Workshops stippen van Stipstijl 

Stipstijl workshop in Nijmegen, Veenendaal en Amsterdam

Het is even geleden en oh, wat kijk ik er naar uit; er kunnen weer fysieke workshops Stipstijl gegeven worden. YIEHA! Op woensdag 8 juni begint de eerste Stipstijl workshop in Nijmegen. Jij kan er nog bij zijn! Er zijn nu nog een paar plekken beschikbaar.

Ik heb er zoveel zin in. Heerlijk om een creatieve avond uit te organiseren en mensen persoonlijk te laten zien hoe leuk en eenvoudig het stippen is. Er zijn nu 3 workshops Stipstijl gepland centraal in het land gelegen.

Basisworkshop Stipstijl

Ben je benieuwd waarom zoveel mensen het #stipstijlvirus hebben? Of heb je alle materialen in huis maar vind je het spannend om te beginnen met stippen. Misschien is het voor jou even geleden dat je gestipt hebt en kan je een opfriscursus gebruiken. Of heb je gewoon zin in een gezellige creatieve avond uit? Dan is mijn basisworkshop écht iets voor jou!

Na de basisworkshop:

✓ weet je welke materialen fijn zijn om mee te stippen en hoe je geschikt keramiek herkent
✓ weet je hoe je een stippatroon opbouwt en correcties maakt
✓ kan je vol vertrouwen je eigen keramiek omtoveren tot unieke stipkunst
✓ heb je genoeg tips en inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan
✓ ga je met mooi handbeschilderd bordje naar huis
✓ heb je wellicht een nieuwe hobby

Wees gewaarschuwd: stippen is verslavend leuk!

Workshop voor gevorderden

Heb je al stipervaring en wil je

✓ alles weten over het stippen op bolle voorwerpen
✓ meer technieken ontdekken zoals verdeling van 6-en maken en variaties in het opvullen
✓ leren hoe je zelf kleuren mengt
✓ meer inspiratie voor stipmogelijkheden
✓ mijn toptips voor het maken van kleurencombinaties 

Volg dan een workshop voor gevorderden op 21 juni in Veenendaal. Tijdens deze workshop is de groep iets kleiner en hebben we meer tijd dan bij een basisworkshop.

Workshops Stipstijl samengevat

✓ De workshop is altijd tot in de puntjes verzorgd. Het is écht een avond uit.
✓ Leer hoe leuk en onspannend het is om je keramiek om te toveren tot gave stipkunst.
✓ Uitgebreide uitleg over de techniek en materialen en kleuradvies.
✓ Persoonlijk advies.
✓ Aan het eind van de workshop heb je een uniek product met de hand beschilderd.

Uiteraard maak ik van deze eerste workshops een extra feest. Hier wil je bij zijn! Ook een aanrader om de workshop samen met je moeder, zus, vriendin, dochter, collega (etc.) te volgen.

Wat is inbegrepen:

 • gebruik van alle verf en materialen
 • keramiek (bij basisworkshop keuze uit verschillende laagdrempelige vlakke voorwerpen. Bij workshop voor gevorderden een mok.)
 • hand-out met toptips zodat je thuis ook aan de slag kan gaan
 • korting op aanschaf van Stipstijl producten
 • koffie, thee, sap en lekkers (vaak home made!)
 • mini goodiebag

Kosten:
De prijs van de workshop verschilt per editie.

De workshops zijn op inspirerende locaties door het land.

Tip: wacht niet te lang met het bestellen van een ticket. Er is beperkt plek en vol = vol.

 • Workshop Nijmegen 8 juni 2022

  45,00
  meer info
 • Workshop Veenendaal 21 juni 2022

  54,00
  meer info
 • Workshop Amsterdam 28 juni 2022

  45,00
  meer info

ONLINE BASISCURSUS STIPSTIJL

Wellicht ben je niet in de gelegenheid om een fysieke workshop Stipstijl te volgen, bijvoorbeeld omdat het niet uitkomt in jouw agenda, de reisafstand te ver is of omdat er geen kaartjes meer beschikbaar zijn. Of misschien vind het gewoon fijn om in je eigen tijd, je eigen tempo en eigen plek te leren stippen.

Volg dan mijn online basiscursus! Aan de hand van duidelijke videolessen leer ik je alles over de techniek, materialen en stippatronen maken. Ook stippen we samen een compleet bordje. Je krijgt 100 dagen toegang tot een exclusieve leeromgeving en kunt de cursus zo vaak volgen als je wilt. Goed om te weten; de cursus heeft nu tijdelijk een flinke korting.

Lees hier meer over de online cursus en de aanbieding.

Reacties op fysieke workshops

We zijn nu verslaafd

Samen met m’n moeder en tante heb ik pas een workshop gevolgd bij Maak in Rotterdam. En ja, we zijn nu verslaafd. Het was een ontzettend fijne en leerzame workshop waarbij Nienke heel duidelijk en rustig alles uitlegt en gerust nog 10x bij je langskomt als je niet meer weet wat je moet doen, maar je ook heerlijk je eigen gang kan gaan. Bedankt voor alle inspiratie en deze leuke nieuwe hobby!
Astrid Schaar-Hersbach

Ondanks de grote groep heeft Nienke persoonlijke aandacht

Gisteren de Stipstijl workshop in Haarlem gevolgd en wat was het geweldig! Ondanks de grote groep heeft Nienke persoonlijke aandacht en na een zeer duidelijke uitleg kon iedereen aan de slag met haar kunstwerk onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Enorm blij met het resultaat! En de waarschuwing vooraf was geheel terecht, we hebben het #stipstijlvirus gekregen!
Liza Buchner-Alders

Zo leuk om te zien hoe iedereen met dezelfde materialen zoveel verschillende dingen maakt

Zelf al een tijdje in bezit van boek en stipbenodigdheden en zelf ook al wat gestipt. Gisteren heb ik toch een workshop gevolgd om de tips en tricks te krijgen die ik nodig had. Wat een fijne workshop!! Zo leuk om te zien hoe iedereen met dezelfde materialen zoveel verschillende dingen maakt, en allemaal prachtig. Nienke legt het rustig uit en helpt je waar nodig. Echt een aanrader. Nienke bedankt! Enne, gelukkig dat ik het recept van de caramelbollen niet heb. Wat waren die lekker zeg!
Petra Altena-Voorhorst

Het stippen is nu nog leuker!

Afgelopen week heb ik de workshop gevolgd in Eindhoven. Super leuk!! Het boek van Nienke had ik al gelezen, maar het was fijn om alles ook eens uit haar mond te horen. Ook had ik thuis al wat geoefend, maar ik heb zo veel geleerd van de workshop, fijn om mee te nemen. Het stippen is nu nog leuker! Het was ook erg gezellig; we kregen allerlei lekkers, dus een echt avondje uit! Het resultaat van de stipwerkjes was ook echt heel leuk. Nadien nog wat handige dingen kunnen kopen en wat niet voorradig was, werd snel en goed thuisbezorgd! Erg gaaf om zo’n pakketje te ontvangen: een kadootje Nienke, heel erg bedankt!
Maartje Bellos-Bierens