Meet the StipSter – Cindy

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Cindy. Ze viel op doordat ze in de nieuwe Facebook groep Stipstijl Fans een superhandig overzicht deelde van alle Stipstijlpatronen, inclusief niveau, benodigde materialen, voorwerp en kleuren. Cindy is leerkracht op een basisschool en moeder van twee dochters. Lees wat voor Cindy onmisbaar is tijdens het stippen en waar ze het meest trots op is.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen! Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Mijn naam is Cindy. Ik ben 50 jaar en leerkracht op een basisschool. Ik geef les aan de leukste kinderen van de school in groep 4. Ik ben bijna 28 jaar getrouwd met de allerliefste man en samen hebben wij twee hele leuke dochters. De oudste dochter is docent beeldende vorming en de jongste banketbakker. Beide meiden hebben dus een creatief beroep.

Ik vind het leuk om naast het stippen te tekenen. Ik teken mijn vakantiefoto’s na of teken de omgeving op een terrasje. Ook teken ik vaak zomaar iets op kaartjes en stuur die naar familie of vrienden. Of ik geef mensen een houten borrelplank met een gebrande tekst. Ik vind het ook leuk om gitaar te spelen.

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je zo leuk aan het stippen?

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met stippen op een theetipje. Maar na het stippen van de Dot Along met het thema Dots of Love, is mijn verslaving écht begonnen. Ik stip nu op van alles. Ik struin kringloopwinkels af maar loop ook graag naar binnen bij Dille en Kamille; dat is een walhalla voor wit keramiek.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Bij het stippen gebruik ik porseleinverf van Pébéo, de verfstrijker en de stipstokjes en de patronen van Stipstijl. Ik vind dat erg fijn werken. Ook kan ik niet zonder wattenstaafjes en alcohol. Deze twee dingen heb ik dan ook op voorraad.

Aan welke stip tip heb je heb meest gehad?

Soms denk ik tijdens het stippen, wordt het wel wat? Maar dan denk ik altijd aan het motto van Nienke: “Het komt goed”. En inderdaad het komt (bijna) altijd goed.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Ik ben het meest trots op het bord van de Dots of Love. Ik vind het superleuk om een kaal bordje, vaasje o.i.d. te transformeren naar een gezellig gestipt item. Ik word altijd helemaal vrolijk van al die stipjes. Het bord van Dots of Love staat bovenop mijn kast te pronken.

Voor de foto heb ik mijn leukste items bij elkaar gezet. Hier word je toch vrolijk van?

Wat doe je met jouw stipwerken?

Meestal geef ik de dingen die ik heb gestipt weg als cadeautje, bij een verjaardag of als bedankje. Ik krijg dan enthousiaste reacties.

Ken je ook andere mensen die stippen?

Op de gezellige Facebook groep Stipstijl Fans word ik geïnspireerd door alle andere stipsterren. Er worden zulke leuke dingen gedeeld in hele mooie kleurencombinaties! Ik heb zelf onlangs een overzicht gedeeld waar je kunt zien hoe een Stipstijlpatroon eruit ziet, welke moeilijkheidsgraad het heeft, op welke bladzijde het patroon in het boek staat, welke sjablonen je nodig hebt en welk materiaal je ervoor kunt gebruiken. Ik vind het zelf heel handig omdat ik in één oogopslag alles kan zien. Ik vond het heel erg leuk om heel veel enthousiaste reacties hierop te ontvangen, dat had ik niet verwacht!

Wat doe je in de tijd dat de verf van je stipwerk moet drogen? (vraag van vorige StipSter, Roos)

In de droogtijd doe ik meestal even wat in het huishouden en ga daarna vlug weer verder. Want als ik de kans krijg, zit ik de hele tijd op mijn vrije dag te stippen.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Ik vind het nog wel lastig om te bepalen welke kleuren bij elkaar horen. De kleurencirkel helpt mij hier nog niet echt bij. Ik zou graag willen weten hoe de volgende StipSter de kleuren bepaalt. Ik blijf zelf vaak hangen in de kleur die mij het meest aanspreekt, zoals roze. Maar zou graag ook andere combinaties willen maken.

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.