Pébéo verfvariaties voor boek Stippen. & kleur

 In mijn tweede boek Stippen. & kleur (dat in de Bestseller top 60 terecht kwam!), vind je 10 patronen voor zowel de beginnende stipper als voor de meer ervaren stipfan. Het boek leert je ook álles over kleurcombinaties bedenken, verf mengen en je eigen stijl vinden.

In 2020, toen ik dit boek schreef, kon ik echter nog niet vermoeden dat Royal Talens porseleinverf van Amsterdam Porcelain vanaf 2021 niet meer zou produceren. Wat was dat even balen! Want veel van de gebruikte kleurencombinaties in het boek heb ik gemaakt op basis van deze verf.  

Na even treuren ging ik op zoek naar passende alternatieven: er zijn immers meer producenten die porseleinverf in prachtige kleuren maken. Ik schreef eerder al een blog over Pébéo porseleinverf, dat je inmiddels met ruim 50 kleuren in mijn webshop vindt.

Alleen is het nog niet zo eenvoudig om de genoemde kleuren uit mijn boek na te maken zonder te juiste verhoudingen en kleurnummers van Pébéo te weten. Gelukkig was daar teststipper Karin! Zij reproduceerde 10 kleurencombinaties uit het boek Stippen. & kleur. Ze heeft uren, zo niet dagen lang, met heel veel plezier verf gemengd en van alles getest om exact dezelfde kleur te krijgen als de patronen in het boek. Dat is gelukt! Je snapt dat ik Karin enorm dankbaar ben dat ze dit voor mij en voor de hele stip community heeft gedaan.

Deze verfhoudingen en kleurcodes vind je nu in het bonusdeel op mijn website www.stipstijl.nl/extra. Gebruik de speciale code uit in het boek Stippen. & kleur om toegang te krijgen tot deze pagina. #hetkomtgoed

Door dit boek kan ik weer vol plezier kleuren kiezen en zelfs maken!

Het eerste boek van Nienke heb ik ook, met daarin de basis. Maar waar ik tegenaan liep was de kleurkeuze van de verf. Door dit boek kan ik weer vol plezier kleuren kiezen en zelfs maken! De patronen in het boek tillen je stipkunsten naar een nóg hoger level. Door de boeken van Nienke voel ik me een ware kunstenaar in mijn eigen atelier (lees; woonkamer).

Vicky

Over het boek Stippen. & kleur

 

Vind jij het ook lastig om de kleuren te kiezen voor je nieuwe stipwerk? Want welke kleuren passen nou echt mooi bij elkaar en hoe maak je deze kleuren dan? En hoe vind je hierin je eigen stijl? Dan is mijn boek Stippen. & kleur echt iets voor jou! Dit boek bevat een schat aan informatie over kleur. Of je nu van rustige tinten houdt of blij wordt van felle kleuren, ik leer je hoe je keramiek eenvoudig omtovert tot unieke cadeautjes en eyecatchers voor in je huis.

Het boek kost €22,50 en zit vol patronen voor zowel de beginnende stipper als voor de meer ervaren stipfan en bevat boordevol praktische tips, nieuwe tricks en veel inspiratie. De mogelijkheden zijn eindeloos.

In 144 pagina’s verklap ik nog meer stipstijlgeheimen. In het boek zit ook een speciale toegangscode voor gratis bonusmateriaal op mijn website.

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.