Samenwerkingen

Maatschappelijk betrokken zijn en een bijdrage leveren aan een betere wereld, dat vind ik belangrijk. Het zit al mijn hele leven in mij. Zo liep ik als kind geregeld rond met de collectebus voor een goed doel. Ik vond het ook geen punt om 2,5 jaar in Papoea-Nieuw-Guinea voor een lokaal salaris te werken om de positie van mensen met een handicap te verbeteren. 

Jaren heb ik een gave baan gehad bij stichting VSO. In mijn functie bracht ik verhalen over de noodzaak en effect van kennisdelen vanuit Azië en Afrika naar Nederland. Ik combineerde het destijds met Stipstijl, gaf af en toe workshops en had nog geen webshop.

Toen ik in 2018 mijn baan opgaf om volledig voor Stipstijl te gaan, wist ik nog niet goed hoe ik met mijn eigen bedrijf een bijdrage kon leveren. Gaandeweg leerde ik dat het stippen veel mensen iets goeds brengt, soms zelfs hoop en troost. Dat geeft veel voldoening.

Stippen voor het goede doel

Inmiddels zijn er een aantal Stipstijl patronen gekoppeld aan goede doelen zoals Stichting Kinderdiabetes, KWF, Stichting Ushersyndroom en Amnesty International. Van elk verkocht patroon doneer ik 1 euro. Benieuwd waarom ik deze doelen gekozen heb en welke patronen gekoppeld zijn? Lees het hier.

Samenwerkingen

Daarbij heb ik ontdekt hoe goed het is om te samenwerken met bedrijven die mensen in dienst hebben met grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt . Er wordt geweldig werk door hen gedaan.

Als je een bestelling plaatst in mijn webshop, dan wordt dit ingepakt en verzonden door medewerkers van Scalabor in Arnhem. Ze hebben instructies gekregen hoe ik wil dat klanten de producten ontvangen. Verwacht een feestje bij het openmaken. Bij Scalabor is ook het Stipstijl magazijn en worden verschillende producten samengesteld, zoals stipstokjes en de D.I.Y. pakketten.

Als ik door dit magazijn loop, voel ik me zo trots en dankbaar. Ik sta altijd stil hoe ik jaren geleden begon; aan de eettafel op een flatje 4 hoog, stippend met spijkers uit de schuur. Later hielpen Remco en mijn familie mee om producten voor Stipstijl te maken. Mijn schoonzus Jacoline heeft zelfs een tijd een kamer in haar huis opgeofferd om de start van de webshop te kunnen realiseren. Door de samenwerking met Scalabor is er voldoende ruimte voor Stipstijl om te blijven groeien.

Ik werk ook samen met Siza, een dagbestedingslocatie voor mensen met een beperking. Hier worden de sets met Stipstijl-sjablonen ingepakt door Angela en Isabelle. Ze zijn groot Stipstijlfan geworden, doen hun werk geweldig en vinden het erg leuk. 

Een kijkje achter de schermen

Hieronder krijg je een kijkje achter de schermen.
Je ziet het magazijn in Scalabor en Angela en Isabelle die bij Siza sjablonen inpakken.