MONCHOUTAART MET WITTE EN PURE CHOCOLADE

Ingrediënten

  • 1 pak kandijkoeken (260 gr AH)
  • 150 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr MonChou (die kleine rechthoekige pakjes)
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 blik kersen
  • 100 gr pure chocolade
  • 50 gr witte chocolade

    Zo maak je het:

    ○ BODEM

    Beleg de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier. Maak de kandijkoeken fijn, in een keukenmachine of met behulp van een pureestamper. Smelt de boter in een pan en voeg de koekkruimels toe. Ik vind het niet erg als hier af en toe een wat groter stukje koek tussen zit. Verspreid dit mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Zet het in de vriezer.

    Smelt de pure chocolade; au bain-marie of in een magnetron. Haal de koekjesbodemuit de vriezer en verdeel de gesmolten chocolade over de bodem. Doe de bodem in de koelkast.

    ○ VULLING

    Doe de suiker en MonChou in een schone kom. Mix dit goed glad door elkaar met een mixer. Klop in een andere schone kom de slagroom stijf . Voeg de slagroom toe aan het MonChou mengsel en mix dit goed door.

    Haal de bodem uit de koelkast en doe het mengsel er op. Zet het weer terug in de koelkast en laat dit minimaal 2 uur staan, zodat de vulling en bodem van de taart goed stevig wordt.

    ○ TOPPING

    Open het blik met kersen en verdeel dit over de taart, vlak voordat je het gaat serveren. Strooi wat witte chocolade (druppels of kleine stukjes) over de kersen, en eventueel wat chocolade crispbollen, en geniet van de heerlijke taart!

    Alle credits voor dit recept gaan naar mijn lieve schoonzus Jacoline, die ook vaak meehelpt met activiteiten voor Stipstijl. De toevoeging van chocolade komt van mij, want hey, een taart met chocolade is net even wat feestelijker.