Meet the StipSter – Marjolein

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Marjolein. Lees hoe ze begonnen is met stippen, aan welke stiptip ze het meeste heeft gehad en wat voor haar écht onmisbaar is tijdens het stippen.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Eén van teamleden zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen! Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Hoi, ik ben Marjolein. 41 jaar oud (of eigenlijk jong). Met mijn man en onze 2 zoons woon ik in de Randstad en heel dichtbij duin en bos. Ik werk drie dagen per week voor de overheid. Naast die drie dagen blijft er veel tijd over voor leuke dingen met mijn gezin, familie en vrienden. En voor buiten zijn, stippen of een boek lezen.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen? En wat vind je zo leuk aan het stippen?

Bijna drie jaar geleden ben ik met stippen begonnen. Op Instagram volgde ik iemand die meedeed aan de eerste Dot Along, Dots of Hope. Dat zag er zo gaaf uit en toen werd ik steeds nieuwsgieriger. Ik begon met een klein proefsetje maar al snel heb ik een compleet stippakket bij Nienke gekocht. En ja: ook ik was daarna verslaafd.

Ik kijk heel erg uit naar Dots of Love dat in februari start! Het werken met kleur, het volgen van een patroon en zo iets heel moois maken, vind ik heel fijn. En dat ik tijdens het stippen ‘mijn hoofd uit kan zetten’ vind ik een hele fijne extra.

Hoe vaak stip je?

Veel te weinig! Ik zou het veel vaker willen doen, maar ik heb recent de serie The Crown ontdekt. Nu strijden Netflix en stippen ’s avonds om mijn aandacht.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Ik heb een paar favoriete items. De eerste is het potje waar mijn stipstokjes in staan. Ik vind het patroon zo leuk. Het was de eerste keer dat ik een stipproject ook heb opgevuld. Ik vind het zo gaaf om te zien hoeveel extra’s dat geeft! Een ander favoriet item is mijn koffiekopje. Het kopje zelf heb ik vorig jaar voor Moederdag gekregen om zelf te bestippen. Elke ochtend drink ik er mijn koffie uit. De combinatie van het cadeau van mijn kinderen en het vrolijke van het stippen geven een blije start aan de dag. En nee, deze heb ik niet opgevuld. Mijn kinderen en ik waren te ongeduldig wanneer ik nou eens uit ‘hun’ kopje ging drinken. Een ander item waar ik nog steeds heel blij mee ben is de vaas. Dit was mijn eerste grotere stipproject. En gemaakt op een vaas uit een kringloopwinkel. Wat kan je daar gave stip-items vinden!

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Naast de stipstokjes en sjablonen van Stipstijl vind ik een goede lamp écht onmisbaar. Ik stip vaak ’s avonds en dan is een goede lamp nodig om alles goed te zien en geen vermoeide ogen te krijgen.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

Dat is de stiptip die Nienke een keer gaf tijdens een online workshop: Maak je stokje tussendoor af en toe schoon. Omdat je anders minder mooie ronde stippen krijgt.

Is er wel eens iets gigantisch mis gegaan tijdens het stippen?

Ik had pas, vlak voor mijn verjaardag, een bordje gestipt met patroon Verwenschaaltje. Dit was nog niet afgebakken, maar stond nog prominent op tafel. Op mijn verjaardag kreeg ik ontbijt op bed op dit bordje. En mijn man heeft het bordje daarna in de vaatwasser gezet. Zijn schrik en teleurstelling toen hij het bordje met nog maar de helft van de stippen erop uit de vaatwasser haalde was groot. Hij vond het zo erg. Na het baalmomentje dacht ik vooral #hetkomtgoed. Het was meteen een hele goede reden om snel weer te gaan stippen.

Ook heb ik wel eens een stokje met verf erop in mijn mond gestoken toen ik een hand te kort kwam. Ik weet nu dat de stipverf weinig smaak heeft ;-).

Wat doe je met jouw stipwerken?

Ik geef ze of weg aan anderen, of we gebruiken ze zelf in huis.

Wat vind je fijn aan stippen?

Het stippen brengt mij heel veel!

  • Ontspanning omdat ik tijdens het stippen echt uit mijn hoofd ga en daar ook uit blijf. En kleur! Letterlijk, door het werken met de verschillende kleuren.

  • Door het stippen en het meer werken met kleur ben ik ook veel meer kleur in mijn kleren gaan dragen. Ook wordt ons huis steeds kleuriger door de gekleurde gebruiksvoorwerpen.

  • Alle leuke contacten (via Instagram) met medestippers. Ik heb al zoveel leuke stipsters leren kennen. Vooral via de #stipstijlvirus en later ook via Creative Life. Maar ook door reacties op posts van Nienke heb ik veel leuke stipsters leren kennen.

Wat zijn je favoriete kleuren om te combineren?

Blauwtinten. Maar ik vind het ook heel leuk om andere combinaties uit te proberen, bijvoorbeeld met koper of goud zoals op het potje van de stipstokjes.

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?

Bekers. Omdat je die zo vaak gebruikt. En vazen omdat die daarmee ook zoveel persoonlijker en vrolijker worden.

Stip je het liefste alleen of met een groepje medestipverslaafden?(vraag van vorige StipSter, Saskia)

Ik stip het liefst alleen. Ik combineer het stippen vaak met een luisterboek of podcast, waar ik overdag niet zoveel tijd voor heb. Ik vind het heel fijn om die twee te combineren. Maar het lijkt mij ook heel gaaf om een keer mee te gaan met de stipreis. Om met een grote groep je zo onder te kunnen dompelen in het stippen en samen te stippen lijkt mij ook heel gaaf.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Stip jij graag volgens een door Nienke ontworpen patroon of maak je ook eigen patronen?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.