Stipstijlreis naar Spanje

Stipstijl_Nienke_van_der_Zwan_diy_inspiratieschrift

Mijn lichaam is geland. Mijn hoofd nog niet… Ik ben nét teruggekomen van de Stipstijlreis naar Spanje. Na de vorige editie in september 2019 hebben de StipSterren nu zo’n twee jaar voorpret gehad. Het was het wachten meer dan waard! We zaten een paar dagen in een creatieve én culinaire bubbel in een unieke Bed & Breakfast vlakbij Girona. Wat nu nog overblijft zijn onvergetelijke herinneringen, prachtig stipwerk, veel inspiratie en wat extra kilo’s 😉 

De reis duurde 4 dagen. Zelf was ik één week weg. Toch voelde het als een maand. In de positieve zin hè! Lange dagen met veel verschillende nieuwe belevenissen geven dat gevoel.

Misschien heb je online een beetje meegenoten. Ik heb via Instagram Stories bijna een record verbroken met mijn Stippen-Spanje-Spam. In deze blog blik ik nog even terug; natuurlijk met een mooie selectie foto’s. Want wat is die plek fotogeniek!

Terwijl ik nog nageniet heb ik ook al weer voorpret. Wat een te gek idee dat ik in 2022 maar liefst drie nieuwe reizen naar Spanje mag organiseren!

StipSterren

Deze 4e editie van de Stipstijlreis vertrokken er 16 vrouwen allemaal vanuit Nederland naar de prachtige Bed & Breakfast 123 olé in Spanje. Er waren een aantal vriendinnen die samen gingen, maar ook buurvrouwen die elkaar al jaren kenden. Ook waren er een paar stoere solo stippers, die al gauw aansluiting vonden bij de andere vrouwen.

De meeste hadden enige tot veel ervaring met stippatronen maken op keramiek. Er waren ook een aantal die zich ‘stipmaagd’ noemden. Voor mij was dit geen punt. Iedereen kreeg persoonlijke uitleg, tips en tricks. Voorafgaand aan de reis kregen zij de keuze uit een aantal masterpieces. Ik liet voorbeelden zien van hoe het eindresultaat kon worden. Er werden theepotten gestipt, maar ook XL-borden, plantenpotjes en vazen.

De meeste StipSterren volgden een stap-voor-stap patroonbeschrijving. Zelf een patroon bedenken was ook mogelijk. Iedereen was meer dan happy over het gestipte meesterwerk. Zelfs diegenen die voorafgaand aan de reis nog niet eerder hadden gestipt. Alle StipSterren hebben nu een tastbaar aandenken aan een unieke tijd in Spanje.

De Stipstijl reis is voor mij één totale positieve bom geweest. De sfeer, de locatie, het heerlijke eten, de lieve verzorging, van Debbie en Nienke ontroerde mij. Nienke geeft iedereen zo’n speciaal gevoel mee daar.

Vriendschappen ontstaan en het geeft verbinding. Iets wat je echt nooit meer gaat vergeten. De begeleiding in het hele stip proces is echt top! Mensen die nog nooit gestipt hebben, gaan met een prachtig Master Piece naar huis. Het is echt samen intens genieten!

Karin Bussink

Bubbel

Wat voor mij belangrijk is dat iedereen kan loskomen van thuis, zich helemaal vrij voelt en tot rust kan komen. De locatie leent zich daar ook perfect voor. De B&B is in een oude boerderij die is  omgetoverd tot een uniek huis met een explosie aan kleur, vintage en kunst. Er is een gigantisch ruime tuin met gepimpte caravans en bijzondere woonwagens. Een fijn zwembad, bomen met hangmatten ertussen, veel bloemen en een haan die je ‘s ochtend wekt. Elke StipSter genoot van alles dat er was en kwam. Samen zaten we in een creatieve en culinaire bubbel.

