Meet the StipSter – Loïs

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Loïs van 11. Ze vertelt je graag een leuk verhaal over haar favoriete item, de kleuren waarmee zij het liefst stipt en wat voor haar onmisbaar is tijdens het stippen.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Annelies van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie ben je?

Ik ben Loïs. Ik ben 11 jaar en zit in groep 8. Lieke is mijn zus en Sil is mijn broertje.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen?

Mama stipte al en toen wilde ik het ook een keertje doen, ik vond het toen superleuk dus ben er mee doorgegaan. Ik vind het zo leuk omdat je iets moois maakt en daar nog altijd van kan genieten.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Tekenen, knutselen, schilderen en haken.

Hoeveel items heb je inmiddels al gestipt?

De klok van ‘dots of time’ is het 10e ding dat ik stip.

 

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?

Een beker, ik vind het leuk dat ik die zo vaak kan gebruiken om uit te drinken.

Wat doe jij met jouw stipwerken?

Ik houd ze zelf omdat ik het zonde vind om weg te geven. Mama geeft die dingetjes vaak weg. Ik snap dus eigenlijk niet waarom.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

Stokje goed schoonmaken tussendoor.

Wat zijn je favoriete kleuren om te combineren?

Pastelkleurtjes, ik houd heel erg van geel, dus ik stip sowieso altijd met geel.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Mama, ze helpt me met het nog mooier te maken. Ik stip het wel zelf maar mama helpt met stippen weghalen en de sjablonen goed meten.

 

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Ik ging met een vriendin naar de kringloop toe om wat te vinden om op te stippen. Toen vond ik dit bakje. Ik ging ermee aan de slag en het werd superleuk. Ik heb het wel gewoon zelf gehouden.

Als jij een item mocht wegleggen in de natuur om gevonden te worden voor een ander, wat zou dat dan zijn en waarom? (Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Anne. red.) 

Iets met een mooie tekst, ik denk een bordje.

 

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Welk voorwerp zou jij graag willen stippen dat je nog nooit hebt gestipt?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Annelies van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.