakketje te ontvangen: een kadootje Nienke, heel erg bedankt!
Maartje Bellos-Bierens

ONLINE BASISCURSUS STIPSTIJL

Wellicht ben je niet in de gelegenheid om een fysieke workshop Stipstijl te volgen, bijvoorbeeld omdat het niet uitkomt in jouw agenda, de reisafstand te ver is of omdat er geen kaartjes meer beschikbaar zijn. Of misschien vind je het gewoon fijn om in je eigen tijd, je eigen tempo en op je eigen plek te leren stippen.

Volg dan mijn online basiscursus! Aan de hand van duidelijke videolessen leer ik je alles over de techniek, materialen en stippatronen maken. Ook stippen we samen een compleet bordje. Je krijgt 100 dagen toegang tot een exclusieve leeromgeving en kunt de cursus zo vaak volgen als je wilt. Goed om te weten; de cursus heeft nu tijdelijk een flinke korting.

Lees hier meer over de online cursus en de aanbieding.

Nieuwe workshops

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe workshops? Schrijf je dan in voor mijn mailinglijst en word gratis VIP stipster. De workshops zitten vaak in no-time vol. Het is dus raadzaam om te zorgen dat je op deze mailinglijst staat!