NOEDELSALADE MET ZALM, AVOCADO EN MANGO

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • ca. 175 gr. volkoren noedels
  • 2 zalmmoten
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 grote wortel
  • sla; bijvoorbeeld romeinse / ijsberg / veldsla of rucola
  • 1 hele komkommer
  • 1 lente-ui
  • sap van halve limoen
  • beetje washi-mayo
  • handje gefrituurde uitjes

Optioneel:

  • 0.5 cm vers gesneden gember
  • kwart verse rode chilipeper
  • handje verse koriander
  • zwarte sesamzaadjes

Zo maak je het:

Kook de noedels volgens de beschrijving, giet af en doe in een grote schaal of kom. Grill de zalm, laat iets afkoelen en pluk in stukjes. Snijd mango, avocado en komkommer in blokjes en de lente-ui fijn. Schuur de sla en rasp de wortel.

Doe alle ingrediënten bij de noedels en besprenkel met sap van limoen en een beetje wasabi mayo. Strooi gefrituurde uitjes erover en genieten maar!

Je kunt de noedels ook weglaten en dan in plaats van de gefrituurde uitjes versnipperde taco chips er overheen strooien. En heb je geen lente-uit in huis? Gebruik dan een halve rode ui. Als je ervan houdt, kun je nog verse koriander, gember, rode peper en geroosterde sesamzaadjes over de salade doen.

 

Deze salade is ook heerlijk als de noedels en zalm al zijn afgekoeld. Handig als maaltijd als wanneer mensen op verschillende tijden eten, bijvoorbeeld vanwege sporttraining.