Samenwerking pipoos X Stipstijl

Toen ik in 2003 als hobby begon met stippen, kon ik niet bedenken dat zoveel mensen ook het #stipstijlvirus zouden krijgen én ik er zelfs onze hypotheek mee kan betalen. Gaandeweg groeide mijn wens om ondernemer te worden. In 2018 zegde ik mijn baan bij goed doel VSO op en sindsdien is Stipstijl enorm ontwikkeld.

Waar ik begon met zelf houten stipstokjes zagen in onze schuur en sjablonen stuk-voor-stuk handmatig uit papier ponsen, startte ik in 2019 een eigen productlijn. Hoge kwaliteit stipstokjes en sjablonen die het stippen net wat mooier en makkelijker maken, die in Nederland worden gemaakt. Ik begon heel klein hoor maar had wél een Big Hairy Audacious Goal: om ooit mijn producten in een vestiging van pipoos, de grootste hobby winkelketen van Nederland met ook een paar mooie winkels in België, te zien liggen.
Je kunt je vast voorstellen hoe blij ik was toen ik een eerste inkooporder van hen kreeg en even later met eigen ogen mijn producten in de winkel zag liggen!

Inmiddels werk ik een paar jaar met plezier samen met pipoos. Zij kopen producten bij mij in en ik help hen af en toe met promotie. Geregeld krijg ik foto’s van vrienden en familie maar ook Stipstijl-supporters toegestuurd dat zij mijn producten in de etalage, nieuwsbrief of winkel hebben gespot. Zo leuk dat ze zo meeleven!

Dit voorjaar mocht ik exclusief voor pipoos twee nieuwe starters pakketten voor stippen op papier samenstellen. Ik vroeg Ronnie, Category Manager bij pipoos, wat hij van het stippen vindt en welke ontwikkelingen hij ziet. In deze blog lees je een kort interview.

Ontspannende en orginele hobby

“Wat in 2019 begon als een interessante nieuwe hobby, is uitgegroeid tot een begrip binnen onze collectie. We schuiven Stipstijl dan ook graag naar de voorgrond wanneer er vraag is naar een originele bezigheid, omdat we weten dat er een goede basis beschikbaar is.

Dankzij de heldere uitleg in de verschillende Stipstijl boeken en de handige kunststof stipstokjes en duurzame sjablonen, sturen we mensen met een compleet verhaal op pad. Bovendien hebben we gemerkt dat men de laatste jaren steeds meer is gaan letten op de positieve uitwerking van knutselen: je onthaast, gunt jezelf tijd en rust en maakt iets waar je nog jaren trots op kunt zijn. Dat is goed voor je mentale gezondheid. Hier sluit Stipstijl naadloos bij aan en dat wordt door pipoos gewaardeerd.

De stap om de collectie en focus van Stipstijl uit te breiden met Hobbylak acrylverf en het stippen op papier is voor pipoos een interessante ontwikkeling.

“Wij waren al veel langer fan van de fijne Hobbylak van ons moederbedrijf Panduro en zijn dan ook erg blij dat we deze voorliefde nu kunnen delen met Nienke en haar volgers. Stippen op papier is zo mogelijk nóg laagdrempeliger dan op servies en daarmee voor een grotere groep mensen geschikt. We hopen met de uitgebreide nieuwe pakketten van Stipstijl dan ook nóg meer mensen aan het stippen te krijgen, want we gunnen iedereen het plezier en de ontspanning van deze verslavende bezigheid!”

“Wow, ik loop net door de pipoos in Zaandam en ze hebben er heel veel stipspullen en je boeken. Zo leuk! Ik heb nog nooit gestipt maar vind het zo gaaf om te zien en hier te ontdekken.”

DIY startpakketten – stippen op papier

Benieuwd naar de nieuwe pakketten? Klik op de afbeelding om ze bij pipoos te bekijken of te bestellen.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.