Meet the StipSter – Fenna & Linde

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand zijn dat de zusjes Fenna en Linde. Ze zijn vaak samen bezig met creatieve hobby’s. Lees wat zij leuk vinden aan het stippen, wat hun favoriete snack tijdens het stippen is en wat ze met hun stipwerk doen.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Eén van teamleden zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie zijn jullie?

Wij zijn Fenna en Linde, 7.5 en 5 jaar oud. Wij zitten in groep 4 en groep 2. Beide zitten wij op gym en Fenna ook op street dance en Linde op zwemles.

Hoe en wanneer zijn jullie begonnen met stippen?

Ongeveer een jaar geleden (begin 2023) wilde wij voor het eerst stippen. Bij mama hebben wij gezien hoe mooi het wordt als je stipjes zet. Mama heeft alle Dot Alongs meegedaan en is vorig jaar ook mee geweest op stipreis naar Spanje. We vroegen haar of wij ook mochten stippen. Dat was goed. We mochten van mama zelf weten wat wij wilden maken. We gebruikten zelfs de echte stipstokjes! Al snel had ik, Fenna, het idee om een echt patroon te volgen. Toen het klaar was heb ik dit schoteltje kado gegeven aan mijn zwemjuf, toen ik mijn B diploma haalde.

Wat vinden jullie zo leuk aan het stippen?

Dat je verschillende patronen kunt volgen en het elke keer weer een verrassing is wat de kleuren doen als je ze samen stipt. Fenna: “Ik zou het patroon Beau Blom graag willen kunnen stippen!” Linde: “En ik graag het patroon Binnenstebuiten!” 

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?

Schoteltjes en voorgedrukte ansichtkaarten zijn favoriet bij ons!

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Fenna: “Ik heb een schoteltje gemaakt voor mijn juf toen zij ging trouwen. De juf van school was heel erg verbaast dat ik het zelf had gemaakt en ging hem zeker gebruiken thuis.” Linde: Ik heb voor mijn zwemlesjuf een schoteltje gestipt, als bedankje voor de 50 zwemuren die zij mij in de zomer gaf. Ook mijn zwemjuf vroeg of mama mij had geholpen. Maar nee, ik had het écht het schoteltje helemaal zelf gestipt.” 

Wat is jouw lievelingssnack tijdens het stippen?

We vinden zure mix van de Lidl of een zakje chips erg lekker. Wel moeten we van mama na het eten van chips even onze handen wassen, zodat het bordje niet vettig wordt.

Wat is de vreemdste plek waar je ooit gestipt hebt?

Op vakantie bij de Wildhoeve aan de picknicktafel lekker in het zonnetje.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Het stipboek voor Kids vinden we fijn en de kunststof Stipstijl stipstokjes! Deze geven mooie ronde stippen.

Is er wel eens iets gigantisch mis gegaan tijdens het stippen?

Linde, ik heb mijn eigen stippentrui. Er zitten al , heel vrolijk, een paar kleuren porseleinverf in… Er valt af en toe een stokje uit mijn handen op mijn schoot. Dus mijn broek heeft nu ook wat stippen.

 

Wat doen jullie met jullie stipwerken?

We geven eigenlijk alles weg. Bijvoorbeeld aan de juffen als bedankje voor bijvoorbeeld zwemlessen of als trouwkado of als dankjewel voor het schooljaar.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

Mama gaf ons de tip om het stipstokje goed recht te houden. Hierdoor krijgen we nu mooie stipjes.

Durf jij echt andere kleurencombinaties te gebruiken qua kleur, net even anders dan wat je normaal zou kiezen? Of ga je liever voor veilige combinaties? (vraag van vorige StipSter, Joyce)

Wij houden allebei van felle kleuren en gebruiken vaak roze, paars, lila, geel en turquoise. We stippen ook graag met de kleuren van de regenboog. Zodra alle potjes verf op tafel staan, kies ik, Linde, graag elke keer een andere kleur. Bijvoorbeeld op een boekenlegger elke cirkel een nieuwe kleurencombinatie.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Wat is jouw gekste plek om te gaan stippen?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.