Pikinini Party – download hier het gratis patroon

Als traktatie voor mijn verjaardag ontwierp ik een leuk mini-patroon: Pikinini Party. De naam van het patroon, Pikinini, komt uit Papoea-Nieuw-Guinea, waar ik 2,5 jaar heb gewoond. Het betekent ‘kind’. Eigenlijk wilde ik het woordje ‘klein’ in Tok Pisin (zo heet de taal) gebruiken, maar dat is “liklik”. En dat geeft toch een vreemde indruk als je daar het woord Party achter plaatst…

Hoe dan ook, in 8 stappen maak je met patroon Pikinini Party een feestelijk bordje, vrolijk kaartje of persoonlijk kadolabel.

 

Maar daar bleef het niet bij… Dit patroon vormde de basis voor de Stipstijl ontwerpwedstrijd. Alle stippers werden uitgenodigd om dit patroon verder uit te werken.

Stipstijl ontwerpwedstrijd

In juni 2024 was de Stipstijl ontwerpwedstrijd. De opdracht: ‘ontwerp een nieuw patroon op basis van Pikinini Party’. Deelnemers konden ervoor kiezen om er geen nieuwe basisstippen bij te zetten, en alleen maar verdiepingsstippen te plaatsen. Het patroon mocht ook verder uitgebreid worden.

Tientallen inzendingen kwamen binnen. De één nog verrassender dan de ander. Ik heb genoten van alle reacties en stippers hebben het mij echt moeilijk gemaakt om te kiezen! Iedereen heeft tijd en liefde in het ontwerp gestoken.

Hoewel ik even getwijfeld heb, kon er toch echt maar één de winnaar zijn. Dat is Sheila geworden!

 

“Wat voel ik mij super vereerd en blij om de winnaar te zijn van deze Stipstijl ontwerpwedstrijd! Dat had ik echt nóóit verwacht, want er zijn zoveel enthousiaste Stipstijl fans. Ik word er gewoon een beetje verlegen van ;-).

 

Op basis van het Stipstijl patroon Pikinini Party heb ik een ontwerp gemaakt dat verwijst naar de betekenis van het woord Pikinini en dus zie je ‘blije poppetjes’ in mijn patroon terugkomen. Heel graag wil ik Nienke en het hele team van Stipstijl ontzettend bedanken voor de liefde en energie die ze in dit project hebben gestopt. Jullie zijn toppers!

 

Het patroonboekje is zo tof geworden en ik ben er best een beetje trots op. Ik kan alleen maar hopen dat de andere Stipstijl fans ook enthousiast worden van dit ontwerp en ik ben super nieuwsgierig naar de resultaten. Ik wens iedereen heel veel stipplezier.

Met lieve groet, Sheila”

Winnend ontwerp: Pikinini Bonus

Met dit nieuwe Stipstijl patroon stip je in een mum van tijd een superleuk bord van minimaal 15 cm met een verrassend patroon.

Het patroonboekje bevat uitgebreide stap-voor-stap uitleg met tekst en duidelijke illustraties én handige tips.

Het is geprint op A5 formaat, full colour op mooi stevig papier.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.