TARTA DE CHOCOLATE MET ZEEZOUT ala 123 Olé

Ingrediënten

  • 240 g pure chocolade (70%)
  • 200 gr kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 240 g roomboter
  • 50 g pure cacaopoeder, ongezoet
  • wat zoutvlokken
  • eventueel aalbessen, poedersuiker en rozenblaadjes om de taart mee te decoreren
  • Ook nodig: ronde taartvorm

Pas mocht ik voor de 10e keer de Stipstijl reis bij de B&B van Debbie in Spanje organiseren. Je kunt haar kennen van het populaire TV programma B&B Vol Liefde.

Bij hoge uitzondering mag ik van Debbie het recept met je delen van de beroemde tarte de chocolate met zeezout.

Geen enkele stipreis in Spanje gaat voorbij zonder dat deze verrukkelijke taart, gemaakt door Begoña, de huiskokkin van 123 Olé, wordt geserveerd. Altijd gevolgd door veel “ooh’s” en “ahh’s”, en daarna een moment van pure stilte.

Zo maak je de taart:

Verwarm de oven tot 160-180*C.

Vul een pan met 5 cm water, zet een kleinere pan of een metalen kom erin en vul met de kleingesneden boter en chocolade. Laat au bain-marie smelten, zachtjes dus, terwijl je af en toe roert totdat het een crème is.

Vet de vorm in met een beetje boter en een snufje chocoladepoeder. Schud zodat overal wat poeder komt te liggen.

Meng in een kom de eieren, de suiker en de chocoladepoeder doen en klop tot het een romig mengsel is. Lamme arm? Mooi, dan is het genoeg geweest.

Voeg de warme chocoladeboter bij het romige eierenmengsel, roer flink. Stort het mengsel in de taartvorm, en besprenkel her en der met wat zoutvlokken.

Zet de taart 40 minuten in de oven. Hij is klaar als hij een beetje begint te scheuren. Een satéprikker moet er niet helemaal droog uitkomen maar en klein beetje nattig.

TIP: Serveer deze spectaculaire chocoladetaart met een bolletje fris en fruitig ijs. Als je hem decoreert met besjes, poedersuiker, eetbare bloemen of rozenblaadjes – leef je vooral lekker uit – zet je een beeldschoon dessert op tafel.

Boekentip

Ontdek de sprankelende wereld van Debbie in Spanje. In het boek deelt ze voor het eerst haar levensverhaal, van haar beginjaren tot haar succesvolle carrière als tv-producent, en uiteindelijk haar gedurfde stap naar een nieuw leven aan de zonnige Costa Brava. Ook vertelt Debbie over haar romantische avontuur op televisie, waar ze haar hart verloor aan Paul.

Dit kleurrijke boek staat vol met inspiratie, tips en favorieten. Met haar lievelingsrecepten, stylingtips en de beste plekjes aan de Costa Brava – van brocantemarkten tot restaurants. Dit alles overgoten met humor en een knipoog. Met dit boek haal je een stukje inspiratie van Debbie in huis.

Aanrader! Het boek kunnen je hier bestellen.