Een beetje bijzonder hè, dat je hier ook recepten kunt vinden? Als je me een beetje kent weet je dat lekker eten en mensen verwennen bij me hoort. Daarom dus ook hier. Hier lees je hoe je zelf die lekkere dadelbolletjes en kokoslimoenkoek uit mijn boek maakt. Eet smakelijk!

KOKOSLIMOENKOEKJES

Ingrediënten
(circa 16 koekjes)

  • 1 mok bloem
  • 1 mok suiker
  • 1 mok geraspte kokos
  • 1 ei
  • 125 gram (room)boter
  • sap van 1 halve limoen en wat rasp van de schil

Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten met je handen. Vet een boterkoekblik in. Ik gebruik zelf een vierkant blik van 23 x 23 cm met uitneembare bodem. Druk het deeg erin. Maak mooie lijntjes met een vork. Bestrijk met wat ei of koffiemelk. Bak het circa 15 minuten op 220°C en snijd de koek als hij nog warm is.

Je kunt het deeg natuurlijk ook met een ronde (of andere) vorm uitsnijden.

DADELBOLLETJES

Ingrediënten
(circa 25 bolletjes)

  • 250 gram roomboter
  • 150 gram bruine
    basterdsuiker
  • 1 eitje
  • 2 eetlepels schenkstroop
  • 500 gram zachte dadels
    (ontpit en in stukjes)
  • 1 rol Maria biscuitjes
    (in stukjes van ong. 1 cm)
  • 1 handje wal- en/of
    pecannoten fijngemaakt
  • Kokosstrooisel als
    garnering, indien gewenst

Zo maak je het:

Smelt de boter zacht in een pan. Voeg suiker toe en roer het mengsel goed door zodat de suiker oplost. Klop het ei en de schenkstroop in een apart kommetje en doe ze samen met de dadels in de pan. Kook dit 5 minuten zachtjes door terwijl je roert.

Zet het vuur uit en schep de koekjes en noten goed door het mengsel. Laat het geheel wat afkoelen zodat je het kan kneden in je hand. Het snelst gaat dit als je het spreidt over een bakplaat.

Kneed bolletjes van circa 4 cm doorsnee. Rol ze eventueel door de kokos. Leg de bolletjes los van elkaar op een bord en laat ze ongeveer anderhalf uur afkoelen in de koelkast.

Stippen. hét boek om zelf stippatronen te maken is uit! Bestel het nu! Sluiten