Stiptip: Stippen tijdens zomerse temperaturen

Yieha, het is zomer! Vandaag raakt de thermometer zelfs net iets boven de 30 graden. Ik heb dan ook al een paar van deze vragen in mijn inbox gekregen: “Stippen tijdens zomerse temperaturen, kan dat?” Tijd om hier een blog over te schrijven.

Om gelijk antwoord te geven op deze vraag: JA dat kan!

Ik heb gestipt tijdens Nederlandse hitte golven, tijdens stipreizen in Spanje, op vakantie in Frankrijk maar ook in het tropische Papoea-Nieuw-Guinea en in Sri Lanka.

Ik geniet enorm van stippen in onze tuin. Het allerliefst stip in buiten onder de luifel van onze camper, aan een campingtafeltje, met mijn blote voeten in het gras of zand en met uitzicht op mijn man en kids. Intens genieten is dat!

Gelukkig hoef je dus niet te wachten totdat het weer herfst of winter is, als je het #stipstijlvirus hebt. Stippen is een hobby die je het hele jaar door kunt doen!

Is het zomers warm en wil je gaan stippen? Let dan even op deze punten:

  • Als de verf te warm wordt, drogen de stippen wel snel maar ook minder mooi op. Boven de 25 graden wordt het wat uitdagender. Zorg dan dat je op een koelere plek stipt.
  • Stip in de schaduw en niet in de felle warme zon. Als verfpotjes te warm worden, droogt de verf sneller in. Dit stipt minder prettig en je stippen worden minder mooi.
  • Een fijne buitentemperatuur om te stippen is rond de 20 graden. Deze warme dagen kan je dus óf lekker vroeg in de ochtend óf s’ avonds als het afgekoeld is buiten stippen. Binnen is altijd wel een koel plekje vinden om ook overdag te stippen.
  • Zet geen ventilator direct op je stipwerk. Het kan natuurlijk wel lekker op je gezicht of in je rug.
  • Stip je buiten? Zorg dan dat er geen stuifmeel, stof, zand of beestjes in de natte verf kunnen opdrogen.

Ik ga op vakantie en neem mee…

Stippen kan op veel plekken. In je achtertuin maar ook in de jungle, zoals ik deed. Je hoeft geen koffers vol materiaal mee te nemen. In deze deze blog lees je hoe je met weinig materialen toch fijn kan stippen. En om te voorkomen dat je iets vergeet bij het inpakken, heb ik een handige ‘Stippen paklijst’ voor je gemaakt.

Stipstijl_Nienke_van_der_Zwan_diy_inspiratieschrift

Wil je meer tips over het stippen?

Ik hoop dat je veel hebt aan deze blog en dat je geniet van stippen deze zomer.

Wil je meer handige tips over de stiptechniek en zelf oefenen aan de hand van een werkboek? Dan is het Stippen. d.i.y. Inspiratieschrift écht iets voor jou!

Hierin kan je eindeloos oefenen, nieuwe patronen stippen en inspiratie verzamelen. Je leert de basistechniek, gaat aan de slag met meer dan 30 opdrachten en je maakt toffe goodies. De opdrachten zijn voor elk niveau en geven je veel nieuwe inzichten. Super leuk voor deze zomer(vakantie)!

Het schrift kost € 15. Inclusief toegang tot bonusdeel op mijn site met extra tips.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.