Meet the StipSter – Nicole

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Nicole. Ze vertelt je graag hoe zij begonnen is met stippen, haar ervaring met stippen met kinderen en aan welke stiptip zij het meeste heeft gehad.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Yvette van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Ik moedig vooral mannen, kinderen en startende stippers zich aan te melden.

Wie ben je?
Ik ben Nicole, 34 jaar en werkzaam als operatieassistent. Ik ben 18 jaar samen met mijn vriend en samen hebben we 3 kinderen: Ravi (8 jaar), Dex (6 jaar) en Puck (4 jaar).

Hoe ben je ooit begonnen met stippen?
Op social media volgde ik Stipstijl al een tijdje. Toen een vriendin mij in 2017 vroeg mee te gaan naar Creative Life, hebben we geen moment getwijfeld en ons meteen aangemeld voor een mini-workshop stippen bij Nienke. Dit beviel heel goed, maar op dat moment had ik het druk met andere dingen waardoor het er thuis niet echt van kwam. En als ik dan zelf wat stipte, was ik er niet tevreden over. Anderhalf jaar later heb ik een andere vriendin meegesleept naar een uitgebreide workshop Stipstijl en daar hebben we beide de smaak écht te pakken gekregen.

Hoe vaak stip je?
Dat is heel wisselend. Soms komen mijn stipspullen een tijdje niet uit de kast en vervolgens maak ik vier stipwerkjes achter elkaar. Vooral als ik met iets bezig ben, ga ik er helemaal in op en kan dan moeilijk stoppen!

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?
Afgelopen zomer werd mijn oma 84 jaar en zij weet het altijd enorm te waarderen als iemand zelf iets voor haar maakt. Bij onze verjaardagen krijgen we van haar ook altijd een zelfgemaakt kaart, waar ze veel liefde en tijd aan besteedt. Voor haar verjaardag ben ik met de kinderen naar de kringloopwinkel gegaan en hebben mijn zoontjes van net 8 en 6 jaar een bordje uitgezocht. Dit hebben ze met veel plezier gestipt voor ‘Grootje’. Het was voor hen allebei de eerste keer, maar zeker niet de laatste! Zelf heb ik ook een mooi schaaltje gevonden en gestipt voor haar. Ze was er heel blij mee en ik ben trots op de eerste stipwerkjes van mijn kinderen.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?
‘Als je bij het stippen van de rand het einde nadert en twijfelt of er nog nét twee stippen passen, zet er dan één in het midden’. Af en toe haal ik twee of drie stippen weg om deze wat verder uit elkaar te zetten zodat het minder opvalt, maar als je op het einde twijfelt passen er echt nooit twee tussen!

Wat doe jij met jouw stipwerken?
Er staan een paar wat grotere stipwerken op een plankje in de keuken, maar meestal maak ik iets voor iemand anders en geef het cadeau. Zoals ook deze theepot op de foto. Afgelopen zomer zijn we verhuisd naar een nieuwbouw huis en hadden we hulp ingeschakeld van een interieurontwerpster. Zij heeft ons zo goed geholpen dat ik haar graag wilde bedanken met een persoonlijk cadeautje. Ze drinkt graag thee en hoewel ik nog niet eerder een bol voorwerp had gestipt of een stipwerk had opgevuld, heb ik voor haar patroon Toffe theepot gemaakt.

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?
Hoewel ik eigenlijk alles wel leuk vind om te stippen, stip ik het vaakst een theetipje of klein bordje. Dat komt omdat ik het leuk vind om een klein, persoonlijk cadeautje te geven voor bepaalde gelegenheden. Zo hebben er al verschillende (ex-)collega’s een bordje gekregen bij een jubileum, pensioen of nieuwe baan.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?
De patronen van Stipstijl! Soms pas ik een patroon aan, aan het voorwerp dat ik stip of ik geef er mijn eigen draai aan, maar altijd gebruik ik een patroon als basis. Ik heb wel eens geprobeerd zelf wat te bedenken, maar dan ben ik er zó lang mee bezig dat ik alleen maar gefrustreerd raak. Daarbij is het resultaat dan niet wat ik ervan had gehoopt, dus de patronen zijn voor mij echt onmisbaar geworden.

Wat voor object zou je graag nog eens willen stippen?(Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Henrieke. red.)  Mijn moeder vindt de theepot die ik gestipt heb heel mooi en zou er ook graag een willen, dus dat staat zeker nog op mijn lijstje. Zelf zou ik graag nog een paar leuke plantenpotjes stippen en er zullen vast nog veel meer cadeautjes gestipt gaan worden!

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?
Wat is je favoriete patroon?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Yvette van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.