Er werd gelachen, gehuild, gedanst, dutjes gedaan, gelezen, geproost, gezwommen, gewacht op de bel die aangaf dat het weer tijd was om te eten, cadeautjes uitgedeeld, nieuwe vrienden gemaakt, vondsten ontdekt op een rommelmarkt, oude plaatsjes bezocht en kaarsjes uitgeblazen voor een verjaardag.

Even geen collega’s, zoom meetings, niet voor kids hoeven zorgen, met partner overleggen, de hond uitlaten, bedenken wat te gaan eten, boodschappen doen, koken, afwassen of de was doen (al is dat bij 123 Olé in Spanje haast een leuke klus met al die vrolijke kleden en handdoeken). Lekker de-boel-de-boel laten, opladen en genieten van me-time.

Hoewel mijn rol natuurlijk anders is dan die van de StipSterren, genoot ik mee. Dit is zo’n giga kers op de taart in mijn werk! Mensen blij maken en helpen om creatief bezig te zijn geeft mij zoveel voldoening. Helemaal als het op zo’n bijzondere plek in Spanje is waar ik de hele dag op mijn blote voeten kan lopen. Heerlijk!

De stipreis was geweldig! Een paar dagen creatief terugtrekken op de bijzondere locatie van Debbie is echt heerlijk. Voor de ervaren stippers is het dé gelegenheid een groot werk te maken, en ook voor de beginnende stippers is het super.

En dat alles onder de vakkundige maar ook heel gezellige begeleiding van Nienke. Volledig verzorgd met de verrassende en heerlijke gerechten van kok Begoña is het een meer dan all-inclusve creatieve retreat!

Naast het stippen is er ook genoeg ruimte om te ontspannen in de tuin en het zwembad of om de prachtige omgeving te verkennen. Ik heb genoten!

Sandra Nevels

Ontzorg-team

Om ervoor te zorgen dat alle StipSterren maximaal konden genieten en zich nergens druk om hoefden te maken, werden kamers elke dag weer heerlijk schoongemaakt door Olinda, regelde Paco van alles op het terrein inclusief spot-on tafeldekken, kookte keukenheld Begoña (rechts op foto) de sterren van de hemel en zorgde eigenaresse van 123 Olé Debbie (links op de foto) ervoor dat alles van ontvangst tot afscheid tot in de puntjes geregeld was. Een top team!

Ik kon mij helemaal richten op het geven van stipworkshops en zorgen dat de StipSterren een fijne tijd met elkaar hadden.

Lastige klus

Deze blog schrijven was aardig snel gedaan. Het selecteren van foto’s daarentegen was een lastigere klus… Er zijn zoveel mooie beelden gemaakt. Ik wil je niet overladen en toch ook een goede indruk geven van deze bijzonder reis.

Hieronder zie je een mini-selectie. Weet dat er honderden foto’s zijn gemaakt. Ook van hilarische momenten die om privacy redenen hier niet worden gedeeld; denk aan te gekke dansmoves en een plonssessie in het zwembad onder de sterren.

PS. Check online ook de hashtag #stipstijl123ole. Dan zie je ook de berichten die StipSterren hebben gedeeld. Aanrader!

Stipstijl_Nienke_van_der_Zwan_diy_inspiratieschrift
Patroon_Dots_of_hope_Stippen_stipstijl
Stipstijl_Nienke_van_der_Zwan_diy_inspiratieschrift
Patroon_Dots_of_hope_Stippen_stipstijl
Stipstijl_Nienke_van_der_Zwan_diy_inspiratieschrift
Patroon_Dots_of_hope_Stippen_stipstijl
Stipstijl_Nienke_van_der_Zwan_diy_inspiratieschrift
Patroon_Dots_of_hope_Stippen_stipstijl

Nieuwe data

Mocht jij ook mee willen op Stipreis, weet dat er nét nieuwe data voor 2022 online zijn gezet. Volgend jaar ben ik in mei, september en in oktober weer in Spanje. Alle informatie vind je via deze link.

TIP: wacht niet te lang met aanmelden! Per reis is er plek voor maximaal 16 personen. Vorige edities waren in no-time volgeboekt.