MIJN FAVORIET: CAESAR SALADE

Ingrediënten
(voor 2 personen)

 

  • 1 krop Romanasla, wat veldsla en / of verse spinazie is ook lekker
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 hand Parmazaanse kaas, vers geraspt
  • 1 sneetje brood, het liefst niet helemaal vers
  • scheutje Caesar Salad dressing, ik gebruik Cardini’s Original caesardressing maar er zijn ook andere merken beschikbaar. De dressing kun je ook zelfmaken, maar daar heb ik geen recept van.
  • handje pijnboompitten, geroosterd
  • halve courgette
  • hand doperwten, optioneel
  • 3 ansjovisjes 3, optioneel
  • 2 repen gebakken ontbijtspek, optioneel

    Deze salade is zó eenvoudig en lekker om te maken. Elke hap die je neemt, proef je weer iets anders. Heerlijk!

    Het lekkerst is het om de salade gelijk te eten als je het hebt gemaakt. Dan zijn de croutons nog lekker knapperig.

    Zo maak je het:

    Gril de courgette kort, rooster de pijnboompitten, bak de ontbijtspek uit en kook de eieren en de doperwten, als je die gebruikt.

    Maak de croutons door het brood in blokjes van ca. 2 cm te snijden. Bak deze in een pan met wat olijfolie op laag vuur. Ik doe vaak wat knoflook, zout en italiaanse kruiden erbij.

    Laat alle warme ingrediënten afkoelen. Was de sla en scheur dit in hapklare stukken.

    Doe de sla, stukje gegrilde courgette, doperwten, en stukje spek in een grote schaal. Meng dit met een scheutje Caesar saladdressing.

    Snij de ei in vieren en ansjovis in kleine stukjes. Deel dit over de salade. Doe de croutons erover, rasp de Parmazaanse kaas erover en maak af met nog een beetje dressing en de pijnboompitten.