Geen producten in je winkelwagen
Ingrediënten
bodem:
- 140 gr zelfrijzend bakmeel
- 180 gr bruine basterdsuiker
- 125 gr roomboter
- 100 gram geraspte kokos
karamel:
- 395 ml gecondenseerde melk
- 2 eetlepels schenkstroop
- 30 gr roomboter
topping:
- 200 gr pure chocola
- 100 gr witte chocola
Zo maak je het:
Bodem: Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 125 gram boter zacht in een pan. Meng meel, suiker, kokos en gesmolten boter en doe dit in een ingevette ovenschaal of op een bakblik. Je kunt ook siliconen vormpjes gebruiken. Druk goed aan en zorg dat de bodem ca. 0,5 tot 1 cm dik is. Bak 10 minuten in de oven.
Karamel: Doe de gecondenseerde melk, schenkstroop en de overgebleven boter in een pan en warm dit op. Zet het vuur lager zodra het begint te koken en roer de karamel 5 minuten door.
Haal de bodem uit de oven, verdeel de karamel erover en bak dit 10 minuten in de oven. Laat het daarna iets afkoelen.
Smelt de chocola au-bain-marie en verdeel dit over de koek. Eerst puur en daarna swirls van witte chocola.
Met dit recept maak je circa 30 koekjes, afhankelijk hoe groot je ze snijdt.